reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

hejka
Agnie czemu chcesz dawac małej butle?zamiast cycusia?a nie lepiej kaszki takie na łyżeczkę?po co dawać jej silikon?
Pumi ja tam nie widze żadnych uciekających oczek Misia wygląda jak każda mała księżniczka

ja również przyłączam się do mam wędrujących dziś dzieci

reklama
aOLA, A mleko modyfikowane można z niekapka dawać? Dusia zna butelki od 2 miesiąca życia - herbatki i codziennie z nich pije (dostałam prikaz od pediatry, żeby dopajać), więc silikon ma opanowany... :-p Cholery bym dostała pojąc ją łyżeczką, teraz będziemy niekapka testować. A kaszki owszem, łyżeczką można by było, ale ona tak się wścieka po kąpieli, że nie dałabym rady ją nią nakarmić :/ Zamieniam cyca na butlę, bo chcę w końcu 'wrócić do siebie', tak egoistycznie, będzie miała 8 miesięcy, to chyba krzywdy jej nie zrobię :-D

Ja wczoraj próbowałam dać niekapka ale dla Kuby to jeszcze za wcześnie wszystko na ubranku wyldowało albo z kubeczka wyleciało albo mały wypluł.U mnie nie było problemów z butlą,kaszki i mleko tak mu podaję a zupki i deserki łyżeczką

Tobi pił z butli krótko tylko na samym poczatku jak był w szpitalu, a teraz jak zaczęliśmy dopajac w te upały woda to praktycznie od razu z niekapka takiego z miękką końcówką i od razu załapał:tak: Więc nie będę mu butli w ogóle dawać jeśli nie będę musiała.

Jutro chrzest.. mały dostał juzbryke od dziadków z Łodzi, a moi kupuja fotelik samochodowy:)
przesyłam fotki z dzisiejszego spacerku

Załączniki

• DSCF1117.JPG
    DSCF1117.JPG
    95,1 KB · Wyświetleń: 29
  • DSCF1118.JPG
    DSCF1118.JPG
    66,8 KB · Wyświetleń: 23
Agnie mleko myślę że tak. no ja się łyżeczką męczyłam przez 6msc bo Piotrek nie chciał niekapka ani butelki i dopiero załapał kubek z rurką A kaszkę mu dawałam przed kąpielą Uczylam go od małego że najpierw kolacja potem kąpanie Bo jak później?wykapiesz nakarmisz a kiedy ząbki?-większość dzieci zasypia zaraz po kolacji 8msc karmienia jest ok ale ja jednak wolałabym już kaszki dawać niż mleko modyfikowane

pomocy
alunia od paru dni ma czerwone plamki na dłoniach Teraz zaczeła jej pękać skórka Wygląda to fatalnie:( no i przenosi się na buzie...
byłam u pediatry ale nic konkretnego nie powiedziała przepisala octenistept-na odkażanie ran Chciałam iśc do dermatologa dziś ale nie moge nic znaleźć-nawet prywatnie....macie jakieś pomysły?

reklama
Do góry