reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Mili Natalka extra jest zaczynaja się coraz bardziej roznic z Dawisiem, a mieszkanko będzie super po urzadzeniu.

Sylka paznokcie to zel sama robie sobie. A Kacpuś jest rewelka J

Myszkorka śliczne laseczki masz.

Dziuba daj spokoj kto by takie buty ubral ??? :-D :-D :-D

reklama
dzięki za miłe ponowne powitanie i za komplementy na temat moich szkarbów Ale te dzieciaki rosną Wasze tez takie śliczniutkie aż muszę je pooglądać i ponadrabiać Szkoda że nie ma osobnej galerii tylko ze zdjęciami dzieci szybciej by można było się do nich dostać

Natka teraz-jeszcze w Roosendaal ale mąz szuka teraz innego mieszkania i chyba to nie będzie tam ale na pewno w okolicy bo w R pracuje To jest zaraz koło Belgii a z drugiej strony Bredy Nie za bardzo wiem gdzie Ty ale sprawdziłam już na mapie W sumie to sam środek

Natka przepraszam za to co powiem i mozesz sie obrazic ale czy ty sie dobzre czujesz ??? Ja rozumie ze kazda z nas inaczej wychowuje dziecko ale krowie mleko ??? czy ty aby wiesz co robisz ??? MLEKO CICHY MORDERCA! przeczytaj to prosze cie a potem sie zastanow dlaczego twoje dziecko robi takie kupki.
Alergia na mleko krowie - Alergia Przewodnik po zdrowiu Zdrowie Gazeta.pl

Alergia na białko mleka krowiego - Alergia kontra zdrowie

mleko krowie - od kiedy podawalyscie? - Bliźniaki i więcej - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

błagam cie poswiec chwile tym artykulom i zastanow sie jaka krzywde mozesz wyzadzic swojemu dziecku, ale i tak zrobnisz jak uwazasz....

głupio mi tak na dzien dobry ale jestem zdecydowanie tego samego zdania No moze nie od 3lat ale conajmniej rok

może to prawda,ale od kiedy jestem z mała w holandii to nie jadła kaszki na zwyklym mleku.. a tą kupkę miała raz taką,więc to napewno nie było od mleka krowiego. tutaj dostaje kaszki na modyfikowanym,jak byłam w domu to mleko miałyśmy prosto od krowy,więc to nie byo jakieś nie znane pochodzenie,więc nie rozumiem dlaczego mnie tak podsumowałas,ale ok, nie obrażam sie,bo nie mam powodu, ale trochę smutno jest:-(
każdy robi to co uważa za słuszne, nas trójkę dzieci mama wykarmiła tylko mlekiem od krowy,wiem ze kiedys byly inne czasy,ale nie az tak odległe, myślałam że tu nikt nikogo nie ocenia,że tu sie szuka porady,ale się pomyliłam..
trudno przyzwyczaiłam się do do takiego czegoś,ale obrażać nie mam się na co:no:
to tylko twoje zdanie, pewnie większośc dziewczyn tu nie poda mleka krowiego za szybko dziecku, ale znajdą się też takie,które z pewnościa je podadzą dziecku i nic mu sie nie stanie, oczywiscie że jest gro dzieciaczków które są uczulone na białko mleka krowiego,ale nawet nasza pediatra mi powiedziała że jeśli niemowlakowi nic nie jest to może je pic.

oczywiscie ze zrobisz jak uwazasz masz razje i ja nikogo nie oceniam tylko ci napisalam co mysle, a mleko krowie prosto od krowy jest najbardziej tłuste. Tak jak esti napisala teraz moze jej nic nie byc a dac znac o sobie pozniej.... za jakis czas.

tak wiem o tym że mleko od krowy jest za tłuste, ale pisałam,że dolewam do niego wody aby nie było tak tłuste!!!!!
ma za duzo sodu, a za mało witamin!
tak wiem to wszystko!!
ale czy ja dawałam małej je codziennie?? odpowiedź brzmi NIE..

Natka ale Ciebie nikt nie ocenia ale jedynie radzi i mowi, jakie moga byc groźne konsekwencje w przyszłości.
To ze ty jeszczecze a moze nigdy nie bedziesz miała alergi albo powazne problemy z wątroba, bo dostawałas mleko od krowy i to piszesz, ze porsto od krowy, nie znaczy, ze twoje dziecko je nie bedzie miec.
Kiedys mleka modyfikowane tez były, jeszcze te sprzed 10 lat a co dopiero te sprzed 20, powodowały to, ze dzieci na nich są teraz otyłe (dorosłe osoby) ciekawe co, ze jestesmy narodem ludzi coraz bardziej otyłych, zaraz po UK odsetek ten jest najwiekszy w UE. Niestety to nie jest wpływ chipsow, hamburgerow, czy innego syfu ale najwiekszy wpływ miało to co jedlismy bedąc dziecmi.
Zobacz jak wyglada aktualnie, zywienie maluszkow, ze mleko modyfikowane 2 wprowadza sie w 7 miesiącu a nie jak do tej pory w 4 tym.
Natka jedynie ci mowimy, ze mozesz zrobic dziecko ogromna krzywde, wiec uwazaj.

ja powiem krotko popieram dziewczyny!!!mleko krowie kiedys bylo zdecydowanie inne .....krowy co innego jadly a teraz wszytsko jest sztuczne.....pryskane i wogole az strach pomyslec:no:ja bym nie ryzykowala.....na Twoim miejscu Natka
jeszcze jedno co jest wazne mam troche wiedzy na temat biologii i chemii (matura rozszerzona calkiem niedawno;-))i powiem Ci ze mleko krowie ma tluszcze nacycone czyli tluszcze zwierzece sa one ciezkostrawne dla takich maluszkow.....stad nie podaje sie im np normalnego jedzonka bo ich uklad pokarmowy musi sie nauczyc trawic takie rzeczy,,,,,daj dziecku czas i powolutku stopniowo ;-)zastanow sie naprawde dobrze...pozniej zrobana watropa =leki do konca zycia (jestem tech .farmacji ) takze nie narazaj Zosienke na to....

salik agnieszka- tekst jest nawet drastyczny(chodzi o mleko cichy morderca)
ale sama wiesz że w internecie można znaleźć duzo interesujących tematów,ale też i głupoty!!
nie mówie że to głupota, ten tekst, ale równie dobrze mozna odszukać same pozytywy o mleku krowim!
dobrze zakończmy ten temat bo to temat rzeka
są przeciwnicy jak i zwolennicy.

reklama
ok dziewczyny. ja was naprawde rozumiem,ale coś tu głupio wyszło!!
bo Zośka jest cały czas na piersi, dostaje od czasu do czasu jakis obiadek i do niedawna jadła co jakis czas ta kaszkę na krowim mleku, w sumie to może było z 10 razy..
teraz od 3 tygodni nie jadła nic co było by związane z mlekiem od krówki.
i wiem o tym że mleko od krowy jest dla krowy a od matki, dla niemowlaczka:tak:

Do góry