reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Moje mm 800g kosztuje 40zł i wystarcza na tydzień, więc nie jest źle.

Ja mam niebieskie oczy, mąż zielone i strasznie marzyły mi się jakimś cudem ciemne oczy u Natalki, ale raczej nic z tego nie będzie bo ma takie szaro błękitne.

U nas noc całkiem fajna, zasnęła o 20, to zgłodniała dopiero o 00:30 :-) potem coś ok 3,5 i 8, teraz leży obok mnie i napierdziela gaduła mała :-)

reklama
Ale fajne już te bobasy się robią :-) Alicja zaczyna się chyba świadomie uśmiechać i próbuje mnie naśladować, "pogadalysmy" sobie z 20 minut i teraz zasypia :-) kochana moja :-)

U nas w sumie szansa na wszystkie kolory Kuba ma zielone ja niebieskie a po babci mogłaby mieć też brązowe ;-) ale myślę że będą niebieskie :p

O to widzę to mleko moje nie takie drogie skoro 25zl za 600g...

My za 350g płacimy 15 zł i wystarcza nam na jakieś 2 tygodnie :p

Z Lilą też czasem da się już pogadać, ale ona i tak głównie cyca rząda :p

Alecta haha no to ja mam jeszcze 80% opakowania bebiko od urodzenia małej :p teraz to starcza na długo ale jak się przejdzie na mm to już tak pięknie nie będzie :-D

Dostalam podobno jedyną tabletkę dla kobiet karmiących Cerazette. Jeszcze będę myśleć nad tym bo ostatnie pigułki mnie wkurzały: spadek libido, suchość cip.ki i przestałam brać. Namawiała mnie na spiralę ale kurcze, podobno może prowadzić do trwałej niepłodności, a nam jeszcze jedno dziecko po głowie chodzi...

Sylwi chyba kazde hormony maja w skutkach ubocznych zakrzepy i tycie. Ja sie wlasnie zastanawiam nad tym krazkiem. Na wizyte za tydz ide to dopiero pogadam z ginem. Po tabsach mialam okropne wahania nastrojów az sama odstawilam bo juz wytrzymac nie moglam sama ze sobą.

Wspolczuje tych nocnych manewrow, u nas tylko cycowanie i spi dalej.

Femme fajnie tak pogadac hehe moj tez dyskusje prowadzi juz i usmiechy jakies niesmialo sie pojawiaja :)

Masakra jakie to mm drogie!

Mcpearl mi gin mowil ze te tabletki dla karmiacych to jedno i to samo jesli o sklad chodzi bo nic inneho dac nie mozna jedynie roznia sie firma dlatego tez cena i nazwa inne
Ja w koncu nie wykupilam tych tabletek bo ich nie ma
A z 3 gumek zuzyta jedna bo mi brak sil na figle ;-)

Ja mysle ze u nas 3dni darcia bylo spowodowane jedxeniem u rodzicow czyli zurek z boczkiem i pyzy z miesem z dzika ;-)
Teraz czasem poplakuje ale nie az tak i widac ze nie meczy sie jak wtedy

Francika chyba wynagrsdza mi noce za te ciężkie dni. Pierwsza pobudka po 4-5 godzinach to zależy o której usnie. Potem po 3 a potem po 1.5 i potem rano przed 8. Teraz mi usnął na brzuchu i aż boje się go zanieść do lozeczka bo będzie wył.

Ja wezme pigułki a jak tylko dostane okres to zakładami spiralę.

Krążek miała moja przyjaciolka i wyjela po tygodniu bo strasznie krwawila.

U nas ja mam niebieskie oczy a mąż piwne. Kacper ma piwne, od razu miał. Cypek niebieski jasne i też od razu miał. A Franek ma ciemne niebieskie jak na razie.

miłego dnia babole :-D
femme Gniewko wstawał identycznie jak Alicja :tak:znowu;-)
u nas wszystkie dzieci mają mój kolor -niebieski,a P ma zielone
ja nie wykupiłam tabletek i nie wykupię,zresztą nie potrzebuje na razie bo usypiam z kurami :-p

reklama
Ja chyba na razie wezmę tabletki chociaż zastanawiam się nad spiralą.
Tylko kurcze jakoś tak mi dziwnie z myślą, że jak ją założę to już raczej więcej dzieci mieć nie będę.
No niby nie planuje, ale jakoś tak dziwnie.

Do góry