reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

hej dziewczyny moje dziecko mnie wykończy :szok:
Spała dzisiaj od 22 do 6 rano ... pocycała chwilke zasnęła do 7. Od 7 do 8 jadła i haluniła i znowu śpi ! Chora jakaś czy co:confused:
Ulewanie u nas też jest problemem i bez znaczenia czy po kp czy po mm, więc włączyłam dziś debridat i zobaczymy czy pomoże. Poki co mała przybiera ok 200g na tydzień więc nie jest najgorzej. Dziś ją ważyłam to 4950 na liczniku :)

Lay zdrówka i fakt na przeciążenie psychiczne wypłakanie się pomaga, nie ma się co tłumić w sobie emocji, bo i dzieć wyczuje i będzie bardziej nerwowy.

Aza
moja młoda często stęka przez sen, coś tam się napina dusi, chrząka ... zazwyczaj jak się wypierdywuje, albo ciśnie kupę tudzież jakiego kleksiora. Jak nie wybudza się z płaczem, wrzaskiem krzykiem i histerią ... to ja uznaję, że to jest ok i dobrze, że dziecko jakieś odgłosy wydaje ... w końcu kupa i bąki to ciężka sprawa i wysiłku od malucha wymaga :-D:tak: mój sąsiad z góry ma 25 lat a jak za przeproszeniem sra to tak stęka jakby głazy rodził (uroki mieszkania w bloku z wilekiej płyty :-D) ... to Naszym maluchom też wolno :-p

Sprite myśmy sobie dokupili chyba z 6 odpisów ... bo potrzebne do Zusu, do naszych ubezpieczeń, gdzieś tam jeszcze. W standardzie jest chyba ze sie dostaje 3.

Izuchna mojej małej się zdarzy ulewać przez nos i płynnym i serem. Ja tam zaczęłam jeść wszystko, bo i tak ulewa i tak ... jak zmieniłam diete nie ulewa więcej, tyle samo z resztą po mm też, wiec to nie kwestia mleka a niedojrzałości. Czasem się trafi żygawka i tyle ... ja się ciesze że nie chlusta na metry mlekiem jak w egzorcyście bo i tak się ponoć zdaza :tak:;-)
Pamiętaj przy ulewaniu pozycja półsiedząca do spania i po jedzeniu trzeba ponosić troche (u nas jest to rownoznaczne z obrzyganiem). Mija ponoć u większości po 4 mcu max do 6 mcy. Mój starszy syn też zygawka była, ale mam wrażenie że nie aż taka.

Może być też jak Sprajt mówi, że dzieciaki dużo jedzą, chociaż ja mam wrazenie, że moje dziecko strasznie mało je ... a tyje kumulując energie z kosmosu ... bo nie wiem skąd :-D

Bada spóźnione wszystkiego Naj :)))

reklama
Ja dostałam 3 egzemplarze aktu.
Moje dziecie zmęczyło sie płaczem i chyba usunęło. Ja nie mam siły czasami do niej, dlatego stwierdziłam ze jak chwile poplacze to jej nic nie bedzie. Ja w tym czasie zrobiłam sobie kawkę :-)

Sprite, Młody się krztusi za każdym razem, nie ma karmienia bez krztuszenia :no:
A akty dostaliśmy 3, ale mąż zabajerował panią w urzędzie ;-)

Lay, ja też już nie lecę na każdy płacz, poryczy to się zmęczy. Tylko uszy bolą...

miłego dnia mamusie :-)
u nas też kiepsko i ze spaniem i z ulewaniem :-p a pocę się też bardzo w nocy widocznie to hormony :tak:
nam dali 1 akt,o drugi pisałam podanie każdy kolejny płatny
też padam od 9 cały czas trzymam go na rękach ,już mi wiendną,do tego po ciągłych kupkach teraz prawie ich nie robi i myślę,że to go męczy,możliwe,że po herbatce ?

no najgorsze w tym ulewaniu, że przebieram ją 5 razy dziennie, bo co chwilę ciuchy mokre :eek:
dobrze, że suszarka w domu ;D

mąż pojechał po kolejny akt właśnie, bo do pracy potrzebny, a dziady 1 dali :no:

My dostaliśmy 1 akt, w pracy uznali ksero, a dzwoniłam do zusu, to pani powiedziała, że jak chcę odzyskać oryginał to żeby dołączyć karteczkę, że proszę o zwrot i czekam czy faktycznie odeślą.

Bada, spóźnione przepraszam, ale najszczersze- wszystkiego najlepszego :-)

Suseł, daj znać jak po salsie z córą :-)

Dużo zdrówka dla wszystkich i miłego spokojnego dnia.

My też dostaliśmy jeden akt, ale potrzebowaliśmy jeszcze jeden do zusu no i ten był darmowy ;-)
Piękna pogoda a my trochę udupieni w domu, bo położna ma przyjść między 13 a 14. Mały teraz je i w sumie mógłby do jej przyjścia nie spać, to go wezmę potem na spacer :-) Bo teraz to bezsensu, zaśnie mi na spacerze, ona go wybudzi i potem nic z tym nie zrobię.
Piotruś też jakoś teraz kupę raz dziennie robi, mam nadzieję, że to go nie męczy..

reklama
Do góry