reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Dziewczyny Wy macie większą wiedzę czasem od lekarzy ..
Pytanie brzmi u mnie faza lutealna to 11 dni .
Oglądałam Dziewczynę na tik toku i ona twierdzi (nie wiem czy to prawda)
Że mając taka fazę lutealna 11 dni badz 10 progesteron bada sie 5 dni po owulacji i wtedy będzie szczyt progesteronu .
To w końcu jak jest .
Bo jeśli zrobimy 3 dni przed okresem to będzie spadek .

Dla mnie wątpliwości czy sobie poradzimy, a wątpliwości czy w ogóle chcemy to dwie różne sprawy.
Dla mnie nie, bo skoro sobie nie poradzę to może lepiej nie? A może lepiej się wstrzymać? Jeśli nigdy nie miałaś takich myśli to zazdroszczę, tak pozytywnie, bo ja mam od groma myśli

Że mając taka fazę lutealna 11 dni badz 10 progesteron bada sie 5 dni po owulacji i wtedy będzie szczyt progesteronu .
To w końcu jak jest .
ja bym chyba zbadała z dwa razy. Może 5dpo i 7dpo. I wtedy coś tam będzie widać

Dla mnie nie, bo skoro sobie nie poradzę to może lepiej nie? A może lepiej się wstrzymać? Jeśli nigdy nie miałaś takich myśli to zazdroszczę, tak pozytywnie, bo ja mam od groma myśli
Owszem miałam. Mój mąż też miał. Miał nawet etap, że nie chciał, ja miałam etap że nie chciałam. To jest normalne.
Ale dla mnie nie jest normalne, kiedy mąż mówi że raczej nie chce kolejnego dziecka a my się cieszymy, że owu była wcześniej bo mąż o tym nie wie i może się uda. No nie.

Owszem miałam. Mój mąż też miał. Miał nawet etap, że nie chciał, ja miałam etap że nie chciałam. To jest normalne.
Ale dla mnie nie jest normalne, kiedy mąż mówi że raczej nie chce kolejnego dziecka a my się cieszymy, że owu była wcześniej bo mąż o tym nie wie i może się uda. No nie.
A to tak to się zgadzamy 😀

To w końcu jak jest .
chyba wiem o którego tik toka ci chodzi ale nie jestem pewna. Masz na myśli że ona mówiła że proga powinno się badać w połowie fazy lutealnej ? Ale że faza lutealna jest różna u kobiety to jeżeli ktoś ma 10 dni to w 5 ,jeżeli 14 to w 7 , jeżeli 16 to w 8 itd ? Że te 7 dni co jej podane to jest dla standardowej fazy czyli 14 dni a nie każda z nas tak ma ?

reklama
Do góry