reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

My byliśmy w expanderze, oni mają tam taki system oszczędzania oparty na różnorakich funduszach, jak młoda skończy rok, to jej założymy, tylko tam trzeba regularnie określoną kwotę wpłacać co miesiąc, chyba min 100 zł czy 200... Żeby na studia miała, jak dorośnie :-D

reklama
Natalia chyba wyczowa moj zly nastruj chyba, bo ciagle mysle o Mimisi, nie moge juz nerwowo wytrzymac

tak pewnie wyczuwa....ja tez jestesm roztrzesiona , pewnie kazda z nas

teraz to jedynie mozna stracic, bo jest kryzys na gieldzie:baffled:
moze w millenium albo w wielkopolskim

Ostatnia edycja:
założyłam najnormalniejszy rachunek w Millenium i po prostu sama będę decydować ile kiedy wpłacać tam kasy... ja mam konto w mBanku ale denerwuje mnie że nie ma oddziału gdzie mogę się o cokolwiek zapytac tylko trzeba gdzies dzwonić i kasę tracić a przez tel to nie o wszystko zawsze zapytam i dupa...

ja też myślami jestem przy Mimisi...

kurwica mnie bierze, do tego wszystkiego komputer się rozpierdziela, co chwile sam się restartuje, no normalnie zaraz wyjdę z siebie!!!! :wściekła/y::wściekła/y: wychodzę z domu bo nie mogę wytrzymać!!

leukokoria (biały refleks ze źrenicy), zez, oczopląs, objawy towarzyszące zespołom (jak w zespole Downa czy w zespole poróżyczkowym),
nieprawidłowy wynik badania ostrości wzroku w jednym lub obu oczach, ...​

kochane niedawno sie dowiedziałam o tych smutnych wiadomościach:-:)-(.

Esti jestem pewna, ze Olis z tego wyjdzie:tak::tak:, jest silnym chłopcem i już niedługo będziecie razem w domku. przesyłamy uściski i całuski dla ciebie i Olisia. jesteśmy z wami

Pumi
kochana bidulko, nogi mi sie ugięły jak o tym przeczytałam i dreszcz mi po plecach przeszedł i nie mogłam się skuypi na rehabilitacji Kacpero( byliśmy dzisiaj pierwszy raz). trzymajcie się ale pamiętaj jeszcze nic nie wiadomo, po co sie denerwować, to są podejrzenia. Mimisia to śliczna dziewczynka:tak::tak::tak: i nie wierze, ze miałby to być ZD, takie cechy widać na pierwszy rzut oka. a takie cechy co opisałaś np nisko osadzone uszy to może to być dziedziczne chociażby po dziadkach. :tak::tak:ściskam i całuję

będę sie za was modlić

myślami jesteśmy z wami dziewczynki, trzymajcie się

Pumi ty nie szukaj znaczenia pojęć w encyklopediach bo od tego nerwicy można dostać:no:
są to objawy towarzyszące ale nie koniecznie wcale musi tak by. fizjologia człowieka, jest indywidualną sprawą i to, że coś sprawdza się w 90 % nie znaczy , że można to dopasować do siebie

kochane- esti dlaej nic nie napisala? moze spia z Olim???:-(
A ja nie moge do polski przyleciec bo najpierw trzeba wykluczyc guza w mozgu- zmiana cisnienia w samolocie moze sie skonczyc dla niej tragicznie. A szpital w Prokocimiu( najlepszy dzieciecy) mam 8 kilometrow od domu:-(. Tata moj poruszyl niebo i ziemie w Polsce zeby sie cos dowiedziec i wszyscy mowia ze do Prokocimia mala zawiesc.
A ja podczytalam co nie co na swiezo dzis ( po nie przespanej nocy) i wyczytalam ze oczoplas cos tam coa tam moze wywolywac obajwy jak przy ZD i ze to jest uszkodzona jedna z polkol w mozgu. a faktycznie jak ja badali to a jej oczy w jedna strone z boku drgaly- fatalny widok jak na to patrzylam jak moje sloneczko nie moze sobie z tym dac rady i zatrzymac tych oczek.
Juz chyba wole zeby do konca zycia miala oczoplas niz ZD. a w objawach jest tez ze jak sie ja postawi to stoi na paluszkach- dokaladnie jak D
Czekam do 10 zeby pojechac do pediatry a potem do domu sie spakowac i jedzimy z P od razu do pensylwani- tam jest cisza, spokuj, las i jacuzzi- relaks przez caly weekend. Napisze wam co stwierdzila pediatra i czy cos sie dowiem o tej rehabilitacji

Pumi , Domini nie ma ZD, przy urodzeniu by od razu zdiagnozowali!!!!!1

Zespół Downa występuje z częstością ok.1/600 - 1/800 narodzonych dzieci. Prawdopodobieństwo wystąpienia choroby wzrasta wraz z wiekiem matki, a więc im starsza jest kobieta zachodząc w ciążę, tym większe jest ryzyko wystąpienia tej mutacji. Nie znaczy to jednak, że młoda matka nie może urodzić dziecka z Zespołem Downa. Schorzenie to charakteryzuje się bardzo różnorodnymi objawami. Wspólny u wszystkich chorych jest specyficzny wyraz twarzy - skośne oczy( DOMINI NIE MA) otwarte usta z dużym językiem,( DOMINI NIE MA) nos o spłaszczonej nasadzie( NIE MA) Typowa jest także poprzeczna bruzda we wnętrzu dłoni, specyficzny dermatoglif zwany małpią bruzdą.(SPRAWDZ RACZKI?) Zawsze występuje upośledzenie umysłowe ale towarzyszą mu wysoko rozwinięte zachowania społeczne, dzięki którym chore dzieci postrzegane są jako ludzie ciepli i życzliwi, o pogodnym nastawieniu"

reklama
w Polsce jak mieszkalam to obok mnie mieszkala Ania z ZD. Miala takie biale wloski jak moja D i byla taka sliczna dziewczynka- szkoda tylko ze z ZD. Takze tez cos wiem o objawach i wygladzie takich dzieci. A w ciazy mialam badania na Zd i wyszlo ze D jest zdrowa.
Literki mi uciekaja sprzed oczu. dobrze zxe moja przyjaciolka dzis rzucila prace i jedzie ze mna do pediatry bo jeszcze zamaist do lekarza ze stresu zajade do krakowa

Do góry