Mama_malarka
Fanka BB :)
Przepraszam za byka... Zżyta nie zrzyta...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
strasznie mi przykro z powodu babciBoszsz...ja ja Wam zazdroszczę tego choć delikatnego ogarnięcia cyklu ja ciągle nie wiem na czym stoję. Dziś 29dc, pobolewa brzuch na dole, szczególnie po ale z żadnych testów nic nie wynika chciałabym chociaż @ dostać i zacząć od nowa... A znając moje szczęście to bez pomocy się nie obejdzie....
Dziś smutniejszy dzień, bo zmarła moja babcia. Nie byłam z nią szczególnie zrzyta, bo mieszkała daleko i miałyśmy słaby kontakt. Ale moja mama cierpi i ja razem z nią...
Dziękujęstrasznie mi przykro z powodu babci
Co do cykli, to ja niby mam regularne, ale ostatnie długości to były: 28 dni, 30, 31 i 32. Dlatego robię testy owu, żeby się nie nakręcać jak @ się spóźnia dzień czy dwa. Ten cykl tez będę miała co najmniej 32 dniowy, bo już dziś test owu powinien mi wyjść pozytywny, a zdecydowanie taki nie jest
w sumie to można tak powiedzieć. Faza lutealna powinna być co miesiąc takiej samej długości, czyli jeżeli zna się jej długość, to można wyliczyć, kiedy będzie @. Co prawda testy owu nie są tak dokładne jak monitoring u lekarza, ale mi się sprawdza, ze jak mam pozytywny test owu, to po 15 dniach dostaję @. Jeśli by się @ u mnie nie pojawiła po 15 dniach to wtedy by było dużo prawdopodobieństwo, ze jestem w ciąży nie wiem, czy dobrze to wytłumaczyłam, ale chyba lepiej nie potrafięDziękuję
To test owu na plus przewiduje @?
z tego co wyczytałam, na ulotce napisane jest, żeby przez min. 2 miesiące po szczepieniu nie zachodzić w ciążę, kobiety w ciąży nie powinny się szczepić. Może mieć negatywny wpływ na oladnac męska i żeńskąMacie teraz jakoś wizyty u swoich ginekologow ? Proszę zapytajcie co myślą na temat szczepień na koronę przy staraniach lub ewentualnej ciąży? Roznie pisząca internetach a ja z racji swojego zawodu będę jedną z pierwszych w kolejce do szczepień. Niestety mam przyjść dopiero za 3 miesiące na wizytę do mojego gina a dodzwonic się do niego ciężko. Jak bym nie planowała ciąży to bym się poszła zaszczepić dla spokoju moich rodziców a tak to mam obawy czy nie wpłynie to na starania lub ewentualną ciążę biorąc pod uwagę że szczepienie trzeba powtórzyć za jakiś czas.