reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

a do becikowego potrzebne jest zaświadczenie od gina, nie?
hmm... to ja chyba dopiero jak po połogu na wizytę pójdę, to będę mogła złożyć te dokumenty :baffled:

nieobecna, hahaha mój przychodzi z podobnym bagażem do nas do sypialni w nocy :-D

muszę zostawić jeden cycek nieopróżniony do końca, bo się zapętliłam i nie umiem z tego wybrnąć. podaję ten, którego nie dokończyła. nie wystarcza, więc daję drugiego i znowu go nie kończy. więc następnym razem ta sama procedura, ale to jest przecież BEZ SENSU! w końcu stanie się tak, że będzie mniej mleka, bo przecież cycek nie dostaje sygnału, że potrzeba więcej. tylko, że ten, którego nie skonczyła jest mega twardy przy następnym karmieniu. i jak z tego wybrnąć?! :confused:

reklama
Suseł, u nas też dziś dzień śpiocha i panikuję, czy nie wpłynie to na nockę, chociaż gorzej chyba i tak być nie może (tfu tfu tfu!!!)

sprite, odciągaj laktatorem do końca ;-)

Hej wam :-)
Czytam was na bieżąco ale z pisaniem ciężej :p

U nas wszystko dobrze malutka nadal kochana i bezproblemowa :-)
Za to ja sie rozchorowalam po naszym pierwszym spacerku :p zza okna było pięknie a w rzeczywistości mnie przewialo :-D no nic już trochę lepiej tylko katar mnie męczy...

AGULQA o kurcze ale mi ochoty na rybę po grecku zrobiłaś!

Bada to mamy taki sam rozkład pobudek w nocy :-D :p

Nieobecna haha dobry synek :-)

Nulini pokaż gwiazdę ;-)

Doggi niezły silacz ze Stacha ;-) fajnie ze się mogłaś zrelaksować mmm whisky <3 ja poczekam do dnia kobiet :-D

Sprite ja tam nie wiem, czy młody zjada do końca. Ja przy jednej się już rzuca to daję drugą, a przy następnym karmieniu daję twardszą. Jak teraz nie wiem która twardsza, to po prostu daję na zmianę. Wcześniej tak jak Ty podawałam tą niedokończoną i nic mi nie zanikło :-) Z tym, że karmię jedną piersią do oporu, póki młody nie protestuje.

Mój też jak nie śpi albo nie je to się wydziera.. no ewentualnie przytulony do mnie się uspokaja. Mam nadzieję, że to minie :-)
Dzisiaj leżał w leżaczku trochę i nawet był spokojny, trochę przeraziła go wisząca żyrafa i lew, ale był dzielny :-D
Dziewczyny trzeba zgłosić do zusu ubezpieczenie dziecka prawda? Bo ja w tej chwili jestem już bez umowy u pracodawcy bo miałam przedłużoną do dnia porodu i teraz jedynie zasiłek macierzyński z zusu..

Femme ja też czytam w miarę na bieżąco ale co ja mogę pisać. Aż mi głupio z tym moim bo się prxy nim Aż nudzę, albo śpi albo leży w leżaczku i się śmieje.

Współczuję wam dziewczyny przebojów z dziećmi. Nocek krzyków itp ja zaczynam naprawdę wierzyć w to że mam tak tragiczne ciążę bolące i męczące żeby dzieci mi to wynagradzaly potem. Tylko tak jak wspomniałam beknę za to w okresie ich dojrzewania :p

U nas za 6min Stachu kończy 5tyg kiedy to minęło? A Agulqa_b i Rob z 8tyg to już w ogóle! Nie wspominając o pierwszej rozpakowanej Gochson :) jasny gwint szał :)

A ja i T jutro mamy 4 rocznicę pierwszego ślubu. I pierwsze wyjście we dwoje id porodu :) fuck yeah :)

jenn, my Młodego podpinamy pod męża, bo ja w swojej pracy już nie mogę... Ale Tosię mam ja dopisaną :tak:

Doggi, weź mi nie mów!!! Ja nawet nie myślę o tym, kiedy nam się uda gdzieś wyjść tylko we dwoje, bo wypad do Biedronki się chyba nie liczy...

Doggi, za to my dopiero tydzień. no jak to się ma do agulqowego 8tyg. Robsona?! :szok::-D

Megami, ja też karmię do oporu jedną, bo młoda wypija. teraz chyba wyrównałam. bo przed kąpielą dałam tą niedokończoną. a po kąpieli opróżniła całą drugą, więc teraz już chyba będzie ok. chyba, że znowu będzie chciała 1,5 cycka uhuhu :-D

a w ogóle wykończy mnie to ulewanie. pije, zrobi kupę, zmieniam pieluchę, co kończy się ulaniem zazwyczaj na ciuchy, więc znowu przebieram ciuchy, bo w mokrych nie będzie. i znowu ulanie na przewijak, bo ciuchy staram się chronić. znowu cyc, bo przecież musi dojeść te ulane mleko (ale mi go szkoda). i okazuje się, że brzuch za pełny, więc przy odbiciu znowu ulanie... osz w mordę :-D

Nulini, ale wtedy zmarnuję to mleko, bo ja z butli nie podaję, więc musiałabym wylać. poza tym nienawidzę odciągać laktatorem. ja chyba nawet nie potrafię tego robić. jak mam przepełnione i odciągam trochę, żeby młoda lepiej złapała, to aż mam ciarki :confused:

Pytanie za 100 punktów - skąd wiecie, że cyc zezarty do końca???
U nas Młody je do oporu jednego cyca, jak się rzuca i wyrywa, to sprawdzam, czy coś leci, ale zawsze aż tryska, a jak go przystawie do drugiej, to zre dalej spokojnie :-?

reklama
U nas Frankowi dziś stuknely 4 tygodnie i też nie wiem kiedy to zleciało.

Po kąpieli układa sie do snu. Tzn.najpierw musi swoje wykrzyczec, wydrzeć się itp.i dopiero do snu. Chyba kur.wa kolki bo na wieczór jazda.
No i z cyckaniem też coś od wczoraj nie tak jak bym chciała.

U nas dzieci są podpiete pod męża.

Do góry