reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Doggi zaraziłaś mnie tym okresem ... :szok::crazy::-:)-:)-:)-:)-(

Kurde z synem prawie rok po porodzie nei miałam :( a tu tak szybko :-(

Dziewczyny po szczepieniu, czy u waszych dzieci też po jednej szczepionce na nodze zrobiło się takie czerwone i jest taka kulka pod spodem? Mój biedaczek ma taki ślad.

Kurcze, coś mnie dzisiaj trochę gardło boli. Oby nie poszło dalej bo nie mam czasu chorować :-p a okres mam taki, że nie pamiętam kiedy tak ostatnio miałam, chyba po porodzie. Bo przed ciążą to właśnie takie skąpe były.

Laydeek- dobrze by było żeby zobaczył to alergolog. My byliśmy i nam nie kazała absolutnie natłuszczac i przeszło. A jak natluszczalismy to nie pomagało. Na zdjęciu ciężko dojrzeć jak to dokładnie wygląda.

ImageUploadedByForum BabyBoom1425465571.787465.jpg

Teraz tak

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1425465571.787465.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1425465571.787465.jpg
    38,8 KB · Wyświetleń: 87
Jak dla mnie od potu, ale niech się mądrzą lekarze ;-) zawsze to pewniej. A jak reszta ciała? Brzuszek? Jak skóra na zgięciach itd? Jak też tam problem to można gdybać cóż to innego, może proszek, może dieta. U mojego tak samo mam wrażenie, gdy się bardzo przy płaczu spocił to i na brzuchu miał. Zniknęło. Reszta ciała ładna, delikatna.
19 marca już niedługo, to się okaże.

Reszta ciałka ok. Troche krostek ma na główce. Najbardziej wlasnie ta szyjka i troszkę dekolt.
Odstawiłam całkowicie nabiał, pije kawę z mlekiem sojowym ( a raczej napojem sojowym). Zastanawiam sie tez czy to przypadkiem tez nie po mleku modyfikowanym. Dajemy małej Enfamil, ale z reguły tylko na wieczor. Czyli na 6-7 karmien 1 to mm.
U nas sie przejasnilo, wiec moze wyjdziemy na spacerek.
A jeszcze jedna sprawa. Zauważyłam, ze od jakiegoś czasu mała spi i leży z glowka przekrecona tylko na prawa stronę. Potrafi obrócić na lewo, ale tylko na chwile. Nigdy nie spi z głowa w lewo. Obroniliśmy łóżeczko, ale to nic nie daje. Kładziemy na boku, tak by nie mogła główki przechylić. Ale i tak znajdzie sposób by przewrócić sie na plecki i głowa na prawo. Co z tym robić? Udać sie do jakiejś poradni rehabilitacyjnej?
Przepraszam, ze zawracam wam ciagle głowę, ale to moje pierwsze dziecko i s.ram w gacie ze strachu.

Dla mnie to też wygląda na alergię albo na dotyk ubrania lub proszku albo skaza Alex taką miał i musieliśmy przejść na nutramigen, ale fakt na zdjęciu słabo widać więc mogę się mylić.

reklama
Lay moje chyba tez takie maja Iga bardziej w dotyku jest to takie szorstkie ale ja pomyslałam ze to od mokrego coś sie uleje przy karmieniu np no i slinią sie obie. Kiedys jak mocno przytulała sie do mamy mojej to ja mocno podrażniło

Do góry