reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

To mój mąż też raczej ciężko gotuje 🙈 sosy na śmietankach itd. dużo zmienił w swoim gotowaniu dla mnie ale nadal lekki obiad to raczej ja 😂 lekka kolacja to już w ogóle 🙈 mistrz zapiekanek, turbo tostów z farszem itp. a później jestety waga idzie w górę. Ja nie mam problemu, bo bardzo kontroluje ile jem itd. ale mój mąż dosłownie tyje z powietrza
Mój żre jak 🐷 a waga stoi w miejscu. Nie ćwiczy a ma bary i klatę jakby pakował na siłce.. życie jest niesprawiedliwe 😭

reklama
Byłam dzisiaj na akupunkturze (bardzo sympatyczna babka), zobaczymy czy coś to da/zmieni (oczywiście mój przypadek nie należy do łatwych, o czym wszystkie wiemy). Kolejna wizyta za tydzień.

Z ciekawostek - ona rekomenduje i aby poziom d3 był min 40-50ng/ml i wdrożenie wyższej dawki koenzymu q10, do 3x200 mg/dobę. Wysłała mi linka do badań, które argumentują wskazania dot. q10 w przypadku niskiej rezerwy jajnikowej i dla poprawy jakości oocytów (w badaniu przy stymulacji do ivf). Co ciekawe, wyniki mowia również o tym, że w grupie która stosowała koenzym w takich dawkach, odpowiedź jajników była lepsza, wyższy poziom estradiolu i nie była wymagana tak silna stymulacja. Dla zainteresowanych: Link do: Pretreatment with coenzyme Q10 improves ovarian response and embryo quality in low-prognosis young women with decreased ovarian reserve: a randomized controlled trial
Bardzo ciekawy temat! Chętnie poczytam.
A na akupunkturze byłas pierwszy raz?

Edit: doczytałam ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry