reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
nie chce gondolnki bo mi sie nie przyda.
dzidzia urodzi sie pod koniec stycznia lub w lutym.
A jest mozliwość montażu fotelika samochodowego na stelażu spacerówki (w droższych wózkach, bo wielofunkcyjnego nie kupuję-jest za ciężki). Jednak fotelik ten musi mieć opcję rozkładania bo dziecko nie może za długo przebywać w pozycji babana, dlatego trzeba rozłożyć fotelik. A że to zima na spacer pewnie wyjdę około marca na kilku minutowe po podwórku, to ubiorę maleństwocieplutko ( może dokupię śpiworek albo kombinezonik wystarczy ) i będzie oki. ;-);-)
a maleństwo w maju to już jest tak ruchliwe:-) i na dworku jest tak ciepło:-), że w gondolce juz nie wytrzyma. A wtedy spacerówkę rozłożę na płasko jakby jeszcze dzidzia nie siedziała lub normalnie do siedzenia i podziwia sobie swobodnie krajobrazy.
dobry pomysł?:tak:
wiem, że dobry bo koleżanka urodziła w podobnym okresie i niepotrzebnie wykosztowała sie na gondolkę.
I przeklina na czym świat stoi

jeżeli fotelik będzie całkiem na płasko to jeszcze ok Piotrusia rodziłam 5grudnia 2005 w mega zime Od stycznia wychodziliśmy na spacery 2 razy dziennie po 2h Wózek miałam pozyczony (okropny) bo miałam teorie taka jak Ty że wyjde z pare razy Wiesz wszystko zależy od zimy Nie wiem jak maluch będzie się czuł w foteliku na spacerach
Ale Ty jesteś mama i Ty podejmujesz decyzje więc skoro jesteś pewna ze tak będzie dobrze to ok Ale nie spotkałam się jeszcze z fotelikiem który by sie całkowicie rozkładał:no: jaki to jest?

Hej dziewczyny :-)
Ja tez jestem mamą styczniowa. Zuzia przyszła na swiat 16 stycznia tego roku..
Sylla_k - z tymi spacerkami to sama zobaczysz jak jest... mimo zimy bedziesz napewno wychodzić z maluszkiem.Jest to nawet wskazane. My z Zuzią zaczelismy od werandowania jak miała tydzien. Jak skonczyła 12 dni wybralismy sie na pierwszy krociutki spacer. Od tamtego czasu Zuzanna pokochała spacerki i czy był wiatr czy snieg trzeba było wychodzić, bo tylko na dworze bobas spokojnie spał
Takze godolka mimo wszystko jest bardzo przydatna, tym bardziej, że maluszka ubiera się jeszcze w kombinezony, a fotelik samochodowy - nawet rozkładany jest mimo wszystko średnio wygodny. A jeszcze jeśli dzidzia urodzi się sporych rozmiarów to już wogole klops...
My kupilismy dosc lekki wozek wielofunkcyjny (16 kg z gondolą, 12 ze spacerowka). Nie byl drogi bo bylismy przekonani ze szybko zamarzymy o parasolce. I uzgodnilsmy ze drugi woz naszego babelka bedzie prawdziwie wypasiony :-)
My przesiadłysmy sie na spacerowke dokladnie 25 marca. Ale zrobilismy to z koniecznosci jechalismy na kilka tygodni z bobasem na drugi koniec Polski i gondola nie zmiescila sie nam do auta. Od tamtego czasu Zuzka wozi sie spacerowka. Ale jest to rozwiazanie srednio wygodne, bo maluch (mimo, ze wazy juz 8 kg) jest do spacerowki za mała i nawet pasy bezpieczenstwa srednio sie sprawdzaja. A Fotelik samochodowy jest juz przymały... i nie wyobrazam sobie jezdzic z fotelikiem na stelazu (pomija fakt szkodliwosci dla dziecka)...

Oczywiscie jestes mama i zrobisz jak uwazasz, ja chcialam sie tylko podzielic moimi wozkowymi doswiadczeniami :-) w chwili obecnej rozgladam sie za porzadna spacerowka. Po wakacjach mała bedzie juz samdzielnie siedziec, a spacerowka -laska sprawdza sie duzo bardziej niz te z wozka wielofunkcyjnego (awet jesli jest to Mutsy-Mercedes wśród wózków :-)

pozdrawiam wszystkie stycznióweczki (ah jak mi sie marzy znow taki brzuszek):-D

czesc dziewczyny!
faktycznie-za duzo czytania nie mam.ale tak juz zawsze przez weekend ze pustki swieca.
no nic jutro rano pewnie nadrobicie hihihih.
ja dojechalam calo i zdrowo. wypoczelam, nawdychalam sie lesnego powietrza i dzidzia mi dala w kosc -sobotni wieczor zamiast przy ognisku spedzilam sciskajac muszle:-p
Mili-wyjechalas juz ?

Czesc dziewczynki.Cos spac nie moge od 6. ja tez juz wozek mam wybrany i tez bez gondolki tylko z takim wkladem fajna rzecz bo dzidzi bedzie tak wygodnie jak w gondolce no i cieplo jej tez bedzie bo jeszcze jest dodatkowo taka fajna oslonka wiec mam nadzieje ze wozek sie sprawdzi. Pumi jeszcze nie wyjechalam mialam tylko przez weekend maly kryzys z mezem ale juz jest ok. ja wyjezdzam w piatek na tydzien. Ciesze sie ze wrocilas cala i wypoczeta, mama szczesliwa to i dzidzia tez.:-):tak:

reklama
witam Dziewczynki I Fasolki

USG wyszlo OK, przeziernistosc OK, kosc nosowa OK takze luz blues, caly weekend spedzilismy poza miastem, super pogoda, wyspalam sie jak mops;-)
ohh Jobo jak masz fajnie, ze juz czujesz dzidzie, tez bym juz chciala:-):-):-)

Do góry