reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe II kreski - babyboom2021!

reklama
Uff, to mam chociaz cień nadzei :)
Ja to świeżak w tak dokładnym liczeniu, jak już to testowałam jak cykle były 40-70 dni [emoji85] ale to rzadko bywało.
Jaki dzień wg was jest optymalny od owulacji ? :)
Zagnieżdżanie następuje ok 6-12 dpo. Biorąc pod uwagę to, że do zagnieżdżania mogło dojść w 12 dpo to zanim hcg będzie wykrywalny w moczu mogą minąć ze 2 dni także najwcześniejszy termin na w miarę wiarygodny test to 14 dpo. Oczywiście u każdej kobiety stężenie hcg jest różne i czasem test pozytywny wyjdzie w 10 dpo a czasem nawet w 16 dpo będzie negatyw. Różnie to bywa jak ze wszystkim[emoji57] trzeba cierpliwie czekać [emoji3061]

cykl 70 dni? łooo jejuuuuuu 😱
najlepiej test zrobić 14dpo
Miewałam takie cykle ok 2 lata temu i wtedy robiłam testy, owczesna gine nie widziałam w tym problemu i ze względu na młody wiek (24 lata) mowila zeby pic jakies herbatki ziołowe :)
No a teraz po 2 latach "luźnego" podejścia czy ciąża będzie czy nie, nic się nie wykluło i teraz juz postanowiłam się wziąść za siebie 🤷🏼‍♀️

Ostatnia edycja:
Miewałam takie cykle ok 2 lata temu i wtedy robiłam testy, owczesna gine nie widziałam w tym problemu i ze względu na młody wiek (24 lata) mowila zeby pic jakies herbatki ziołowe :)
No a teraz po 2 latach "luźnego" podejścia czy ciąża będzie czy nie, nic się nie wykluło i teraz juz postanowiłam się wsiasc za siebie 🤷🏼‍♀️
Znam to, mam gina który siedzi w mojej sytuacji od 8 lat, i fakt że jest dobry, wielu kobietom pomógł, ale jego aroganckie i olewawcze podejście skłania mnie do zmiany lekarza. Obecnie mam 27 lat a będąc u niego czasem czuje się jak głupia malolata, która nic nie wie 😱 🤣
niby mi tłumaczy, coś tam pokazuje na ekranie, ale raz że ja nie widzę tego co on, a dwa że bardzo trzeba go ciągnąć za język

Mam pytanie, jeśli coś źle rozumiem to mnie naprowadźcie 😉
Skoro "teoretycznie" @ powinnam dostać 14dpo, a dziś jest 16dpo to mogę to traktować jako dopiero 2 dni spóźnienia? I czy to znaczy że jeszcze wszystko możliwe?

reklama
Mam pytanie, jeśli coś źle rozumiem to mnie naprowadźcie [emoji6]
Skoro "teoretycznie" @ powinnam dostać 14dpo, a dziś jest 16dpo to mogę to traktować jako dopiero 2 dni spóźnienia? I czy to znaczy że jeszcze wszystko możliwe?
Wszystko zależy jakie masz długie cykle, kiedy była owu i ile trwa druga faza, możesz zawsze powtórzyć test

Do góry