reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

I masz prawo właśnie o tym pisać ! To jest forum dla wszystkich kobiet, niezależnie czy są w trakcie starań czy w ciąży czy z problemami ginekologicznym.
To nie forum tylko dla kobiet, które starają się latami, to nie one tutaj rządzą ( a często tak to wygląda ).
Nie możemy się bać pisać tego, że mamy dzieci, ile mamy dzieci i jak szybko zachodzimy. Bo forum jest ogólne, nie ma tutaj żadnych kar.
A te wszystkie zasady kreskowe nie wiem kto wymyślił, ale pierwszy raz spotykam się z jakimiś zasadami na jakimkolwiek forum.

Wystarczy, że jaka nowa dziewczyna napisze tu na kreskach, czy test pozytywny itp a już dostaje odpowiedź " super, ale to nie ten wątek ".
nie wiem kto dokładnie wprowadził te ,, zasady ,, ale myślę ze są to kobiety które są tutaj długo i po coś zostały one wprowadzone . Nie po to są wątki staraczkowe , wpisywanie się na testowanie i tak dalej żeby każdy z bomby mógł sobie wejść i pokazać nam pozytywny test , od tego są inne wątki ! Po to są tworzone żebyśmy mogły wspólnie się dzielić różnymi sprawami , wspierać s czasem ochrzanic jak jest taka potrzeba bo ktoś za bardzo się nakręca (czasem ktoś potrzebuje takiego kopa w dupę ) . Dlatego też np zostajemy wszystkie do końca miesiąca mimo tego że ktoś miał testowanie zaraz na początku . A dlaczego ? Dlatego że później z dnia na dzień byłoby mniej osób i te na końcu miesiąca nie miały by już z kim się dzielić radością bądź smutkiem bo wszystkie które wysikaly 2 kreski lub biel poszły by na kolejny wątek . Po co jest zasada o nie pisaniu o dzieciach ? Pomyśl trochę .. może da tu osoby które starają się już bardzo długo o swoje 1 dziecko i może je mocno ranić temat dzieci i mini tego że są pod opieką specjalistów i psychologów zwyczajnie temat maluchów ich zasmuca bo nie wiedzą czy dane kiedykolwiek się doczekają swojego od porad dotyczących dzieci czy poprostu wparcia w tym temacie również są inne wątki .

reklama
Proszę Cię 😅 ktoś ma takie cudowne życie. I specjalnie chodzi po wątkach, w których ja pisze (choć się w nich normalnie nie udziela). Ba nawet specjalnie dla mnie konto zakłada 😅 Żadnych merytorycznych postów (które tu przecież wczoraj były) i niby ma to mnie jakoś obrazić 😅
Już tak sobie nie schlebiaj :)
czyli niczym się od niej nie różnisz 🤡
Być może.. Tylko ja faktycznie jestem w trakcie starań od ponad roku, byłam na wątku staraczkowym pare miesięcy, ale niestety jak się Olka wtracila w moje obawy, przemyślenia, które tu pisałam to wolałam odpuścić. Wszystkim Wam kibicuje i rozumiem z czym się zmagacie, rozumiem Wasze obawy, przemyślenia i fakt jak jak bardzo chcecie dziecka

