reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

hej, wpadam na chwilę, bo w rodzinnym domu tyle zajęć, że nie sposób czas znaleźć:rofl2:
Nie dałam Tobiemu mleka sztucznego, przemęczylismy sie parę nocy częstym wstawaniem i juz jest znów normalnie, tzn budzi sie co 3-4 godz. No trudno. Tymczasem jednak zaryzykowałam z wprowadzaniem warzywek - dałam mu spróbować ziemniaczków (po 2-3 łyżeczki) i marchewkę - jedno i drugie zjadał, że nie nadążałam dawać. Dziś do mafefki dodałam kaszki manny (pół łyżeczki juz ugotowanej na wodzie - tyle można?).
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie porady na ten temat.:tak: Może to był tylko tymczasowy etap wzmożonego wzrostu, bo teraz Tobi je już w normalnej częstotliwości, tzn co 3 godz mnie więcej (czasem co 2 a czasem co 4).

reklama
tatus i coruniahttps://www.babyboom.pl/forum/attachment.php?attachmentid=83205&stc=1&d=1214239560

Załączniki

• SANY0183.JPG
    SANY0183.JPG
    57 KB · Wyświetleń: 26
PANDORAX nie wiem jak ty ale ja robie Zosi normalnie i najzwyczajniej w świecie kaszkę manne na mleku krowim do którego dolewam troszke wody(zeby nie było za tłuste) wsypuje jej kilka łyżeczek i tyle;-)
za bardzo nie słucham tego żeby mleko od krowy dawać wtedy i wtedy.
nasze mamy wychowały nas bez żadnych schematów żywienia niemowląt:no: i nic sie nie działo...
ale każda z nas inaczej wychowuje dzieci, więc tylko powiedziałam jakie jest moje zdanie w tym temacie.

P ale ja robie Zosi normalnie i najzwyczajniej w świecie kaszkę manne na mleku krowim do którego dolewam troszke wody(zeby nie było za tłuste) wsypuje jej kilka łyżeczek i tyle;-)
za bardzo nie słucham tego żeby mleko od krowy dawać wtedy i wtedy.
nasze mamy wychowały nas bez żadnych schematów żywienia niemowląt:no: i nic sie nie działo..

Ale kiedys były inne czasy i wszytko było zdrowsze.......... ryzykowała.
Medycyna i wiedza idą do przodu dlatego są te schematy...na korzyść naszym dzieciom.A mleko jest zakazane do 3 roku życia..........to moze sie odbić u Zosi później nie musi teraz

reklama
Natka przepraszam za to co powiem i mozesz sie obrazic ale czy ty sie dobzre czujesz ??? Ja rozumie ze kazda z nas inaczej wychowuje dziecko ale krowie mleko ??? czy ty aby wiesz co robisz ??? MLEKO CICHY MORDERCA! przeczytaj to prosze cie a potem sie zastanow dlaczego twoje dziecko robi takie kupki.
Alergia na mleko krowie - Alergia Przewodnik po zdrowiu Zdrowie Gazeta.pl

Alergia na białko mleka krowiego - Alergia kontra zdrowie

mleko krowie - od kiedy podawalyscie? - Bliźniaki i więcej - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

błagam cie poswiec chwile tym artykulom i zastanow sie jaka krzywde mozesz wyzadzic swojemu dziecku, ale i tak zrobnisz jak uwazasz....

Do góry