reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Nulini my też idziemy ma kontrolę bioderek za miesiąc, nie martw się na zapas :-)
Lay nic na siłę :-) ja akurat kp lubię i mimo, że bywa upierdliwe chcę dalej karmić
Ja też muszę iść do apteki a tam pada..na obiad też zero perspektyw

reklama
LayDeeK mnie fb wkurza strasznie z uwagi na dwie kwestie po pierwsze "kocham mojego misiaczka" "jem banana" "kąpie się" "smutno mi" wtf?! A po drugie nadaktywnosc na moim profilu (nie tylko) ludzi którzy na ulicy udają ze mnie nie widzą albo nie poznają niby.... Dno a na Instagramie obrakam zasadę ze przyjmuje tylko tych z którymi naprawdę mam kontakt a nie ze potem se ludzie oglądają mój profil i pokazują ludziom coy u mnie bla bla bla ostatnio regularnie przeprowadzam porządki na fb i kasuje tych wszystkich pseudo znajomych
Co do cycka podzielam twoja niechęć! Do du.py to jest i dziecku krzywda się nie dzieje czego przykładem jest moja ola. I jak widzę artykuły ze dzieci które były karmione mm częściej i ciężej chorują niż te na cycku to mnie ku.rwica bierze. Bo moja ola okaz zdrowia a po 3tyg życia była tylko na mm a syn mojej koleżanki karmiony cycem przez 11miesiecy chory raz w miesiącu jest. Wiec w te bajki "naukowo udowodnione" nie wierzę

Bada ja czasem nawet przed kurami :-)

Femme ja nie mam pojecia co to ten instagram :p

Ooo teraz juz wiem :p

Lay ja mam wrazenie ze cycem zagladzambo R wiecznie nienazarty:p

Mi gin mowil ze nawet na drugi dzien mozna wyjac

Nulini co tam nie tak wyszlo?

My w piątek bioderka. Nie bede ukrywać, ze sie tym stresuje.
Nulini, bedzie wszystko dobrze!

Ja póki mam mleko w cyckach, karmić bede. Staram sie raczej odciągać i podać z butli. Zdecydowanie szybciej to idzie. Choć w ciagu dnia raz czy dwa przystawie do piersi by wyciągnęła to czego nie wyciągnie laktator.

Ostatnia edycja:
Doggi coś w tym jest..mój starszak karmiony prawie rok i ciągle kaszel-tylko tu chyba wina żłobka niestety :-(
Dla mnie kp jest wygodne-oszczędność czasu i kasy :-D

Hej:-)

my w nocy spimy ladnie juz:-) 21-2.30-5.30-8.30:-D ale u nas kluczem jest spanie na brzuszku i karmienie mm;-)

ja juz prawie calkiem przeszlam na mm i za puche 800g place 39.99zl a starcza jakos na 8 dni:-)
i juz wiem co moglo duzo wplynac na odrzucenie piersi... wczoraj bylismy na szczepieniu i dowiedzialam sie ze maly ma troche przykrotkie wiezadelko co moze przeszkadzac w ssaniu a pozniej w mowie no i niby ssie dobrze ale pewnie jak wzroslo zapotrzebowanie to ciezej bylo tak dlugo ssac jak mleczko dopiero sie produkowalo..

A tak a propo szczepilismy na nfz i serce mi pekalo jak maly plakal, ale nastepnym razem wyprobuje krem emla .. ale ogolnie nic malemu nie dolega po szczepieniu a tego sie balam:-) bioderka robilismy tydz temu i wsio oki:-)

Jutro usg tej szczeliny wlosowatej:-( mam nadzieje ze beda dobre wiadomosci...

A pogoda sliczna do tego wyplata becikowego i ojcowskiego wiec bede szalec:-)

milego dzionka:-)

Elutka mam to samo
Ledwo mi sie chce cyca wywalic a co dopiero w srodku nocy mm robic :p

Robson laduje baterie ;-)

Załączniki

• 1424858169234.jpg
    1424858169234.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 68
Ja też sie zastanawiam nad spiralą,wiecej dzieci raczej nie planujemy,ewentualnie za kolejne 3-4 lata...u nad dzisiaj ładnie,czekam na wizyte polożnej i na dwór.Jagoda odsypia nocke,śpi na brzuchu na kanapie...dalej ją męczy brzuch,nic nowego nie jadłam wczoraj:winogrona,parówki,bułka.jedynie ciastko francuskie z biedronki i pół szklanki redsa,ale piłam już piwo wcześniej i nic nie było...i kupa była dziwna,jakby sznorówki połkneła,takie zbite nitki...mia£y$cie coś takiego?

reklama
A nie wiem co tam, lekarz powiedział, że "blisko 0", żeby kłaść i nosić na żabkę i pieluchować, ale pieluchowanie odpuszczam i stawiam na spanie na brzuszku ;-)

Do góry