reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Mezami nie znów a cały czas, przybiera już trochę więcej ale nadal waży za mało, tydzień temu miał 5700g, lekarka mówi żeby się nie martwić bo je normalnie, wyniki krwi wszystkie bardzo ładne a chudy czort strasznie, ale dość długi przy tym bo ma 70cm, moja mama mówi że mój brat taki był, i jego syn też taki był, koło roku zaczęli wyglądać lepiej :p no ale o pulchnym bobasie to ja mogę pomazyc :p

Indi stachu też jedną kupę dziennie, ale jak widziałam zdjęcia z basenu to twój i tak jest taki bobasowy a u stacha same gnaty

Stachu je 150 5 razy w ciągu dnia. 6.30 - 10.30 (częściej 11)- 15.00 - 18,30 kleik i o 23.30 budzę go na mleko i zjada 60 dziad musi mieć minimum 4h odstępu między jedzeniem a najbardziej lubi po 4,5h do 5 ale takich odstępow nie Może mieć bo zamiast 6 razy jadlby 4 bo już teraz je 5. Taki jego urok ola jadła bez przerwy wiecznie głodna a stachu je z przymusu

reklama
Doggi, no to już wiesz, kto wyrabia normę Staśka - IGNAŚ! Ten to by mielił ozorem bez przerwy... Taki pulpet się robi, że masakra... Szkoda, że nie umiem go zmierzyć, ciekawe, jaki długi...

Doggi moja Nikola też wiecznie niby za mało przybierała, z resztą ona do teraz chudzina, że większość leginsów jej z du.py leci, ale rozwija się prawidłowo
Niektóre dzieciaki po prostu mają taką urodę ;-)

Lila zjada ok 140ml mniej więcej co 3 h a mały pulpecik się z niej robi hehe.
W nocy je raz między 2 a 3 a czasem dopiero o 5.

Jeju jak mi się nic ostatnio nie chce.
Już żyje wyjazdem do wlc a to jeszcze ponad miesiąc buuu.
Od wczoraj zaczęliśmy z Tymkiem operacje nocnik.
Ciężko mi idzie oj ciężko.
Myślałam, że takie starsze dziecko jak już bardziej kumate to łatwiej będzie a tu zonk.
Jak się go dopilnuje i sami zauważymy, że mu się chce to posadzimy go i zrobi, ale sam z siebie gad nie zawoła.
Przydałby się dłuższy weekend żeby w domu potrenował, bo dziś do przedszkola musiałam mu pampka założyć żeby całej szafy na przebranie Panią nie zostawiać.

No i w piątek wieczorem dostałam pierwszy okres po porodzie.
Nie tęskniłam za nim wcale, ale widocznie on za mną bardzo skoro już przyszedł.

A co rozumiecie pod pojęciem kleik? Zwykła kaszkę?
Byliśmy u pediatry. Wkurzyła mnie bardzo, bo nawet jej nie osłuchała. Sprawdziła buźkę, brzuszek i stwierdziła ze to jednak zeby. A zielone kupy od utlenienia... Szkoda słów.

Suseł, super, że wsio OK!!!

LayDeeK, trzeba się było dopominać o badanie!!!

Ja daję kaszkę ryżową, na 120ml wody jedną łyżkę stołową kaszki i nie zapycha mojego żarłoka :-(

Lay kleik to kleik ryżowy(z Nestle lub Bobovity) bez żadnego smaku po prostu,ja taki dodaje G do mleka,ale chyba za mało z tego co czytam Nulini daje więcej :tak:

Ja mam ekologiczną kaszkę Holle i wg opisu na niej powinnam dodać 1 łyżkę stołową na 40ml mleka.
Czy podajecie kaszki z butelki czy łyżeczką?

Susel, super, ze to nic powaznego.

Laydeek, bez sensu, co za glupia baba. Mam nadzieje, ze Werci brzusio szybko sie naprawi. U nas zeby sie przebily bez zadnych wieksxych problemow, poza tum, ze wybrzydza troche przy zarciu , gryzie smoczka I gada do butli zamiast z niej pic :)

Doggi, moj ma okragla facjate jak pilka po starym, ale w porownaniu do rowiesnikow, to on jest chudszy I dluzszy. Gacie na 6 mcy sa takie na dlugosc tak na styk tylko z dupy jada.

Bylismy w ikei I tak po sklepach polazic, potem w restauracji I moj syn sie nawet nie darl. W aucie cala drove spal albo memlal cos do siebie, ale nie wrzeszczal :) u niego chyba czas dziala na korzysc, taki fajniejszy suexteraz zrobil :)

reklama
bada, jednej miarki kaszki nawet by Potwór nie poczuł :-D A jak dam stołową czubatą, to się takie gęste to mleko robi, jeszcze do picia, ale już prawie o konsystencji kaszki :-D

Lay, ja podaję z butelki, bo łatwiej, łyżeczką będę podawać dopiero gęstą kaszę, a póki co to tylko chcę zapchać Młodego na dłużej. Smakowej kaszki jeszcze nie podaję ;-)

Indi, wiedziałam, że i u Ciebie wyjdzie słonko :-D Oj, dzieci jak się nie drą to są naprawdę fajne :-D

Do góry