reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

ja tez czekam zniecierpliwoscia bo to juz 15t , moze juz wkrotce poczuje chociaz nienastawiam sie ze to az tak szybko u mnie nastapi. pewnie je poczuje dopiero w 22 tygodniu zawsze jest na przekor:-)

reklama
Ja to się na razie cieszę, że się brzusio ładnie powiększa :) A do czucia ruchow to chyba jeszcze u mnie trochę czasu. ^^;

Hej!
Ja też juz z niecierpliwością wyczekuję pukania do brzuszka:tak:!
Wieczorami staram się przykładać dłoń do brzuszka, a tu nic.:-D

Jobo ja tez z Piotrusiem poczułam ruchy w 16tc

co do suwaczka to lekarz mi tłumaczył ze tygodnie nie zaczyna sie liczyc od dnia ostatniej miesiączki tylko ja jest termin porodu i komp sam oblicza Ja mam termin na piatek i w suwaczku kazdy tydzień otwiera mi się od soboty i jakby tak liczyc do końca to wychodzi 40 wiec jest ok

My chodzimy na koncery jazzowe i do opery any dzidziasie juz "kulturalnila" wiec puszcza sie muzyczke przez suchawy od 16tc? Fajnie...
Mam cala lodowe zaladowana pierogami od Lukiego mamy, dodatkowa jego bratjest ckiernikiem wiec zrobil swierzutkie jagodzianki, normalny odlot

hej, a ja juz 2 razy poczulam jak sie rusza moje maleństwo:tak:takie smieszne uczucie, jakby ktos mnie drapal od srodka.jutro zaczyna sie 16 tydzien wiec, najwyzsza pora

Olu takie sny wykanczaja,poza tym stresujesz sie pewnie i to bardzo przed USG, 3mamy kciuki bedzie wszystko OK;-)

Dziewczyny, kiedy planujecie zacząć chodzić do szkoły rodzenia? Macie już wybrane położne - w Warszawie jakaś paranoja - mój ginekolog już w czwartym tygodniu powiedział mi, że to ostatni moment na wybranie położnej, bo większość ma już porezerwowane terminy na styczeń... Poród rodzinny czy nie?

reklama
esti to jak ty liczysz bo ja sie sama juz pogubilam, we wtorek zaczal sie 15t to znaczy ze leci juz 16 ? Anja ale tobie fajnie z tym szwagrem cukiernikiem, tez bym chciala miec takiego szwagra bo nie ma dnia zebym nie wcinala slodkie ,dzisiaj jak wstalam do do kawki musialam zjesc grzesia dobrze ze moj maz dba o to zeby ich w domu nie braklo,aOLA ja tez mam takie durne sny dzisiaj mi sie snilo ze zaczelam krwawic, i we snie kazdemu mowilam a nikt nie chcial ze mna pojechac do szpitala, ja sobie te sny tlumacze w ten sposob ze to jest moj lek przed kolejna strata mojej kruszynki

Do góry