reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Lay zdrowka

Aza moj nad ranem cos jeczy przez sen
Moj tez ulewa juz jakis czas

Mcpearl musze budyn odstawic i zobaczyc czy maly przez to ulewa, bo budyn jem codziennie ;-)

Elutka moj potrafi 30min sie soba zajac pozniej chce towarzystwa i pozniej znow mize gadac do karuzeli
Wiec odpukac wczoraj mialam kochane dziecko ;-)

Nulini a moze masz za goraco?
Moj jak gdzies jedziemy budzi sie 2razy a w domu co 2h

Alecta u nas tez w samochodzie od razu odlot ;-)

Zelka haha :-) ja za to zawsze dolaczam sie do sasiada jak spiewa ;-)

A po co akt do zusu??

Pisalam posta ze 3h bo ciagle cos ;-)
Mlody wczoraj od 10.50 spal 3h a dzis od 10. 30 godzine i obudzil sie jak pod prysznic weszlam :p

Ale i tak z karuzelka jest super, duzo lepiej.
Pozniwj planuje spacer mimo wiatru

reklama
Cześć mamuśki.

Od porodu tu nie byłam a to już minęło 3 tygodnie - czas szybko leci. Wam też?

Przy trójce dzieci u mnie brak czasu na wszystko, zwłaszcza że wciąż chorujemy. Zaczęło się od szkarlatyny Julki jak byłam na porodówce i ciągnie się do teraz zapaleniem gardła, anginami itd. Teraz dopadło mnie - gardło, jestem na antybiotyku. Lekarka u mnie była i jak usłyszała jak wyglądał poród to się przestraszyła. Zrobiłam antyreklamę szpitalowi. Wiecie jaką mam temperaturę ciała?? hahaha 33-34 stopnie. Lekarka oznajmiła że muszę zrobić pełną diagnostykę krwi bo na jej oko jestem wycieńczona i mam anemię. W czwartek przychodzi piguła upuścić mi krwi.
Od 3 tygodnie jestem z 3 potworków i za moment chyba oszaleję. Nadrabiam zaległości szkolne z Julką jednocześnie karmię, przewijam i przebieram małego, doglądam Maję itd.... zresztą samie wiecie jak to jest. Śpię 3-4 h na dobę bo mały wciąż chce cycolić a w dzień to bez szans. Znów musiałam przelożyć wizytę pediatryczną ze względu na mnie no i nie wiem czy do 24 wykuruję się żeby jechać na usg bioderek.

Niech albo śmignie mróz albo przyjdzie już wiosna bo ja mam dość tych chorób. Nigdy tak u nas nie było. Wasze dzieci starsze też tak chorują??

Pozdrawiam życząc miłego lekkiego dnia

P.s. Przepraszam że nie gratulowałam mamuśkom które rodziły po mnie, robię to teraz życząc zdrowia Wam i maluszkom.

Bada, ja sie poce jak mysz w nocy, przebieram sie po 4-5 razu bo nam wszystko more lacznie z gacmi. Poszlam dzisiaj z tym do lekarza, bo juz mam dosc. Od tego pocenia juz mbie skora wszedzie swedzi, poribily mi sie potowki na nogach, drapue je I juz nam wszedzie siniaki od tego. Czekam wlasnie na badanie krwi.

Nasz nie robi kup codziennie, wypada mu 2 razu na tydzien ale jak juz zrobi to ogromne! Tez mi sie wydaje, ze to nie zalezy od mleka tylko od dojrzalosci. Mam nadzieje, ze mu sie to kiedys nawroci, bo latwiej bylo mi sprzatnac mala kupke co kilka godzin niz takie wieeeelkie lajno 2 razu w tygodniu :)

U mnie dzisiaj była położna całe 2 minuty i kazałam jej za tydzień nie przychodzić, bo i po co, jak z niej żadnego pożytku :no:

Na spacerku cudnie, chociaż zimno...

Młody dopiero co zasnął :eek: i to w nosidełku, jak się kręci muszę szybko dohusiać...
7 tygodniowe dziecko | Kalendarz rozwoju dziecka | Baby online to mnie pocieszyli z tym karmieniem i drzemkami...

Za godzinkę jadę z bandą po opinię do poradni, potem złożyć wnioski o becikowe i inne pierdoły... Mam nadzieję, że młody pośpi w wózku i że w urzędzie jest miejsce dla matek z dziećmi jak coś, kojarzy mi się, że było...
Dziś znów pięknie słonecznie! Ależ mi tego trzeba! Od razu chce się coś robić...

Co do nabiału i innych alergenów, to wiecie, że trzeba odstawić całkowicie na jakiś czas, by wykluczyć? Nawet śladowe ilości w gotowcach. Myślę, że jednak to niedojrzałość układu pokarmowego u większości tych naszych maluchów. Wątpię by co drugi niemowlak miał nietolerancję białka krowiego.

Głowa mi pęka, kręgosłup boli i do tego nadgarstek :cool2: czuję się jak staruszka :-D

Ostatnia edycja:
Racja, plus przy nietolerancji, po za ulewaniem byłyby jeszcze jakieś objawy ... brzydka skóra, stolce z krią lub śluzem, mega kolki itd ... pojedynczy objaw nie świadczy o chorobie.

Ja mam załamke moje dziecko ma totalny bunt na cycki :( od rana pomemłała troche jednego drugiego, ale żadnego nei oprózniła jak trzeba, ciągle podsypia :/ wzięłam laktator ściągnęłam 120 ml dałam w butli zniknęło w 3 min ... śpi dalej ale przynajmniej już wiem że na najbliższe 3 h głodna nie będzie :sorry: yh tak mi zależało na kp ... a tu takie cyrki co raz wychodzą, chyba trzeba będzie zawezwać ta położną laktacyjną.

Wróciliśmy już z tańców,dzisiaj było mambo.mnie sie podobało+Jagoda spała całe zajęcia w chuście.za moment idziemy po Nine do przedszkola a potem na spacerek.

Zważyliśmy Młodego w przychodni - 4400g - kilogram w 3 tygodnie.
Czyli chyba się najada, tylko czego się Drań budzi co godzinę :dry:

reklama
Do góry