nie wiem kto dokładnie wprowadził te ,, zasady ,, ale myślę ze są to kobiety które są tutaj długo i po coś zostały one wprowadzone . Nie po to są wątki staraczkowe , wpisywanie się na testowanie i tak dalej żeby każdy z bomby mógł sobie wejść i pokazać nam pozytywny test , od tego są inne wątki ! Po to są tworzone żebyśmy mogły wspólnie się dzielić różnymi sprawami , wspierać s czasem ochrzanic jak jest taka potrzeba bo ktoś za bardzo się nakręca (czasem ktoś potrzebuje takiego kopa w dupę ) . Dlatego też np zostajemy wszystkie do końca miesiąca mimo tego że ktoś miał testowanie zaraz na początku . A dlaczego ? Dlatego że później z dnia na dzień byłoby mniej osób i te na końcu miesiąca nie miały by już z kim się dzielić radością bądź smutkiem bo wszystkie które wysikaly 2 kreski lub biel poszły by na kolejny wątek . Po co jest zasada o nie pisaniu o dzieciach ? Pomyśl trochę .. może da tu osoby które starają się już bardzo długo o swoje 1 dziecko i może je mocno ranić temat dzieci i mini tego że są pod opieką specjalistów i psychologów zwyczajnie temat maluchów ich zasmuca bo nie wiedzą czy dane kiedykolwiek się doczekają swojego od porad dotyczących dzieci czy poprostu wparcia w tym temacie również są inne wątki .
Można by też to wszystko odwrócić w drugą stronę...są tu kobiety mające dzieci które od czasu do czasu siła rzeczy o tym wtrąca, a dla kobiet starających się latami, które mają problem z czytaniem o dzieciach to może też są inne wątki i taki mogą omijać?
Bo ktoś nowy przeczyta tytuł i myśli że to watek o styczniowych kreskach 😉 więc wchodzi i się chwali że takowa ma, wiadomo że będą tacy co nie czytają regulaminu na pierwszej stronie bo ludzie są różni, a tu druga afera jak 150 o to że ktoś wpadł z pozytywnym testem...
Jeśli jednak to watek stricte o starających się długo, to trzeba zmienić tytuł tego całego wątku.

Można by też to wszystko odwrócić w drugą stronę...są tu kobiety mające dzieci które od czasu do czasu siła rzeczy o tym wtrąca, a dla kobiet starających się latami, które mają problem z czytaniem o dzieciach to może też są inne wątki i taki mogą omijać?
Bo ktoś nowy przeczyta tytuł i myśli że to watek o styczniowych kreskach 😉 więc wchodzi i się chwali że takowa ma, wiadomo że będą tacy co nie czytają regulaminu na pierwszej stronie bo ludzie są różni, a tu druga afera jak 150 o to że ktoś wpadł z pozytywnym testem...
Jeśli jednak to watek stricte o starających się długo, to trzeba zmienić tytuł tego całego wątku.
dobrze, że uzależnieni od narkotyków tu nie wpadają zobaczyć kreski 🫣😂

Nie jest to wątek dla starających się długo czy krótko tylko wgl. Jeśli ktoś wchodzi w wątek to wchodzi na 1 str. Żeby dodać swoją wypowiedź zjeżdża w dół przez cały wstęp. No naprawdę nie ciężko przeczytać. Nikt nie robi afery że ktoś wpadł z pozytywnym testem, jest odsyłany na inny wątek.

Oczywiście, że można tylko tak jak napisała @pluto_nova był watek staraczkowy. Dziewczyny można powiedzieć, że uciekły z niego na kreski właśnie z tych różnych powodów jak wpadanie z testem, dzieci itd. Ustaliły regulamin. I znowu wyszło, że to dziewczynom starającym się latami zabiera się wątek 🤷‍♀️

reklama
I dodam jeszcze, że ja przychodząc tu w 2021 oczywiście miałam już dzieci. Ale dla mnie jasnym było, że skoro do kogoś przychodzę to ja się dostosowuje tj nie pisze o dzieciach. A nie ustalam sobie swoje zasady wchodząc do kogoś z butami. Dla mnie to bardzo dziwna sytuacja.

Można jeszcze wspomnieć o tym że @Jotka_ utworzyła wątek staraczek 2025, @niezapominajka876 chyba chciała stworzyć coś w stylu staraczek o pierwsze dziecko bez spiny (ja przynajmniej tak zrozumiałam) - więc spokojnie można było tam przejść. No ale nieeee. Lepiej zrobić dramę i napisać, że wieloletniej staraczki są głupie, utworzyły głupi regulamin i niech spadają

Do góry