reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

byłam dziś u fryzjera Całkiem inaczej się czuje Nie ma to jak dopieszczenie:tak:

ja chodze do lekarza który przyjmuje w szpitalu odziłam u niego Piotrusia Nie wyobrazam sobie zeby go przy mnienie było

reklama
Ja tez chce wstawac w nocy do mojego dziecka kapac i przewijac bo to jest w tym najpiekniejsze tworzy sie wiez miedzy matka a dzieckiem od samego poczatku. wszystko mozna wytrzymac a skora chce sie miec dziecko to trzeba sie poswiecic. Ja zawsze bylam towarzyska ale odkad jestem w ciazy mysle tylko o fasolce i denerwuje mnie jak niektorzy gadaja ze przez pare lat bede uziemiona ja sie ciesze i niewazne co kto mysli, denerwuje mnie tez jak nazywaja mnie "ty grubasie" halo chyba jestem w ciazy i moge byc nawet gruba jak slonica nic mnie to nie obchodzi najwazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa a o nadwage pozniej bede sie martwic:-)

oj mili bedziesz jeszcze klnęla na te słowa:rofl2:

wyczytalam (nie pamietam na ktorym forum-moze u nas?) ze dzieciatkom powinno sie czasem dac posluchac muzyki klasycznej-to pomaga w dobrym rozwoju -wiec ktoras z dziewczyn polecila kilka utworow. mnie osobiscie ten najbardziej przypadl do gustu. sluchajcie i dajecie posluchac malenstwom. choc podobno to dziala dopiero od 16 tc...

Ja chodzę do lekarza który pracuje w szpitalu w którym będę rodzić, ale chodzę "państwowo" więc jeśli będzie przy porodzie to będzie przypadek a w łapę dawać nie zamierzam. Zresztą to nie lekarz jest najważniejszy tylko położna. Jak rodziłam Adriana to lekarz przyszedł tylko na chwilę zobaczyć jak postępuje akcja i w ciągu porodu widziałam go tylko raz (rodziłam w innym szpitalu niż teraz zamierzam, ale to chyba nie ma znaczenia).
Spróbuję wkleić suwaczek ale nie wiem czy mi się uda. No i zastanawiam się czy dobrze odmierza czas bo coś mi się nie wydaje.

aOLA ja naprawde czekam na te noce nieprzespane z utesknieniem dlatego ze od dawna czekalam na moja kruszynke a jedna juz stracilam wiec bede naprawde szczesliwa i nikomu niepozwole sie wyreczac hihi. a tak na boczku to ja juz mialam mala praktyke bo jak mialam 18 lat to urodzila sie moja najmlodsza siostra ktora to wlasnie ja sie caly czas zajmowalam rowniez wstawalam w nocy i niedalam jej nikomu ruszyc, ona byla moim oczkiem w glowie i jest nadal . dawalam wtedy rade to i dam teraz.:-):tak:

mi sie wydaje ze moj suwaczek kazdego tygodnia ucina jeden dzien. tzn pokazuje 10 tyg i 6 dni a nazajutrz juz 11 tyg. a gdzie 7 dzien tygodnia?
wedlug ksiazki ciazy ktora prowadze w domq jestem w 10 tyg i 3 dni w ciazy. ale to chyba nieznaczna roznica

Chciałam dać inny podpis pod suwaczkiem - ilość tyg ciąży ale obliczył mi, że teraz jestem w 13 tyg, wg moich obliczeń - licząc od ostatniej miesiączki - dziś jest 14 tyg i 1 dzień. Wynika z tego, że trochę "oszukują".

reklama
Mam jeszcze pytanie do mamuś z początku stycznia - czujecie już ruchy. Przy pierwszym dziecku poczułam w 16 tyg, przy drugim podobno czuć wcześniej więc czekam z niecierpliwością. :happy:Życzę miłej nocki.

Do góry