reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Jeżyk, to już masz 2 'dorosłych' synów ;-);-)

Aza super synuś rośnie! Zazdroszczę suszarki :-D oby długo sprawnie służyła ;)

Indi mój jak się złości i ryczy to od razu cała głowa czerwona jak burak i mokruteńka, więc twarz to dość potliwe miejsce. Do tego przy karmieniu zawsze podkładam pieluchę tetrową, więc i przy szyi się poci.
7 tygodni to maleństwo. Starsze dzieci też mogą się tak często budzić. Młody ostatniej nocy co godzinę się budził, dziś już co 3h, chyba musiał sobie mleczka więcej 'zawołać' ;)

reklama
Ja straszne zazdroszcze tym mamom, ktorych dzieci w miare przesyiaja nocki. Moj sie budzi co2 godz, bo glodny. 7 TYG niemowle chyba powinno dluzej wytrzymac co? Juz jestem zalamana.
A w domu chlew, syf, kila I malaria, a moj maz rano cos gotowal I mi cala,wiezyczke vrudnych garow zostswil. No Ku.wa! Jemu sie wydaje ze ja w domu wypoczywam I ze to jakas laska z jego strony ze on z dzieckiem posiedzi jak ja ide sie kapac. Masakra, to jego dziecko tez, nie tylko moje. Chlopy maja nasrane w glowachvtakbw ogole czy moj tylko?

Wiem, że to nie powód do radości, ale strasznie się cieszę, że nie jestem jedyna, której dziecko w nocy nie śpi.
Jak czytam posty dziewczyn, to mam łzy w oczach, bo naprawdę zaczynam tracić wiarę w to, że mój Potwór się uspokoi i zacznie te cholerne nocki przesypiać...

Co do męża - zrób awanturę.
Mój ostatnio przy kłótni rzucił argumentem, że "on pracuje a ja w domu siedzę", ale był pijany i tylko dlatego nie dostał w pysk, bo i tak by nie zrozumiał.
Generalnie często staram się "uciekać", jak Młody ma atak wrzasku, a mąż jest w domu, wtedy mu pokazuję, jak to się fajnie wypoczywa z wrzeszczącym dzieckiem :baffled:

Megami a to nie taka na prąd :) To taka zwykła do rozwieszania prania ale jest ogromna i mieści 3 prania :) Na taką prawdziwą suszarkę nie mam niestety miejsca...

Suszarka na 3 prania to musi kosmicznie wyglądać :-D Wrzuć foto, albo link. A na ile kg macie pralkę? U nas też miejsca brak, czekam na ładną pogodę, bo na balkonie kilka suszarek rozkładanych się mieści :-D

Megami ja też czekam na lato aby na balkonie wszystko suszyć. Linka wrzucę na zakupowy co by nie śmiecić. Pralke mam na 7kg.

Indi, Nulini, łączę się w bólu wstawania w nocy co 2 godziny :-( Jak czytam np AZA jak pisze, że Bartuś śpi w nocy i w dzień do 11, to zazdrość mnie skręca. U mnie jedzenie co 2 godz, jak w szwajcarski zegarku ;-)
Indi,u mnie z chłopem podobnie, weźmie małą ale widzę jak zerka co robię i ile jeszcze mi zejdzie, żeby go podmienić. A jak mała nie śpi to wręcza ją mi, bo pewnie głodna. Jak wsiada do auta i jedzie do pracy to szczerze mu zazdroszczę.

Nieobecna, zdrówka !!!

Lay, Natalka też skręca główkę na prawo, byłam u neurologa, mam ją kłaść na lewy boczek i podpierać kocykiem, poduszka, tak jak dziewczyny piszą.

My dziś po usg, bioderka super, ale mamy kłaść małą więcej na brzuszku, bo ma za mocno napięte mięśnie między łopatkami i za mało podpiera się rączkami, kontrola znów za 2-3 miesiące.
Ale mnie wkurzyła babcia w przychodni, stałam w kolejce ja (mąż siedział z małą na krzesełku), jakiś koleś, dziewczyna z 2 maluchów, jeden ok 2 lat a drugi jak nasze dzieciaki i babcia i ta babcia dziamoli, marudzi do tej matki, że "popatrz pani stoją sobie, nie przepuszczą, młodzi są to i mnie by przepuścili, ooo jeszcze głuchych i głupich udają" . Jak ryknęłam na babcie, że ja też z maluchem jestem i ani głucha ani głupia nie jestem to cisza na pół przychodni się zrobiła. Przyjdzie taka i ferment sieje :wściekła/y: (Pan stojący za mną tylko jakąś karteczkę w rejestracji zostawił).

Goferek no u nas śpi jak porządnie się naje a je jak dla mnie dużo. Nie wiem ile bo nie ściągam ale wieczorem jeszcze po 2 cyckach potrafi 30 lub 60 ml wciągnąć. Dopiero jak mu prawie wyjdzie uszami to uśnie. Jeżeli nie zje tak porządnie to budzi się szybciej. Tylko mój to żarłok. Lekarka powiedziała, że norma to jak dziecko przytyje 200 dkg na tydzień a mój 350 przytył... Gratuluję udanego usg, ja mam jutro. Co do babci to też bym ryknęła, co za ludzie...

reklama
Aza dla mnie takie spanie R to marzenie :-)

Indi moj ma potowki bo do cyca sie przytula:-)
Ł identyko jak Twoj malz.

Nulini jak R wrzeszczy jak ł jest w domu tzn ze na pewno glodny...

Goferek pociesz sie ze ł tez ciagle mi malego wciska
Moj tata mial identyko z mlodym poki nie zaczal sie na tyle kumaty robicbze chcial zeby mu czytac grac w pilke itp

Do góry