reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe II kreski - babyboom2021!

reklama
Uff, to mam chociaz cień nadzei :)
Ja to świeżak w tak dokładnym liczeniu, jak już to testowałam jak cykle były 40-70 dni [emoji85] ale to rzadko bywało.
Jaki dzień wg was jest optymalny od owulacji ? :)
Zagnieżdżanie następuje ok 6-12 dpo. Biorąc pod uwagę to, że do zagnieżdżania mogło dojść w 12 dpo to zanim hcg będzie wykrywalny w moczu mogą minąć ze 2 dni także najwcześniejszy termin na w miarę wiarygodny test to 14 dpo. Oczywiście u każdej kobiety stężenie hcg jest różne i czasem test pozytywny wyjdzie w 10 dpo a czasem nawet w 16 dpo będzie negatyw. Różnie to bywa jak ze wszystkim[emoji57] trzeba cierpliwie czekać [emoji3061]

cykl 70 dni? łooo jejuuuuuu 😱
najlepiej test zrobić 14dpo
Miewałam takie cykle ok 2 lata temu i wtedy robiłam testy, owczesna gine nie widziałam w tym problemu i ze względu na młody wiek (24 lata) mowila zeby pic jakies herbatki ziołowe :)
No a teraz po 2 latach "luźnego" podejścia czy ciąża będzie czy nie, nic się nie wykluło i teraz juz postanowiłam się wziąść za siebie 🤷🏼‍♀️

Ostatnia edycja:
Miewałam takie cykle ok 2 lata temu i wtedy robiłam testy, owczesna gine nie widziałam w tym problemu i ze względu na młody wiek (24 lata) mowila zeby pic jakies herbatki ziołowe :)
No a teraz po 2 latach "luźnego" podejścia czy ciąża będzie czy nie, nic się nie wykluło i teraz juz postanowiłam się wsiasc za siebie 🤷🏼‍♀️
Znam to, mam gina który siedzi w mojej sytuacji od 8 lat, i fakt że jest dobry, wielu kobietom pomógł, ale jego aroganckie i olewawcze podejście skłania mnie do zmiany lekarza. Obecnie mam 27 lat a będąc u niego czasem czuje się jak głupia malolata, która nic nie wie 😱 🤣
niby mi tłumaczy, coś tam pokazuje na ekranie, ale raz że ja nie widzę tego co on, a dwa że bardzo trzeba go ciągnąć za język

Mam pytanie, jeśli coś źle rozumiem to mnie naprowadźcie 😉
Skoro "teoretycznie" @ powinnam dostać 14dpo, a dziś jest 16dpo to mogę to traktować jako dopiero 2 dni spóźnienia? I czy to znaczy że jeszcze wszystko możliwe?

reklama
Mam pytanie, jeśli coś źle rozumiem to mnie naprowadźcie [emoji6]
Skoro "teoretycznie" @ powinnam dostać 14dpo, a dziś jest 16dpo to mogę to traktować jako dopiero 2 dni spóźnienia? I czy to znaczy że jeszcze wszystko możliwe?
Wszystko zależy jakie masz długie cykle, kiedy była owu i ile trwa druga faza, możesz zawsze powtórzyć test

Do góry