reklama
Ewuuu
Fanka BB :)
Dziewczyny na kiedy zapisywałyście się do ginekologa pójść na badanie i stwierdzenie ciąży? Sugerujecie się robionym testem ciążowym czy kalendarzową datą wystąpienia @ ? W którym tyg jesteście obecnie?
Chciałam dziś pojechać zrobić bete, ale nie wiem czy po pracy zdąrze
MiWiZu
Ja sugerowałam się pierwszego dnia ostatniej @ - oni tym operują. Moja gin zawsze mówi ze około 6 tygDziewczyny na kiedy zapisywałyście się do ginekologa pójść na badanie i stwierdzenie ciąży? Sugerujecie się robionym testem ciążowym czy kalendarzową datą wystąpienia @ ? W którym tyg jesteście obecnie?
Ewuuu
W kalkulatorze ciąży w internecie liczac od 1dnia ostatniej @ czyli 10.12 wychodzi mi 4t2d
Ja sugerowałam się pierwszego dnia ostatniej @ - oni tym operują. Moja gin zawsze mówi ze około 6 tyg
Dokładnie, dużo jest w głowie,DZIEWCZYNY MUSZĘ TO NAPISAĆ.
Wiele z Was pisze, ile siedzi w głowie. i Wiecie co?
Trafiłam tu przypadkiem, z pytaniem nie dotyczącym nawet mnie a że zaczęłam starania o dziecko to przycupnęłam na dłużej.
To są moje pierwsze cykle starań, w głowie mojej mało jeszcze siedzi.
Nie mierze temperatur, nie robię testów owu - bynajmniej na tę chwilę, nie wykluczam że z czasem to się zmieni.
Ale jak czytam historie niektórych z Was, wasze spostrzeżenia, Wasze podejście i Wasze metody walki z bladymi testami uważam, że faktycznie dużo siedzi w głowie.
Myślę, że warto tu być, pogadać, popisać, zapytać o coś, ale niektóre dziewczyny jak nie widza u siebie objawów, które widzi inna już szaleją że coś jest nie tak.
Ja jestem po poważnej operacji, mój lekarz na swój sposób mnie wspiera, ostatnio owu była potwierdzona przez gina, małpy przychodzą po takim czasie brania tabsów w miare dobrze. Ostatniio doktorek powiedział, że mam nawet nie robic domowych testów tylko kilka/kilkanaście dni po spodziewanej miesiączce iść na bete.
Osobiście, bardzo pragnę zajść w ciążę, ale nie myślę o tym non stop, ograniczam alkohol, pije dużo wody, biorę witaminy i suplementy, ale poza tym nic.
Teraz wzięliśmy się na sposób że nie będziemy nic monitorować, żadnych aplikacji (oby się udało, bo czasem jedno się mówi drugie robi) i przyjmiemy metodę co 2 dzień.
Popatrzcie pod kątem ludzi którzy adoptują dzieci, niektórzy starają się latami, aż w koncu odpuszczają, decydują się na adopcję, i z automatu w głowie odpuszczają temat zajścia, i nagle bum - ciąża.
I pomyślcie, czy warto tak szaleć z tymi testami, z ta temperaturą, czy nie lepiej zająć się czymś miłym i po prostu działać, odpuścić w głowie.
Wszystkim nam życzę tych upragnionych dwóch kresek, wspierajmy się rozmawiajmy, pytajmy, ale może wrzućmy na luz?
Ja przez pierwsze dwa lata od kiedy przestlismy stosować jakieś zabezpieczenia w ogóle o tym nie myślałam, wprawdzie może nie do końca książkowo się staraliśmy bo tymczasowo mieszkaliśmy w różnych miastach i widywaliśmy się tylko w weekendy. Przyjęliśmy założenie że będzie co ma być. Jednak od 2020 postanowiliśmy zacząć porzadnie się starać i niestety do tej pory nic.
na początku nie myślałam o tym dużo, ale po tak długim czasie już tydzień przed miesiączka trochę wariuje, czekam na termin, próbuje obserwować jakiekolwiek objawy itp itd. Zdaje sobie sprawę że psychika również wpływa na zajście w ciążę jednak bardzo ciężko się odciąć od tego. W ostatnich dwóch cyklach mialam zastrzyki z ovitrelle, gdzie skutkiem ubocznym były wielkie humorki, wahania nastroju, depresyjnosc i chyba wszystko co najgorsze z ulotki. Mam nadzieję że uda mi się wrócić do tego żeby tak obsesyjnie nie myśleć o zajscou w ciążę i nie wariować tydzień pzed okresem z wyczekiwaniem na to czy się udało czy nie
znadziejami
Cześć dziewczyny czy można do Was dołączyć zobaczyłam na teście dwie kreski, jest zaskoczenie, ale i obawa co będzie dalej, jeszcze nie umię się cieszyć, bo tak bardzo bym chciała żeby wszystko się pomyślę ułożyło.
reklama
Qruszon
Miło, ze jesteś ja zobaczyłam dwa dni temu dwie ||Cześć dziewczyny czy można do Was dołączyć zobaczyłam na teście dwie kreski, jest zaskoczenie, ale i obawa co będzie dalej, jeszcze nie umię się cieszyć, bo tak bardzo bym chciała żeby wszystko się pomyślę ułożyło.