reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe II kreski - babyboom2021!

Chodzę na NFZ, bo mam takiego lekarza, który nigdy nie oszczędzał mi badań i zawsze badania miałam w bardzo szybkim tempie (np. bardzo szybka diagnoza i usunięcie guzka piersi). Dlatego tak kurczowo się go trzymam. Ale dziś trochę mnie wkurzył.
Podyktował mi moje wyniki z sierpnia (nie odebrałam ich osobiście przez pandemię):
FSH 4,87
LH 7,6
Estradiol 28
Prolaktyna 17
Testosteron 0,32
Androstendion 1,82
TSH 1,84
To był 6dc. Wszystkie wyniki mieszczą się w normach. Czy stosunek FSH i LH jest w miarę prawidłowy? Wg lekarza tak, ale czytałam że powinien być ok 1:1. Lekarz powiedział, że mam nie czytać internetu tylko się bzykać.
Może jednak zbadać jutro coś prywatnie?
Co do wyników to Ci nic nie podpowiem bo się na tym nie znam. 😉 Jeżeli masz zaufanie do swojego lekarza to może warto go posłuchać 🙂

reklama
Gdzieś czytałam żeby w najbardziej płodnym okresie współżyć codzinnie jeden raz. A przed dniami płodnymi zrobić sobie 3-4 dniową przerwę.
Ja już próbowałam kochać się codziennie i próbowałam co drugi dzień, narazie nic z tego nie wychodzi[emoji19] Najbardziej pilnuje tego żeby kochać się dzień przed owu, bo wtedy są podobno największe szanse.
My od końca @ co 2-3 dzień a w okresie płodnym codziennie. Zobaczymy co z tego wyjdzie 😉

Dziewczyny, jakie suplementy stosujecie? Sam kwas foliowy czy coś jeszcze, przyszli tatusiowie też się jakoś wspomagają?

reklama
Do góry