reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe II kreski - babyboom2021!

reklama
Przykro mi[emoji17] który cs zaczynasz?
Szczerze nie wiem... Nie liczyłam... Ogólnie przestaliśmy " uważać" od czerwca 2019 nie zawsze starania wychodziły intenstywe, raz musieliśmy odłożyć starania na dwa miesiące ( mąż brał antybiotyki i wolałam to przeczekać) ale już tak od wakacji 2020 przykładamy się już bardziej i do tej pory nic.

A najgorsze że wokół moje sąsiadki zachodzą w ciążę. Pierwsza... A gdy planują starania o drugie bądź trzecie to za nim się obejrzę rzeczywiście już są w tej kolejnej ciąży. Niektórym to łatwo przychodzi.. A mnie dopytują a u Was kiedy drugie... ( żeby to było takie proste) . 😕 Tak jak moja bratowa z moim bratem postanowili się starać, ok raz, dwa wyszła ciąża ( niestety poroniła na wczesnym etapie🥺) odczekali ile tam było trzeba, i bum znów ciąża ( mała ma 1,5 roku) a teraz wpadka ( powiedziała że był tylko jeden niepewny raz) i to wystarczyło. ( nie to że zazdroszcze bo cieszę się ich szczęściem bardzo 🥰 właśnie 3 stycznia urodziła synka 😍ale naprawdę niektórzy mają jakoś z górki. Eh....

A najgorsze że wokół moje sąsiadki zachodzą w ciążę. Pierwsza... A gdy planują starania o drugie bądź trzecie to za nim się obejrzę rzeczywiście już są w tej kolejnej ciąży. Niektórym to łatwo przychodzi.. A mnie dopytują a u Was kiedy drugie... ( żeby to było takie proste) . [emoji53] Tak jak moja bratowa z moim bratem postanowili się starać, ok raz, dwa wyszła ciąża ( niestety poroniła na wczesnym etapie[emoji3064]) odczekali ile tam było trzeba, i bum znów ciąża ( mała ma 1,5 roku) a teraz wpadka ( powiedziała że był tylko jeden niepewny raz) i to wystarczyło. ( nie to że zazdroszcze bo cieszę się ich szczęściem bardzo [emoji3059] właśnie 3 stycznia urodziła synka [emoji7]ale naprawdę niektórzy mają jakoś z górki. Eh....
U mnie tak samo to wygląda. Tez wszyscy bez problemu zachodzą. A nam się teraz zacznie 7 cs o drugie dziecko i nie idzie za cholere[emoji17]

U mnie tak samo to wygląda. Tez wszyscy bez problemu zachodzą. A nam się teraz zacznie 7 cs o drugie dziecko i nie idzie za cholere[emoji17]
Zawsze do mojego powtarzam ze synek jest( kochany nasz cud🥰) to chyba jakiś cud naprawdę że nam się udało( i to w czasie gdy miewałam cykle nawet do 60dni). I że mnie nie tak łatwo zapłodnić.🥺 I że może faktycznie dane nam mieć tylko jedno dziecko😢
Sorry... Smuce dzisiaj Wam.

Ja nadal czekam na @. Dziś 37 dc, ale ciąży nie ma. Odebrałam wczoraj wyniki bety i udało mi się dostać do lekarza. Zbadal mnie, zrobił usg. Powiedział, że z układem rozrodczym wszystko ok i że to co boli to prawdopodobnie nie jest jajnik.. To ja już nie wiem... Dał skierowanie na krew, mocz, crp i receptę na nimesil.. Ale niczego na wywołanie @... Eh.. Pytałam czy może jakieś skierowanie na zbadanie hormonów, ale powiedział, że on nie może. Ponoć powinnam się zapisać do poradni endokrynologicznej, która ma umowę z NFZ, albo mam zrobić takie badania prywatnie..
Dzisiaj jakiś taki smutnawy dzień.. Ale nie ma co się poddawać..
Może uda się którejś z Was i zobaczymy dzisiaj II kreski [emoji3590]
Dobrego dnia [emoji254]

Czy któraś z was zmaga się z cukrzyca? Dzisiaj rano zrobiłam pomiar cukru naczczo i wynosił 106... biorę 2x1 metformine 1000mg wiec nie powinno być takiego wyniku :/ jestem przerażona...

Oraz drugie pytanie czy robiła któraś z was podstawowe badania przy staraniach? Fsh itp? Wczoraj moja Pani doktor wypisała mi jakie zrobić między 3 a 5 dc chyba z 10 badan ale jak kura pazurem 😂 nie mogę się doczytać i może dopasuje jak memory do tego co mi napiszecie

Czy któraś z was zmaga się z cukrzyca? Dzisiaj rano zrobiłam pomiar cukru naczczo i wynosił 106... biorę 2x1 metformine 1000mg wiec nie powinno być takiego wyniku :/ jestem przerażona...

Oraz drugie pytanie czy robiła któraś z was podstawowe badania przy staraniach? Fsh itp? Wczoraj moja Pani doktor wypisała mi jakie zrobić między 3 a 5 dc chyba z 10 badan ale jak kura pazurem 😂 nie mogę się doczytać i może dopasuje jak memory do tego co mi napiszecie
FSH LH Estradiol Prolaktyna Testosteron Androstendion TSH - to mogła Ci przepisać.

reklama
Cześć dziewczyny :) Ja niestety 14.01 na pewno nie będę testować, byłam wczoraj na kontroli u ginekologa, a tu się okazało że jeszcze nie miałam owulacji, a sluz płodny miałam w czwartek tydzień temu 🤔🤔 No nic, podobno pęcherzyk już jest duży, mam zrobić progesteron w poniedziałek i zaczęłam robić testy owulacyjne. Myślę że może dopiero 21.01 mogłabym test zrobić,ale nie wiem czy to też nie będzie za wcześnie. Wszystko mi się rozjechało w tym miesiącu. Jeszcze mam ogromną ochote powiedzieć mężowi o tej owulacji, ale może lepiej nie, bo on za bardzo chce i pozniej podczas przytulanek jest kiepsko, lepiej jak nic nie wie ;)
Przy okazji wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

Do góry