reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

goferek nie, już przestałam karmić. To nie miało sensu. Teraz tylko czekam aż ta znikoma ilość mleka całkiem zniknie.

Po wczorajszych trudach w zasypianiu, teraz pierwsza pobudka w nocy. Mam nadzieję, że zaśnie bez cyrków.

reklama
My wlaśnie po karmieniu, młoda jeszcze na mnie leży co jej się ułoży. Wczoraj zaliczyłam kontrolę u gina i wszystko ok. Dostalam receptę na 6 miesięcy pigułek, a jajniki jak to mówiła gin jeszcze śpią. Kupilam młodej bebiko na to moje wyjście, ale butli to ona nie toleruje. Wypiła trochę i im później beczała. Przyszedl cycek to się od razu uspokoiła...

Hehe matki watiatki uzależnione od forum żeby o takiej godzinie :-D :-D :-D

Druga pobudka o 4:30 :-) z tym że godzina nam zeszła ale bez płaczu więc luz ;-) no tak to można spać :-D

Mcpearl super ze u gina wszystko ok :-) Jakie tabletki dostałaś?

Moja po bebiko bardzo ulewala, wczoraj kupiłam gerbera póki co raz dostała 30ml żeby dojesc i było ok zobaczymy jak będzie jak dostanie większą ilość :-)... Kupno mm mobilizuje do kp :-D ceny kosmos :p

Witam się z rana.
McPearl no właśnie jakie dostałaś tabletki. W ogóle dziewczyny co będziecie stosować, co polecacie. Mi na wizycie gin polecila Nuvaring, krążek dopochwowy, który uwalnia hormony. Niby fajnie ale w skutkach ubocznych zakrzepy i tycie. Sama nie wiem, troche się tych hormonów boje, ale na samą myśl o ewentualnej ciąży robi mi się słabo.

U nas Lila chyba jako jedyna z dzieciaków będzie miała jasne oczy.
Ja mam ciemne, a Ł niebieskie.
Nikola z Tymkiem odziedziczyli oczy po mnie, a Lila jako jedyna po Ł :-)

Ja nie pamiętam, o której pierwsza pobudka była, ale chyba standardowo po 3 :p
Kojarzę tylko coś, że cyca wyciagałam :p

McPearl super, że u gina ok.
Ja muszę się jakoś w marcu umówić.

Młoda oczywiście po 5 załączyła swoje stękanie i dopiero przed chwilą się uciszyła, akurat jak ja już wstawać muszę...

Ja Nine do szkoły wyszykowalam i zaraz pewnie Alicja będzie się budzić :-)

Alecta a Niki i Tymon od razu mieli ciemne?

Ja miałam ten krążek i nie byłam zadowolona,wypadał mi czesto zwłaszcza po seksie.miałam też plastry ale okazało sie że jrstem uczulona.jak sie karmi piersią ti są jakieś jedne tabletki Azalia czy coś takiego.ja różne mia£am tabletki,minipigułki dla mnie za słabe,musze mieć wiecej hormonów,nie wuem co teraz dostane,gina mam w sobote.Jagoda pojechała w nocy po cało$ci,zasneła o 20,pobudka przed 1 a potem o 4.30...i od tej godziny nie śpi...masakra...ledwo zyje...obudził ją brzuszek,płakała pry bąkach wiec da£am krople,potem zjadła,ulałac troche wuec przebieranie....oczy jak 5 zł nie ma spania.nie wiem jak przeżyje ten dzień...

U nas noc koszmarna, Młoda zasnela o 22, wstała o 1 i do 5.30 walczyła. A o 6 wstał Starszak. Czuję się jak zombie. Do tego pada więc uwięzieni w domu na cały dzień.
Moje mm akurat jest stosunkowo tanie- 18zł za 450g (starcza nam na 2-3 dni) ale ja mam 30% refundacji na NFZ :)

Ja miałam ten krążek i nie byłam zadowolona,wypadał mi czesto zwłaszcza po seksie.miałam też plastry ale okazało sie że jrstem uczulona.jak sie karmi piersią ti są jakieś jedne tabletki Azalia czy coś takiego.ja różne mia£am tabletki,minipigułki dla mnie za słabe,musze mieć wiecej hormonów,nie wuem co teraz dostane,gina mam w sobote.Jagoda pojechała w nocy po cało$ci,zasneła o 20,pobudka przed 1 a potem o 4.30...i od tej godziny nie śpi...masakra...ledwo zyje...obudził ją brzuszek,płakała pry bąkach wiec da£am krople,potem zjadła,ulałac troche wuec przebieranie....oczy jak 5 zł nie ma spania.nie wiem jak przeżyje ten dzień...

Aha,oczy ma granatowe,prawie czarne.Nina też takiemiała i zostały bardzo ciemno brązowe.

reklama
Femme Nikson i Tymson od początku oczy ciemne mieli, a Lili zjaśniały od urodzenia o teraz są takie blekitno-szare

Laski współczuję nocek.
U mnie odpukać ostatnio Lila i w dzień i w nocy grzeczna

Do góry