reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
nie chce gondolnki bo mi sie nie przyda.
dzidzia urodzi sie pod koniec stycznia lub w lutym.
A jest mozliwość montażu fotelika samochodowego na stelażu spacerówki (w droższych wózkach, bo wielofunkcyjnego nie kupuję-jest za ciężki). Jednak fotelik ten musi mieć opcję rozkładania bo dziecko nie może za długo przebywać w pozycji babana, dlatego trzeba rozłożyć fotelik. A że to zima na spacer pewnie wyjdę około marca na kilku minutowe po podwórku, to ubiorę maleństwocieplutko ( może dokupię śpiworek albo kombinezonik wystarczy ) i będzie oki. ;-);-)
a maleństwo w maju to już jest tak ruchliwe:-) i na dworku jest tak ciepło:-), że w gondolce juz nie wytrzyma. A wtedy spacerówkę rozłożę na płasko jakby jeszcze dzidzia nie siedziała lub normalnie do siedzenia i podziwia sobie swobodnie krajobrazy.
dobry pomysł?:tak:
wiem, że dobry bo koleżanka urodziła w podobnym okresie i niepotrzebnie wykosztowała sie na gondolkę.
I przeklina na czym świat stoi

jeżeli fotelik będzie całkiem na płasko to jeszcze ok Piotrusia rodziłam 5grudnia 2005 w mega zime Od stycznia wychodziliśmy na spacery 2 razy dziennie po 2h Wózek miałam pozyczony (okropny) bo miałam teorie taka jak Ty że wyjde z pare razy Wiesz wszystko zależy od zimy Nie wiem jak maluch będzie się czuł w foteliku na spacerach
Ale Ty jesteś mama i Ty podejmujesz decyzje więc skoro jesteś pewna ze tak będzie dobrze to ok Ale nie spotkałam się jeszcze z fotelikiem który by sie całkowicie rozkładał:no: jaki to jest?

Hej dziewczyny :-)
Ja tez jestem mamą styczniowa. Zuzia przyszła na swiat 16 stycznia tego roku..
Sylla_k - z tymi spacerkami to sama zobaczysz jak jest... mimo zimy bedziesz napewno wychodzić z maluszkiem.Jest to nawet wskazane. My z Zuzią zaczelismy od werandowania jak miała tydzien. Jak skonczyła 12 dni wybralismy sie na pierwszy krociutki spacer. Od tamtego czasu Zuzanna pokochała spacerki i czy był wiatr czy snieg trzeba było wychodzić, bo tylko na dworze bobas spokojnie spał
Takze godolka mimo wszystko jest bardzo przydatna, tym bardziej, że maluszka ubiera się jeszcze w kombinezony, a fotelik samochodowy - nawet rozkładany jest mimo wszystko średnio wygodny. A jeszcze jeśli dzidzia urodzi się sporych rozmiarów to już wogole klops...
My kupilismy dosc lekki wozek wielofunkcyjny (16 kg z gondolą, 12 ze spacerowka). Nie byl drogi bo bylismy przekonani ze szybko zamarzymy o parasolce. I uzgodnilsmy ze drugi woz naszego babelka bedzie prawdziwie wypasiony :-)
My przesiadłysmy sie na spacerowke dokladnie 25 marca. Ale zrobilismy to z koniecznosci jechalismy na kilka tygodni z bobasem na drugi koniec Polski i gondola nie zmiescila sie nam do auta. Od tamtego czasu Zuzka wozi sie spacerowka. Ale jest to rozwiazanie srednio wygodne, bo maluch (mimo, ze wazy juz 8 kg) jest do spacerowki za mała i nawet pasy bezpieczenstwa srednio sie sprawdzaja. A Fotelik samochodowy jest juz przymały... i nie wyobrazam sobie jezdzic z fotelikiem na stelazu (pomija fakt szkodliwosci dla dziecka)...

Oczywiscie jestes mama i zrobisz jak uwazasz, ja chcialam sie tylko podzielic moimi wozkowymi doswiadczeniami :-) w chwili obecnej rozgladam sie za porzadna spacerowka. Po wakacjach mała bedzie juz samdzielnie siedziec, a spacerowka -laska sprawdza sie duzo bardziej niz te z wozka wielofunkcyjnego (awet jesli jest to Mutsy-Mercedes wśród wózków :-)

pozdrawiam wszystkie stycznióweczki (ah jak mi sie marzy znow taki brzuszek):-D

czesc dziewczyny!
faktycznie-za duzo czytania nie mam.ale tak juz zawsze przez weekend ze pustki swieca.
no nic jutro rano pewnie nadrobicie hihihih.
ja dojechalam calo i zdrowo. wypoczelam, nawdychalam sie lesnego powietrza i dzidzia mi dala w kosc -sobotni wieczor zamiast przy ognisku spedzilam sciskajac muszle:-p
Mili-wyjechalas juz ?

Czesc dziewczynki.Cos spac nie moge od 6. ja tez juz wozek mam wybrany i tez bez gondolki tylko z takim wkladem fajna rzecz bo dzidzi bedzie tak wygodnie jak w gondolce no i cieplo jej tez bedzie bo jeszcze jest dodatkowo taka fajna oslonka wiec mam nadzieje ze wozek sie sprawdzi. Pumi jeszcze nie wyjechalam mialam tylko przez weekend maly kryzys z mezem ale juz jest ok. ja wyjezdzam w piatek na tydzien. Ciesze sie ze wrocilas cala i wypoczeta, mama szczesliwa to i dzidzia tez.:-):tak:

reklama
witam Dziewczynki I Fasolki

USG wyszlo OK, przeziernistosc OK, kosc nosowa OK takze luz blues, caly weekend spedzilismy poza miastem, super pogoda, wyspalam sie jak mops;-)
ohh Jobo jak masz fajnie, ze juz czujesz dzidzie, tez bym juz chciala:-):-):-)

Do góry