reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Pandi Albi ma rację...........nie powinnaś zaczynać od Bebilonu2............powinnas skonsultować to z jeszcze innym pediatrą.............poszukaj jakiegoś i zobacz co Ci powie................

reklama
Hej!Ja przelotem-chwile spokoju mam.Ale malizne ide kapac wiec i tak znikam!

Albi przerazila mnie ta opowiesc!Z tego,co wiem to nie ma gornej granicy w wadze dziecka karmionego piersia!Zreszta ja tak jak Pandi bym nie eksperymentowala-w koncu pediatrzy ucza sie tego latami,pozniej maja praktyki...Ja swoje dziecko znam najlepiej wiec moja wiedza wynikajaca z naszych relacji oraz wiedza pediatry,ktora ja prowadzi wydaje mnie sie najlepszym i najwlasciwszym polaczeniem.Ale ja naprawde mam swietna pediatre i mam do niej olbrzymie zaufanie.A na mleku sztucznym sie zupelnie nie znam!My tylko piersi i obiadki.No i kaszka na dobranoc :tak:

Sluchajcie tyle spraw ile ja jutro musze zalatwic....To az mnie przeraza...3majcie kciuki zeby sie udalo.No i jutro takze szczepienie wiec malizna moze pokazac na co ja stac...:baffled: Licze na to,ze meznie je zniesie :tak:

Pandi moja psaipsióła przestałą karmić piersią jak mała miała 8 miesiecy.....nie dosć ze przeszła na mleko 1 to jeszcze mieszała ze swoim
Nie piszemy tego żeby Cię urazić.............ale dla dobra Tobiego............na prawdę skonsultuj z innym pediatrą.czasami trzeba zmienić..............

Agnie ja ciasto fr. kupuje w Lidlu J tez gotowe teraz jest promocja po 1,99 J bo bylam dzisiaj znowu i kupiłam 2 i ciasteczka zrobiłam do konca bo jeszcze mi nadzienie z rana zostalo :p Dusia extra jest.

Basia super fotki slicznie wyglądacie.

ciastka dla was :rofl2:

Pandi dziewczyny nie chca ci na złosc zrobic, tylko podpowiedziec co i jak zeby Tobiaszkowi nic nie było. Ale ty i tak jestes matka i zrobisz co uwazasz, ale nie powinnas mu podac Bebilanu na noc jako pierwszej dawki mleka te mleko na noc jest duzo tłustrze niz normalny bebilon, mam nadzieje ze bedzie ok i nie zaszkodzi mu.

przerażacie mnie, już sama nie wiem...
pediatra kazała dać bebilon 2 właśnie dlatego żeby było kaloryczne, bo mu moje nie starcza w nocy na długo:-(. Dziś to juz spróbuję z tym bebilonem, ale chyba faktycznie spróbuję jakiegoś innego pediatry się zapytać. Tylko że jutro wyjeżdżamy:baffled:. Absolutnie nie chcę tuczyć Tobiego! ale tłumaczono mi, że jeśli on jest już duży to ma też większe potrzeby niż mniejsze dzieci. No i nie zaczynać od soczków, bo one sa słodkie - w tych zaleceniach od Albi też każą zaczynać od warzywnych zupek.

To ja predzej bym dała mleko początkowe i dotego dwie miarki kleiku ryzowego bo to nie tuczy a zapycha zołądek i dziecko jest mniej głodne i śpi dłuzej.

przerażacie mnie, już sama nie wiem...
pediatra kazała dać bebilon 2 właśnie dlatego żeby było kaloryczne, bo mu moje nie starcza w nocy na długo:-(. Dziś to juz spróbuję z tym bebilonem, ale chyba faktycznie spróbuję jakiegoś innego pediatry się zapytać. Tylko że jutro wyjeżdżamy:baffled:. Absolutnie nie chcę tuczyć Tobiego! ale tłumaczono mi, że jeśli on jest już duży to ma też większe potrzeby niż mniejsze dzieci. No i nie zaczynać od soczków, bo one sa słodkie - w tych zaleceniach od Albi też każą zaczynać od warzywnych zupek.
i ja właśnie tak myślałam, ze ci powiedzieli. on to, ze jest duzy nie znaczy, ze ma wiekrze potrzeby niz inne dzieci on ma taki samo zapotrzebowanie i tolerancje jak kazde inne dziecko w jego wieku. czyli traktowac go jak 5 miesieczne dziecko, ktore przechodzi z mleczka mamy na sztuczne i zaczac od początkowego.

reklama
Wiktor tez zaczol dostawac mleko z kleikiem bo mu malo bylo a teraz i kleik i kaszka :-) i spi od 19 do 7 bez jedzenia, bo na sztucznym juz go w nocy mlekiem nie karmilam tylko herbatka byl albo woda w te upaly,a ak to mu tylko smok wystarcza alb to ze sie na plecki obroci.

Do góry