reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Ja musze jeszcze z lezaczkiem zaczekac bo nie mam rozkladanego na plasko. Ale mlody i tak non stop lezy w kokonie coconabany i tam jest lekko uniesiony dzieki czemu wszystko widzi:)

Wiem ze to jeszcze nie pora ale mam wrazenie ze mlody juz proboje nas nasladowac. Jak sie nad nim smiejemy to i on usmiech strzela a nawet calą serie. I uwielbi bialo czarne. Moze godzinami sie wpatrywac:)

reklama
Laski, macie jakieś doświadczenia z czopkami VIBURCOL???

Wczoraj ordynator nam powiedział, że na brzuszek możemy je stosować, ale w sumie opinie w necie mieszane, generalnie "specyfik" od 3 miesiąca życia, ale Bobotic też jest po 1 miesiącu, a podaję go już, bo w ogóle byśmy w nocy nie spali...

Nulini viburcol dostalam na bolesne ząbkowanie ktore zaczelo sie od 4mies.oraz moglam zastosowac po szczepieniu. I jak dla mnie rewelka i tak po kazdym szczepieniu stosowalam i teraz tez bede. Nie mam doswiadczenia z brzuszkiem wiec nie wiem czy na to dziala. Sprobowac nie zaszkodzi.

Nulini ja stosowała viburcol przy kolkach o zębach i w sumie raz działał, a raz nie.

Kuźwa znowu stan podgoraczkowy i teraz prawy cycek mnie boli.
Miałam jechać po dzieciaki, ale Ł pojedzie, bo ja nie mam siły.
I z czego to jak młoda mi co chwila cycki doi.
A tak mi zimno, że mimo, że na dworze + 5 stopni to odkrecilam kaloryfery i leżę pod kocem w swetrze...

Jak tak sobie czytam dziewczyny ile wy macie problemów z tymi waszymi maluchami, kolki, ulewania i w ogóle to zastanawiam się czy mój jest jakimś ewenementem czy po prostu cisza przed burzą.. U nas to jedynie problem z tym piciem jest, niestety młody lubi przy piersi spędzać godziny.. Współczuję brzuszkowych problemów.:-(

Hej, mózg mi nie pracuje, drugi raz nam się zdążyło takie darcie...od 9 do 14? Niby nie płakała non stop ale co chwile ryk, baki i prezenie się, zasnęła ze zmęczenia na parę minut i od nowa eh.
Nulini ja stosowalam długo vib. ale na ząbki, bo na kolki nie działał, ale spróbuj parę razy, jak człowiek zdesperowany to wszystkiego spróbuję.
Alecta ja juz 4 razy po 2.dni przechodziłam zapalenie piersi prawej. Gorączka do 40 s,, dreszcze, zimno, osłabienie i mega mega poty w nocy, ubranie, pościel i włosy jak z wody. wygrzej pierś, termofor, ciepła pielucha tetrowa i masaż pod prysznicem.
Czy wiecie co Dagi i Karpanny?
Jenn dostałam namiar na lek homeopatyczny od położonej, który ponoć działa, mówiła położna, ze jej pacjentki mówiły, ze wręcz pokarm tryskał, lal się z piersi, może dziś kupie to dam znać. Polecam tez te metodę 7/5/3 doje się od soboty i dziś progres było więcej pokramu o około 30 ml.
Femme dzięki za pomysł z.karmi, tez podziałał, piersi zrobiły się pełne jak na początku karmienia.
Stokrotka a u mnie masz medal dziewczyno za opiekę na 2.bobaskow na raz, ja po dziś musiałam na godzine legnac , pomaga Ci ktoś? Babcie?
Moja mała tez ma tradzik niemowlęctwa, wygląda jak zaniedbane dziecko:/ do 3 msc może się utrzymać.
U mnie tez zaczęły wypadać włosy, jakieś pryszczole się pojawiły i paznokcie tez kiepskiE. Ciuchów tez nie wyjmuje narazie, bo ja dresiara się zrobiłam: p
Zbieram się do przedszkola po Lole ech.

Mysza az do 3 miecha? Oj to mnie pocieszylas;/

Alecta wspolczuje!

Susel 100lat dla corci!

Jenn moj tez poki co nie ulewa i bez kolek i innych problemow brzuszkowych. Ale dopiero 4 tygodnie. Zobaczymy czy potem cos sie zmieni;)

Ostatnia edycja:
My zaliczyliśmy spacer i eizyte u fryzjera z moją siostrą.właśnie skończyłam cycolić a tu kupa w czystą pieluche poszła...

reklama
alecta, mnie też cycki bolą, ale to przez to, że w nocy Młody je co 1,5 godziny, a w dzień to i co 3 i puchną mi cyce tak, że muszę trochę ściągać przed karmieniem, bo eksplodują... Na szczęście stany zapalne mi się nie robią... Oby Ci szybko przeszło!

jenn, ja przy Córce nie zaznałam ŻADNYCH maluszkowych dolegliwości, więc teraz Młody nadrabia za dwoje ;-)

Ignaś też ma trądzik na nosku ;-)

Do góry