reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

widze ,ze juz zakupowe szalenstwo sie zaczelo:-):-):-)fajnie ja musze jeszce spasowac, bo wrzesien/pazdz robimy remont kuchni, pokoiku dla dzidzi i zmieniamy podlogi, zabowiada sie niezly sajgon:oo2:

reklama
Sylka_k - musisz wyłączyć lampę błyskową. Jak Ci nie wychodzi w normalnej opcji to możesz spróbować ustawić aparat na wersję makro - powinno się udać (i też bez lampy). Powodzenia:tak:

Hej, ja sie objadam arbuzem:-pmniam mniam, dzisiaj wcześniej urwałam się z praktyk;-).Tak mnie komary pogryzły:-(wszystko mnie swędzi, a jestem uczulona więc mam wielkie czerwone plamy i spuchnięte w dodatku.Lekarz mi przepisywał zawsze receptę na Elocom, ale w ciąży można stosować po uzgodnieniu z lekarzem ale ja się boje bo przenika do krwi i płodu.Lekarz mówił, że raz dziennie moge cieńką warstwę jak mam gdzie niegdzie ukąszenia, ale ja mam ich chyba ze 30.Może wy mi coś poradzicie na ukąszenia?Wapno piję ale nie bardzo pomaga..............

dzięki Jobo100-spróbuję, może się uda:tak:
Pumi co dostałaś?nic się nie chwalisz?:no:, boja to aż dwa polecone:-D:-D:-D
esti 23 mnie też ostatnio strasznie pogryzło:wściekła/y::wściekła/y:. Aż do tego stopnia, że budziłam sie w nocy ,żeby sie podrapać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, a teraz zostały mi czerwone ślady na ciele. Powoli znikają, ale teściowa poradziła mi jedynie przetrzeć wacikiem nasączonym octem i przeszło jak ręką odjął. nic nie swędzi i nie jest szkodliwe bo ocet spirytusowy od razu paruje. Oczywiście nie jest to takie bezbolesne, bo w ukąszonym miejscu będzie troszkę szczypać, ale zaraz potem przestaje i szczypać i swędzieć.
Jedynie należy uważać , żeby zbyt ciepłą wodą się nie kąpać, bo odnawia sie swędzenie:szok::szok::szok: i całą procedurę należy przeprowadzić od nowa i tak do skutku;-)

My z Adaskiem zainwestowaliśmy w raid do kontaktu, super sprawa, otwarte okna przy włączonym świetle i nic Cie nie gryzie w nocy, koszt okolo 40 zł ale naprawde wart, nienawidze jak mi cos przeszkadza w śniee:))

Dzieki, zapomnuałam o occie, jak byłam mała to babcia mnie zawsze octem mi smarowała ugryzienia.My mamy w domku takja lampkę owadobójcza.A komary pożarły mnie nad jeziorkiem w sobote, pryskałam się od komar ów ale to nic nie pomogł, tyle ich było.Ddzia cieszę się ze u Ciebie wsyzstko ok. obz tak dalej:tak:

Fenistil nie pomaga:-(.Dzwoniam do lekarza rodzinnego i zalecil ZYrtec prze dwa dni na noc, a Fenistil tez zalecil w malych dawkach, bo za duzo tez nie wolno.Elocom pomaga..........nasmarowalam sie tam gdzie mocno swyedyi, w 3 miejscach.A jak wy spedzilyscie weekend?:happy:

w sobote do godziny 23 byłam sama bo adas pracował do pozna w firmie, a potem pojechalismy potańczyc, bylismy kruciutko niecale 2 godzinki i juz zachciało mi sie spac a w Niedziele pojechalismy do łodzi do przyszłych teściów więc odpoczełam od moich rodziców. pozdrawiam, wkleiłam zdjecia z moim brzuszkiem wkoncu mi sie udało

reklama
ja tez stosuje ocet na pogryzienia. malo tego jeszcze smaruje wacikiem rece i nogi ktore sa na noc odkryte ( smierdzi tylko przez chwile : ) ) i stawiam miseczke z ocetm kolo lozka i komary sie boja hihih

Do góry