myslałam po prostu że w USA takie badania to też norma...
ja tez tak myslalam, wiesz Dziuba, mowie, co wiem, moze sie troche myle, mysle ,ze Pumi miala dobra opieke, ale czemu nigdy nie zostawili ja na dluzej w szpitalu kiedy krwawila ?, u NAS w Gdanku od razu na Kliniczna na obserwacje ciebie kieruja, lezysz, dostajesz lekarstwa, masz 3 razy dziennie USG, moze warunki w szpitalu takie sobie ale to nie jest wazne.
Ja na nasza ZASPE slowa zlego nie powiem, super bylo co? cudowna opieka! a dziecko 2razy dziennie ogladaja, pomimo ze zarabiaja male pieniazki i problem z personelem, wszyscy mili i usmiechnieci. Dzieciaczki wszystkie wykapane, ogladane ze wszystkich ston, nawet te z 10pkt;-)
jak Nadia spala zbyt dlugo, zglosilam to poloznej i doslownie za 10min przyszla pediatra i ja ogladnela bardzo pozadnie, sprawdzila wszytskie odruchy , jeszcze przed pojsciem do domu przyszla do mnie i zbadala mojeg spiocha jeszcze raz
W stanach czesto gesto USG robia osoby ktore nie sa lekarzami, maja wylko wyksztalcenie do czyatnia/obslugiwania rentgena, usg.
jak ja chodzilam do GINA to nigdy nie byl gin tylko po studiach pielgniarskich, rbila cytologie, przeprowadzala rozmowe, przepisywala pigulki i sajonara!!!!

Kogos z tutulem MD (medical doctor) to moze widzisz jak cie ciachaja na pol albo robia trepanacje czaszki
Czytam czesto grudnioweczki i Kasia co ma synka z ZD narzeka na opieke w Irlandii, mowi,ze w Polsce dzieci z ZD maja o wiele lepsza rehabilitacje, wiec cos w tym jest