reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

alecta, ja nie mam szans na spanie w dzień, bo Młoda od razu leci, że też sobie pójdzie spać i ciągle się wierci, kręci, etc. :cool:

Nocka znowu do bani, ale to chyba przez to, że byłam mega zmęczona i w sumie nawet nie wiem, ile razy się budziłam, bo zaraz przysypiałam :sorry:
Standardowo od 5 rano Młody miał jazdy, bo stęka ch.uj wi czemu, o 7 wstał mąż i ja poszłam do Tosi, a on został z Potworem i spałam do 8.30 :szok:

reklama
A moja mała znów zasneła o 24 i spała do 5:45 to już trzeci raz z rzędu, czyżby się już normowalo to wszystko tak wcześnie? No ale tfu tfu żeby nie zapeszyć.

alecta - u nas dokładnie to samo młody ciągle jeczy i we wszystkim trzeba mu pomagać a już o samodzielnej zabawie to nie wspomnę nawet a do tego zawsze jest mamo to mamo tamto a do ojca nie idzie. Ja to myślę że za długo był jedynakiem i nie zauważyłam nawet jak go rozpiescilam :-(

Witam niedzielnie ;)

Ja to się w sumie wysypiam. Młody budzi się co 2-3-4h ale 5 minut ssania i śpi. Nad ranem też ma akcje. Stęka itd, ale biorę go na brzuch i pośpi jeszcze do 7-8. Tylko ja po tej porannej drzemce obolała, cycki zgniecione :-D Teraz właśnie zasnął. Od 8 miał porę aktywności. I żeby to jeszcze było jedzenie-aktywność-sen to luz, ale to aktywność-jedzenie-ryk-jedzenie-aktywność itd :-D Ale już przywykłam. Jeszcze z dwie takie akcje 3-4 godzinne dziś będą na pewno ;-)

Moje starszaki się sobą zajmą. Młodsza trochę płaczka ostatnio, o byle co ryk, ale to zazdrość chyba :tak:

Rety dawno nie słuchałam głośno muzyki bez słuchawek... Ale młody przy niej zasnął! więc korzystam. A najlepsze, że jak się skończyła, to zaczął kwękać, więc musiałam szybko włączyć jeszcze raz :-D

U nas też zawsze rano 2 godziny aktywności, po południu już się takie długie nie zdarzają ;-)
I Tosia też ma akcje z foszkami i obrażaniem się, ale zwalam to na zbyt długie siedzenie w domu :cool:

Hej

U nas ostatnio ciągle walki wieczorami tzn. mniej więcej od północy, kiedy my chcemy już spać, do 2-3 w nocy mały nie śpi. Marudzi i krzyczy, ale to chyba nie kolki bo na trcohe się uspokaja noszony, standardowo też włączamy mu piosenki Katie Melua :cool2: potem pobudka ok. 6 na jakieś 1-2 godziny, następna znowu po 3 godzinach...

W nocy jeden raz dostaje mm, wypija jakieś 90-120 ml. poza tym karmimy się piersią :blink:

Megami Twój pewnie jeszcze cięższy ale ja też wymiękam przy moim! Jest mega długi i ciężki, a najlepiej zasypia noszony na rękach, wygląda na kilkumiesieczniaka a nie na 1,5 miesiąca...a jakie ubranka zakładacie, w sensie rozmiar?

Ja się cieszę, że chrzest już w głowy :-D miałam polarowe ubranko - komplecik od koleżanki.

Młody właśnie zasnął noszony w pozycji jak w chuście. U nas też jeśli nie przy piersi, nie w wózku, to na rękach zasypia.

A rozmiar 62-68, zależy jaka firma. Teraz ma na sobie niby 68, ale długość ma ten ciuch jak inny 62 :-D Młody specjalnie długi nie jest, z 60-62 cm ma, trudno mi go w domu zmierzyć. Za to przypakowany jest. Pieluchy 2 już małe, nosi bo jeszcze zostały, ale następne to 3kupimy.

Witam się i ja :)
U nas nocka podobna jak u większości z Was... czyli Młoda pół nocy nie śpi, drze się jak dzika i strzela fochy. No i od niedawna śpi tylko na brzuchu - nawet w nocy już ją tak kładę.

Moja nosi jeszcze ubranka na 56 lub 62, zależy jakiej firmy. Wczoraj Mąż mnie zabrał na "walentynkowe" zakupy. ;) Bo już mu od miesiąca marudziłam, że nie mam się w co ubrać.. i oczywiście nic sobie nie kupiłam! Za to i jemu i dzieciakom taaaak. :)
Pochwalę się jednym z zakupów - kombinezon dla Olgi na przyszłą zimę (mam nadzieję, że trafiłam z rozmiarem, bo wzięłam 80) - całe 55 zł ;)
cool-club-komplet-dziewczecy-rozmiar-68-m-iext27153118.jpg

Załączniki

• cool-club-komplet-dziewczecy-rozmiar-68-m-iext27153118.jpg
    cool-club-komplet-dziewczecy-rozmiar-68-m-iext27153118.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 52
Jagoda też rano ma kilkugodzinną aktywność.,dzisia zasneła porzadnie dopiero na spacerze przed 12 a wstała rano przed 8.spała 2 godziny,najpierw na dworze potem na balkonie. Za godzine kolejny spacerek bedzie jeszcze.u nas body 56 już przymałe bo Jagoda ma długi tułów.jutro po raz pierwszy zostane sama w domu z Jagoda na cały dzień...

reklama
Sprite my od 4 doby na dworze. A teraz pogoda boska to tym bardziej. U nas tak polozna w szpitalu mowila. Kazala od razu isc na dwor:)

Laydeek pewnie ze pije;) Codziennie rano lub w poludnie.

Susel dasz rade. Ja juz dwa tygodnie cale dnie sama:) I to z 2,5latką w domu. Bedzie dobrze!

Nieobecna piekny zestawik!

Moj tradycjonalista spal od 23 do 5.00 i jak ja mam go czesciej przystawiac. Chyba dzis sobie serio budzik nastawie:) Aktywnosc tez najdluzsza rano:)

Ostatnia edycja:
Do góry