reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Mój za to już prawie 3 h śpi, cycka mi rozsadzi zaraz :-) Ciekawe czy później zaśnie bez problemu czy urządzi sobie wieczorną aktywność :confused:

A my jeszcze mamy całoroczne ferie/wakacje :-D Ale od września młoda do zerówki, mam nadzieję, że dostanie się do przedszkola :dry: Ciekawe jak w tym roku kryteria rozłożą...

O młody kwęka, chyba się budzi :-p

reklama
Ja też już mam dość karmienia piersią :wściekła/y:
Młody się szarpie przy cycku, drze, za chwilę się rzuca, że chce jeszcze, a mnie krew zalewa :wściekła/y:
Jak ja tego nienawidzę! :wściekła/y:

Nulini ja też mam dość.
Zauważyłam, że czasem podświadomie szukam pretekstu żeby przestać albo czekam aż Ł mi powie żebym dała sobie już spokój.
Dzisiaj młoda po kąpieli dostała mm i poszła spać bez płaczu, wyginania się, a zawsze są cyrki i zasypia dopiero koło 22.
W ogóle ona po mm jakaś spokojniejsza jest.
Jednak z drugiej strony mi szkoda ją odstawiać tak szybko.
Ehh jak ja bym chciała mieć takie bezproblemowe karmienie

alecta, ja nie znam bezproblemowego karmienia :baffled:
Młoda mm dostała jak miała 2,5 miesiąca (do pełnych 3 miesięcy walczyłam z karmieniem mieszanym i później odpuściłam), a teraz Młody już zaczyna cyrki...
Wkur.wia mnie to oglądanie się, czy aby mogę coś zjeść, żeby nie odchorował, głupiego piwa się napić nie mogę, wyjść z domu nie mogę (Młody nie kuma butli), w nocy pobudki co godzinę, ciągła szarpanina przy karmieniu, ech :no:

No ale walczę o każdy dzień, raz, że z oszczędności, dwa, że z wygody i lenistwa...

Ja mam bezproblemowe karmienie i mimo to mam dość bo po prostu tego nie lubię... Jeszcze to mrowienie w cyckach :no: dlatego jeszcze karmie gdybym miała jakiekolwiek problemy to bym od razu zrezygnowała...

Dzisiaj inaczej małą "zarządzilismy" :p była wcześniej kąpiel i inna kolejność karmienia... Ciekawe co z tego wyjdzie w nocy :p
Chciałbym sobie trochę dłużej pospac... Niby Alicja je szybko i od razu idzie spać ale powoli tęsknię za całą przespana nocą...

A u nas sie zaczęły kolki. Niestety :( Myślałam, że nas ominą. Się przeliczyłam. Regularnie od 16 start. Dzis nawet o 20 był atak. Nie mogę patrzeć jak to maleństwo się wtedy meczy.
Ja próbuje przystawiac mała do cyca, ale ona nie umie ssac na tyle długo by sie najeść. Zazwyczaj usypia przy cycu. W sumie regularnie odciagam mleko, ale mam go coraz mniej. Tez sie wkurzam ma to kp, ale szkoda małej.
Dobranoc.

A ja bym musiała pomału uczyć Frania do butelki,ale jakoś nie mam samozaparcia. Nie chce mi się :p

Laydeek- biedna Wercia. A długo trwają te kolki?

hej dziewczyny

Kurcze a ja walcze o każdy dzien KP i jak zdaża się sytuacja że trzeba dac mm, to mam doła mega, aż mi lzy same lecą (ale ja dziwna jestem) uwielbiam karmić Alutkę.

Byłam dziś w kinie, opiłam się koli i pojadłam popcornu, szarlotki z lodami ... nastawiłam się na mega darcie ... w zyciu młoda nie zajadała cycka z takim smakiem aż mruczała .... póki co odpukać nie pręży się, nie beczy, zjadła bekła, zygła i zasneła :szok: oby w nocy nie dowaliła :p

Dziewczyny na odpażenia dobre ejst jeszcze mydełko z uczepem (silne właściwiości gojące), ale nie wiemc zy mozna stosować jak już się ranki porobią. Ja używam po kazdej większej kupie do umycia pupsztala i póki co nie jest źle.

Megami wow Syn niezły koksik rośnie ... zbiera mase zbiera :-D rozmiar 68!! kosmos :-D

Jenn Twoj maluszekk dużo jet :szok::-D karm cycem bo na mm nie wyrobicie :D

Femme, moja Alutka tez bardzo wcześnie zadzierała głowke leżąc na brzuszku, bez problamu przeklada ją sobie z jednego polika na drugi. w pionie chce trzymac głowe sama i udaje jej się to dosć dlugo (wiadomo z asekuracją, żeby nie fajtła).

U mnie też rozmiar 62-68 :sorry2:

Załamujecie mnie dziewczyny z tym podnoszeniem główki :-( mój do tej pory prawie nie podnosi, a ma już 1,5 miesiąca :-( czyli nie wszystkie forumowe dzieci takie silne :-(

reklama
Moj maly glowke podnosi od pierwszego dnia zycia. Masakra. Ale poki co tylko tyle. Ramionek tez jeszcze nie unosi a ma 2msc i 3dni

Do góry