reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

U nas słońce próbuje się przebić. Oby się udało, od rana śnieg padał! Teraz niech to szybko topnieje :-D
Dziś przymusowa pielgrzymka do Biedry, bo kuchnia świeci pustkami, więc jakby nie było to wyjdziemy z domu...
Dziewczyny oglądają Myszkę Miki, młody próbuje kimnąć, ja dopijam kawę i jakoś to idzie...

reklama
JEEEEEEEE!!!

Mam już na PUE daty wypłat!!!
Najbliższa 9 marca, hurraaa!!!

Teraz pytanie do tych z Was, które mają roczny macierzyński (80%) i konto na PUE - ile procent potrącają z tej kwoty podanej???
Na chorobowym wypłacali 18% mniej, a teraz???
Bo chcę sobie obliczyć na co się nastawiać :-p

Nieobecna kciuki zaciśnięte!
Femme no wiadomo zawsze tak wychodzi, ale pocieszam się tym, że w naszej aptece wydałabym o wiele więcej:-p

Wyprawiłam starszaki do przedszkola i od razu spokojniej w domu.
Lila zasnęła w samochodzie więc postawiłam fotelik pod uchylonym oknem i śpi sobie dalej, a ja w tym czasie zamiotłam, umyłam podłogi, wstawiłam pranie i teraz delektuję się kawką :-)

W ogóle Tymko ma pojutrze urodziny, a my nie mamy prezentu:confused2:
Jego chrzestny przesłał nam kase to od niego kupiliśmy tor z samochodami, a od nas nie mam zupełnie pomysłu.
Zastanawiam się nad robotem, bo ostatnio ciągle coś o nich gada, ale nic ciekawego nie mogę znaleźć:dry:

U mnie też cisza. Chłopaki w szkole i przedszkolu, mąż na dzionce. Chociaż mąż mógłby być w domu. Dziś będzie o 21. Jutro jedzie o 7 rano i wróci dopiero w czwartek po 8 i od razu na szczepienie.

Kacper nie chce jeść, boi się o aparat. A mnie szlag frafia. Musiał Piotrek rano użyć szantażu że jak nie będzie jadł, to nie będzie jeździł na treningi.

Nieobecna, kciuki zacisniete.

Nulini, moze nie bedzie tak zle. Ja tez nastawialam sie, ze mlody DA koncert, tym bardziej ze od rana jeczal bez powodu, a tu taka mila niespodxianka :)

Nulini chyba też 18% ale pewna nie jestem.
Teraz mi 400 zł potrącili za to, że w styczniu za dużo za L4 dostałam i jak sobie pododawałam te kwoty z pue to mi niby 12% wychodzi, ale nie wiem czemu :-p

Indi, niestety, u mnie wrzask bez przerwy, uszy mnie już bolą :wściekła/y: Czekam, aż się zmęczy i zamknie :wściekła/y:

alecta, taaak? Bo ja od tych kwot odejmowałam sobie 38%, miło by było, jakby tylko 18% :-D

nieobecna trzymam kciuki! Na pewno wszystko będzie ok.

U nas pobudki w nocy o 1.30 i potem o 5.. Teraz mały zasnął, ale coś tam sobie marudzi co jakiś czas bo wyczuł, że już pod spodem nie ma mamy. Pogoda ohydna więc nigdzie nie wychodzę. Dzisiaj przychodzi jeszcze położna 5 raz, ostatni. Więc chociaż zważy Piotrusia.
A mi się marzy takie spa jednodniowe… boże ile bym dała, żeby sobie na jedną noc gdzieś pojechać i cały dzień się relaksować i żeby ktoś chociaż raz wokół mnie skakał.

Nulini,18procent zabierają,podatek tylko bo macierzyński to okres bezskładkowy.my zaraz jedziemy na tańce w cuhuście,potem do sklepu i w domu wyladujemy pewnie przed 15...

reklama
Czyli te kwoty, co je mam w PUE podane, to już jest to 80% zasiłku, tak?

Bo ja to rozumiałam tak, że te kwoty to 100% i od tego muszę potrącić 20% (żeby było 80%) i jeszcze to 18% podatku :-p

Do góry