reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

To u mnie dla odmiany Nikola wiecznie jęczy i woła mamoooo, tatoooo.
Tymko jest grzeczny, jakby go w domu nie było :p

reklama
Femme, a kto powiedział, że świadoma decyzja? :D też bym się nie zdecydowała ;)

U mnie z Młody się drze: "mamusia iiiiiidź! Mamusia taaaaaam! Mamusia książkę! Mamusia bawić się!" Dobrze, że on dopiero zaczyna mówić ;)

U nas ola "tylko" robi mnóstwo hałasu wokół siebie, ona nawet cicho nie umie mówić. Na szczęście umie się sama sobą zająć i sama się bawi. Często pomaga mi w kuchni gotować lub piec, i sprząta ;) skoro twierdzi ze jest dorosła to obowiązki dorosłego tez ma :p ale lubi przy tym pojęczec "maaaammmooo to mi zajmie caaaaaly dzień! Nie! Całe życie!"

Nieobecna jak Ola coś chce lub chciała ode mnie to zawsze odpowiadałam moim "ulubionym" tekstem z dzieciństwa "weź sama, jesteś duża i bozia dała co rączki" :) ale ja jestem matka bardzo wygodna i wyrodna :p

Doggi, u mnie bedzie to samo... Ja tez jestem wygodna.
Młoda po szczepieniu taka osowiała. Praktycznie cały czas spi. A jak nie śpi, to i tak wyglada jakby spała. Ale była dzielna :-)

Hej :) strasznie dawno mnie u Was nie było, ale ciagle biegam a jak nie biegam to padam :/ dziewczyny rozrabiaja na zmianę :) Lay rozumiem Twoja koleżankę :( przykro mi bardzo. Jakoś tak weszłam i same smutne wieści :( ja w sobotę miałam pogrzeb mojej przyjaciółki znałam ja 30 lat, była zawsze:(
Agulqa kondolencje

Ja też wygodna jestem, ale co z tego Nikson i tak wiecznie jęczy :-/
Czasem to mnie normalnie szlag na nią trafia, bo ma prawie 6 lat i powinna być bardziej samodzielna.
Tzn ona potrafi dużo rzeczy sama zrobić tylko to leń jest.
Jeszcze ja jej tak nie ulegam, ale Ł już tak.

My mamy w środę szczepienie i już mam stresa, że młoda płakać będzie.

Zrobiłam dzisiaj zamówienie w aptece i ponad stowka poszła nie wiem na co.
Te ceny leków są zabójcze, ale w Gemini i tak taniej wychodzi.
Np Nikoli syrop na migdalki u jaś w aptece kosztuje 36 zł, a w Gemini 22 zł, za wit k+d u nas Ł płacił prawie 30 zł, a w Gemini niecałe 16 zł więc różnica kolosalna

Moja Olga świeżutko po kąpieli zrelaksowała się po same pachy. ;) Jako, że zlew był zajęty przez tonę talerzy, zaliczyła spa w umywalce. ;)
Cenzurować nie będę bo i tak nic nie widać ;)

11051015_935927839773319_268214288_n.jpg

Załączniki

• 11051015_935927839773319_268214288_n.jpg
    11051015_935927839773319_268214288_n.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 73
Goferek obrazem boski

Aza ja tez bylam juz wiele razy ale zanim zaxzal sie wielki bum chorobowy
Teraz u rodzicow jestem to nie mysle o sklepach :p

Lay 3 maja suuuuuper data :-D
Swietni ludzie sie wtedy rodza ;-)

My planujemy dac ksiedzu 300zl za slub i chrzest razem
Moze i 500bym dala ale jak mie mam to co?

Ostatnia edycja:
Lay, co kraj to obyczaj. Młodej lekarka na patronażowej twierdziła z kolei, że przybrała za mało. Jak w siatce centylowej spoko to ok.

Nieobecna, ty się ogarniasz super, tylko te kolki sporo czasu zabierają...ja by zyskać na czasie to wywalam młodą na balkon zamiast spacerować, a w domu sprzątam. Chyba, że idę po zakupy bo niestety chcąc, nie chcąc muszę wyjść jak mi czegoś brakuje do obiadu. Ale jak się ma starszaka to już raczej balkon w grę nie wchodzi.

Uwierzcie lub nie ale ze mnie jeszcze leci :szok:. Byłam ostatnio u mojej gin i mówiła, że jajniki jeszcze śpią, więc to nie okres. Czytałam, że niby to ok ale jakie to wkurzające :wściekła/y:

Młoda też ma wysypkę czasem większą, czasem mniejszą. Ostatnio chyba ją wysypało na skroniach bo miałam podkład na twarzy

reklama
Moj mial dzisiaj szczepionke na gruzlice I nawet prawie nie plakal. Jeknal tylko przy ukluciu, ale szybko sie uspokoil. Moj maly dzielny synek :)

Bylam dzisiaj na fitnessie I na silowni I czuje sie jak nowonarodxona. Tego mi bylo trzeba :)

Do góry