reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Też jest okay, ma 800 kwasu foliowego w tym połowa czyli 400 to kwas l-metyfolian.
Szukamy i lubimy łatwo przyswajalnego kwasu foliowego czyli metylowanego: l-metyfolian wapnia, kwas foliNOWY, quaterfolic, sól wapnia kwasu l-5-metylotetrahydrofoliowego :)
I moim zdaniem, bez badań, każda starająca się o ciążę powinna zabezpieczyć się w suplementach w obie formy kwasu foliowego gdyż szacuje sie, że obecnie połowa społeczeństwa ma tą mutacje :)
Ja zrobiłam badania i wyszło ze nie suplementując miałam całkiem dobry wynik, nie wiem czy to znaczy ze z jedzenia sobie tyle przyswajam czy jak, żelazo podobnie, wiec uznałam, że nie najgorsza ta moja dieta 😂 i właśnie nie byłam pewna czy pregna start jest spoko, brałam min z powodu jodu i tych 2 różnych form, będę musiała porównać jeszcze raz. Z kolei folik jest lekiem i dużo babeczek go bierze, tylko jakoś mi się mało wydaje sam kwas. Dobrze ze dołączyłam do Was to się dowiem co i jak 😍

reklama
Ja zrobiłam badania i wyszło ze nie suplementując miałam całkiem dobry wynik, nie wiem czy to znaczy ze z jedzenia sobie tyle przyswajam czy jak, żelazo podobnie, wiec uznałam, że nie najgorsza ta moja dieta 😂 i właśnie nie byłam pewna czy pregna start jest spoko, brałam min z powodu jodu i tych 2 różnych form, będę musiała porównać jeszcze raz. Z kolei folik jest lekiem i dużo babeczek go bierze, tylko jakoś mi się mało wydaje sam kwas. Dobrze ze dołączyłam do Was to się dowiem co i jak 😍

Ładna jest ta różnica wieku u Was ;) Znam rodzinę, w której mama z córką rodziły miesiąc po miesiącu i to dziecko lepiej dogaduje z dziećmi siostry niż z nią samą. Ale sądzę, że nie ma tu reguły - wszystko zależy od ludzi, których sytuacja dotyczy :)
Mój mąż jest starszy od swojego siostrzeńca 3 lata. Wychowywała go głównie siostra 😃

Pierwszego synka straciliśmy w 28 tygodniu ciazy z powodu zlych przeplywow przez pępowinę. 2ciaza stracona w 5tygodniu . 3 w 9tygodniu i po tej trzeciej okazalo sie z badan ze mam MTHFR , PAI1. I dopiero przy 4 ciazy jak dostalam acard i heparyne i zmienilam kwas foliowy to sie udalo
Przykro mi bardzo. A jakie dokładnie nieprawidłowości wyszły w mutacjach (hetero, homozygotyczne)?

reklama
Do góry