reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

reklama
Laydeek- ale ja nie watpie że kochasz swoje dziecko. Ja swoje też kocham, całą trójkę, ale czasami bym ich oddała. :D

Nulini- u nas też dziś był ciężki dzień i tez mały dopiero teraz usnął na rekach u męża. :)

gosiane dość często odrzuca tę główkę i w różnych sytuacjach. Jak śpi to często się układa z głowką odgięta w tył. Jak się wkurza bo np. wypadł mu cyc przy karmieniu to też się spina i odgina głowę i wtedy jest mi ciężko ją na cycek z powrotem nakierować ;-) w w ogóle raczej jest bardziej spięty niż wiotki :sorry2: ale ciężko mi ocenić czy przekracza już normę...

Dziewczyny spokojnej nocki dla /was i Waszych dzieciaczków! Sobie też życzę bo mój mały smacznie teraz śpi i obawiam się, że może obudzić się jak my będziemy gotowi do spania...

A u mnie jazda od około 17 do teraz. Bąki, wicie, prezenie, beki, spawy, ulewanie ech pierwszy taki wieczor ...leży obok mnie póki co spokój. Idąc waszym śladem tez wypiłam i ja rumianek i karmi tez wypiłam, potem pod prysznic i wodospad mleka. życzę snu dla wszystkich i dla siebie też...boje się
P.s Nulini nie mogę się napatrzeć na Twoja corcie. ! Cudo!

Emilchen to moj tez tak odgina głowę ;) myślę ze nie jest to nic niepokojącego. Gdyby sie prezyl do tylu ot tak gdy spokojnie lezy albo jak go trzymasz na rekach to ewentualnie mogloby niepokoic. Niektóre dzieci mają powiedzmy "wyjsciowo" wyzsze napięcie a niektóre nizsze i obie sytuacje są ok. Moi obaj są tacy wysokonapieciowi.

Dziewczyny współczuję brzuszkowych akcji, u nas na razie w miare ok. Sa placze bo kupka idzie albo sie nie odbilo ale raczej rzadko i trwaja krótko. No... zobaczy co dalej bo u nas dopiero 3, 5 tyg mija.

Jezyk hehe to ja tak samo mam. Kocham swoje dzieci ale starszak do zlobka niech sobie chodzi bo mamie żyć nie daje ;)

Moje maleństwo było tak zmęczone niespaniem w dzien, że jak zjadła o 19 to obudziła sie dopiero przed północą. Nawet kupy nie zrobiła tylko poszła dalej spać :p

Edit

Obudziła sie nerwowa. Strasznie jà spielo i duzo czasu minęło zanim zrobiła kupę. Ale po kupce padła. Ja sie kładę spać, bo za 2h zapewne pobudka :-)

Ostatnia edycja:
Nulini ja mam Vibrucol ale daje go w ostateczności bo mam wrażenie ze dziecko sie meczy a na dodatek jest zamulone szkoda mi go.
Mi pomógł chyba delicol.
A teraz testuje otulacz i nie chce zapeszać ale coraz bardziej pozytywnie dzisiaj mała sama zasnęła bez bujania tulenia, nakarmiłam ja i zapakowałem w otulacz szybko bo druga sie darła, tamta tez zaczęła to dałam jej smoka i polegała a teraz spi.
Mysza mama mi pomaga po pracy :)
A ja podziwiam mamy trojaczków ;))

reklama
Lila też dzisiaj troszkę popłakiwała przed snem.
W końcu jej się delikatnie ulało jak na mnie leżała i było już lepiej.
Dostała Espumisan, pierdy poszły i dopiero po 1 na cycka się obudziła.
Później zwaliła zieloną kupę, pewnie to po moim steku z frytkami, wydoiła drugiego cyca i śpi.
A ja znowu na apapie jadę i jestem cała mokra.
Ł zrobił mi okład z rozbitej kapusty i cycki już nie bolą, tylko żeby jeszcze tą gorączka przeszła.

Fajnie macie, że Wasze dzieciaki u tatusiow zasypiaja.
Moja u Ł się drzewa po chwili, a ja ją wezmę i jest spokój.
Nie wie czy ona już aż tak wyczuwa, że głównie ja się nią zajmuje czy co.

Megami ja też bym chciała żeby młoda potrafiła się już "zająć sobą", bo u nas też po minucie jest ryk :p

Do góry