reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Kurcze jak tam czytam o tych bólach, skomplikowanych porodach naturalnych to juz sama nie wiem co robic.
Dodatkowo wystraszyłam sie tym owinieciem pępowiny i zaczęłam o tym czytac. No i rzeczywiscie okazuje sie,że jesli dziecko jest owiniete to najbezpieczniejsza i najszybsza jest cesarka.
Poza tym boję się,że będę sie meczyc z 20 godzin. Wiem,że to za wczesnie mysleć o tym ale mimo wszystko czas leci i chyba warto rozwazyc za i przeciw.
Najwazniejsze zeby dzidzia była zdrowa. A do usg zostały dwa tygodnie... ciekawe czy wszystko oki, bo tak rzadko czuje mojego dzieciaczka. Jakies kłócia nawiedzają mój brzusio.
A przed chwila wpłaszowałam całe opakowanie żelek- tej chemii co sie niby nie powinno jesc...

reklama
Jeszcze nie wiem kogo nosze pod serduszkiem bardzo chce dziewczynke:tak:kiedys nawet ja sobie wysnilam miala sliczne czarne loczki :-D wszyscy mowia ze powinno byc mi wszystko jedno ale ja chce dziewczynke :angry:!!.Co do problemow z porodem to ja bylam reanimowana po cesarce bo wystraszylam sie jak lekarz powiedzial ze nie idzie wyciagnac malej prez jakies zrosty z poprzedniej spartolonej cesarki:wściekła/y:.Alebardziej boje sie zastrzyku w kregoslup chociarz narkozy tez sie boje .Powiedzcie czy macie brazowe plamy na piersiach moja mama mowi ze to na dziewczynke .Oby miala racje

Asia ja tez uwielbiam żelki - jak otworzę haribo to potrafie zjeść całe na raz:-D oczywiście nie dziele sie z mężem, absolutnie nie z chciwości ;-) tak po prostu zapominam sobie
Helena, ja mam jedną małą plamkę (wygląda jak pieg) nawet nie wiem od kiedy ją mam, myslisz ze mama sie nie myli?

Helena-naprawde masz mocne nerwy-troche juz przeszlas!
co do porodu -ja bym chciala cc ale chyba tu robia tylko jak lekarz uzna za konieczne.
co do pokoju i kosztow -to mialam na mysli wszystkie koszty wstepnie: wozek, kolebke, lozeczko, mebelki, car seat, fotel do karmienia i co jest bardzo drogie -posciel, ktora kosztuje prawie 300$ itd.

chcialam dodac, ze ja tez zanim testy wskazywaly ciaze -wiedzialam ze juz jestem. tak bylo w pierwszej ciazy i teraz w drugiej. w pierwszej test pokazal dopiero w 5 tygodniu. w drugiej 12 dni od zaplodnienia. ale tak jak mowie- od razu czylam zmiany w organizmie-takze bylam pewna ciazy. co do plci-ja tez czuje chlopca. ciekawe czy sie spelni. poza tym z daty jedynych igraszek wychodziloby ze bedzie synek
Fotel do karmienia-podobno rewelacja i bardzo urzyteczny

MoMi dzieki za kciuki. Ja na wizyte ide 28 sierpnia tj we wtorek i mam nadzieje ze moje malenstwo nie zrobi mamie psikusa i niepokaze zamiast przodu to tylek:-D A co do porodu to dalej jestem zdania tak jak kiedys pisalam ze chce rodzic naturalnie bo bolu sie nie boje chyba ze lekarz zdecyduje inaczej. Przed chwila skonczylamwkoncu sprzatac az moj maz sie zdziwil ze w taki trans wpadlam , myslal ze mi sie cos stalo a ja poprostu dostalam takiej energi ze szkoda bylo mi to zmarnowac:rofl2::happy2:

reklama
przypomnialam sobie , ze moja szwagierka nosi pod sercem corcie i faktycznie ma cala twarz w plamach-tak jakby powiekszone piegi

Do góry