reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Zawsze lepiej dmuchać na zimne, niż zaniedbać, więc normalne, że się martwisz wszystkim ;-) Warto sprawdzić to odwracanie główki.
A co do mleka. Jeśli białko mleka krowiego by szkodziło, to mm także, nawet niewielkie ilości, bo ono robione na bazie krowiego mleka właśnie (pomijając te lecznicze mieszanki).

reklama
Alicja teź śpi przeważnie z główką w prawą stronę, my też zmieniliśmy stronę łóżeczka ale na razie rzadko się jej zdarza na lewej spać i coś mi się tak kojarzy ze z synem też był ten problem ale z czasem się wyrownało.

Ja smarowałan też kremem oilatum,tak mi położna powiedzia£a.l
laydeek z tym kładzeniem małej dziecjo do końca 3 mc ma praeo mieć asymetrie ułożeniową-to sie tak nazywa.jeżeli potem nie przejdzie popro$ pediatre o skierowanie do neurologa dzieciecego on zbada i powie czy to trzeba rehabilitować.ja przeszłam ta droge ze starsza córka,rehabilitowałyśmy sie kilka miesiecy i teraz jest ok.Twoja Weronika ma jeszczw czas na pozbycie sie nawyków z życia płodowego bo to najczestsza przyczyna takich problemów.

Lay, dzieciaki lubią mieć swoją ulubioną stronę do leżenia. Ja kładę małą raz na jednym, a raz na drugim boczku. Wtedy jak ją okrywam kocykiem wpycham go jej pod plecki i robi się z tego taki klin by się nie obracała na plecy. Czasami się przewróci ale to jak się już mocno wierci. Można np ręcznik podłożyć pod plecki...zrobić taki wałek.

Ale dzis nie swieto i teraz nie noc wiec... chore to wszystko

Nulini u nas tez ciagle brzydko na dworze
Super z usg :-)

Blagam nie straszcie okresem bo nie jestem przygotowana psychicznie ;-)

Megami moj wczoraj zadrapal sam kacik oczka i tez krew sie pokazala :-(

Lay ja tez uparcie zmieniam Robsonowi strone ale jest bardziej uparty ode mnie ;-)

Nulini- super, że USG dobrze wyszło.

Była położna. Już ostatni raz. Teraz jakbym coś chciała to zawsze mogę zadzwonić.

Laydeek- tak jak dziewczyny piszą, dziecko może mieć jeszcze jedną stronę "ulubioną". Podkladaj kocyk pod całe plecy i główkę to może chociaż trochę polezy na jednej stronie. I nie martw się na zapas :)

Hey, u nas nocka super. Bartosz jak poszedł spać o 22.30 tak wstał o 4.30 a później o 8 i po cycu spał do 11 a ja razem z nim :) Byliśmy wczoraj na szczepieniu i wybraliśmy 6w1 bo doktor powiedziała, że owszem dawek wzw jest więcej ale są mniejsze więc nie ma różnicy. Co do wagi to mój kloc goni Marka Megami bo już ma 5800. Dziś szaleję z praniem bo przyszła wreszcie suszarka co mieści 3 pralki więc już mam z głowy problem z miejscem na pranie :)))
Jeszcze dziś ruszyła rekrutacja do 1 klasy, przeraża mnie to...

LayDeek mój też ma krostki na buzi i dekolcie i wczoraj pediatra powiedziała, że to trądzik. U Ciebie jeżeli to nie trądzik to na pewno nie AZS. Mój Konrad ma i to są takie suche plamy na całym ciele. Jeśli alergia to ewentualnie na mleko. Co do ulubionej strony to mój też ma :)))

Doggi, Żelka
współczucia z okresem. Ciekawe ile ja będę miała spokoju...

Nieobecna, super, ze juz jestescie w domu.
Moj tez ma wysypke na twarzy I mi polozna mowi ze to potowki. Masakra, przeciez specjalnie w domu utrxymujemy temp max 19°, na ciele nie ma nigdzie tylko na twarzy. No co jak co ale twarz sie chyba najmniej poci.

Ja straszne zazdroszcze tym mamom, ktorych dzieci w miare przesyiaja nocki. Moj sie budzi co2 godz, bo glodny. 7 TYG niemowle chyba powinno dluzej wytrzymac co? Juz jestem zalamana.
A w domu chlew, syf, kila I malaria, a moj maz rano cos gotowal I mi cala,wiezyczke vrudnych garow zostswil. No Ku.wa! Jemu sie wydaje ze ja w domu wypoczywam I ze to jakas laska z jego strony ze on z dzieckiem posiedzi jak ja ide sie kapac. Masakra, to jego dziecko tez, nie tylko moje. Chlopy maja nasrane w glowachvtakbw ogole czy moj tylko?

No ja w piątek jadę Cypka zapisać do szkoły. Teraz już tak nie przeżywam jak przy Kacperku.

Aza- zazdroszczę suszarki.
No i Bartek piękną wagę osiągnął :)

Indi- musisz mu powiedzieć jasno czego oczekujesz i tupnąć nogą jak tego nie robi.
U nas jest inaczej, ale wiesz trzecie dziecko to już pewne rzeczy są "wyrobione".

Ostatnia edycja:
reklama
Jeżyk obcykałam już dojazd do Ciebie, teraz tylko muszę męża namówić :))) Wstepnie mój plan już zna i nie powiedział nie :))) Twój Cypek też teraz do 1 klasy?

Nieobecna bym zapomniała... Cieszę się, że już jesteście po wszystkim :))) Teraz tylko niech ładnie wszystko się goi..

Do góry