reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

McPearl ja wypiłam dzisiaj piwko dla relaksu ;-)

W ogóle browar zaje.biscie działa na laktacje.
Momentalnie cycki pełne i teraz odciagalam mleko żeby mi nie pękły i momentalnie mam 130 ml mleka do wylania :p
Kurde, że też to tak nie idzie jak potrzebuje odciągnąć żeby młodej dać.

Ok czas ziu ziu zanim potworek się obudzi :-)

reklama
MiAza, ja odciagam, zeby uzbierac na noc ile sie DA, chociaz za wiele tego nie jest (100 ml za jednym przysiadem z dwoch cyckow) odciagam tylko rano, bo w nocy nie karmie piersia I mi sie nazbiera, a w ciagu dnia mlody wysysa na biezaco. Wogole zauwazylam, ze laktator nie wyciaga do konca. Jak np odciagam laktatorem to juz widze, ze nic nie leci a dziec jeszcze moze pociagnac, laktator po dzieciu juz nie. U mnie ciagla walks z tym cyckami. Poprostu nie nadazam z produkcja I to mleko tez jest takie bardzo wodniste. Na szczescie mojemu wszystko jedno czy mu daje z butli czy z cycka I moge podczas jednego karmienia raz tak raz tak karmic I nie wybrzydza.
Aza, moj nie pogardzi zadnym smakiem, pochlania wszystko co mu sie do paszczy wsadza, mleko, wode, lekarstwa I mysle ze taka herbatke tez by polknal.
Stokrotka tez sie czujesz zle larmiac mm? Pamietam jak ja wylam na poczatku jak moj sie nie najadal I musialam go dokarmiac mm. Czulam sie jakbym mu conajmniej jakas trucizne podawala. Teraz juz to uwazam za zlo konieczne, poprostu poki co nie widze innego wyjscia.
W wogole to prawda ze po mleku mm moze sie zdarzyc ze dziecko rzadziej robi kupe? U nas jak zaczelam dokarmiac mm to z kupy co 3 godz zrobila sie 1 wielka kupa co 2-3 dni. Nie wiem czy powinnam sie martwic.

Bada, nie taki znowu wyjatkowy egzemplarz :) bo tu u nas taki sam :) serio jak tak piszesz o Gniewciu, to mysle sobie za kazdym razem, wypisz wymaluj Nav :) z tym spaniem tez jak nasz, normalny mamincycus. Nasz jeszcze sie tak lapie raczka za moje ciuchy albo wklada mi raczke miedxy cycki co aby sie upewnic, ze stara go nie wrzuci do lozeczka jak tylko zasnie :)

Mommy, trzymaj sie!

Ostatnia edycja:
Dziń Dybry :-)

Witam się w miarę wyspana heh.
Lilcia jeszcze śpi, rano trochę pomarudziła, ale po cycku jej przeszło.
Nikson z Tymkiem już bajki oglądają w pokoju obok, a Ł i tesciowie pewnie jeszcze dosypiają.
Nawet nie chce mi się z pokoju wyjść i sprawdzić :p
Jutro teściowie wyjeżdżają.
Z jednej strony szkoda, a z drugiej się cieszę.
Teściowa dużo pomaga w domu, ale brakuje mi swobody, tego, że mogę cycka wyciągnąć w dowolnym miejscu.

Hej u mnie tez nocka wporzadku. Pospalismy do 7:30 wszyscy wiec super. Jedyne co to Jasiek dostal mega kataru no i kaszlu ciag dalszy. Mam nadzieje ze Tymona mi nie zarazi, dzisiaj i jutro siedzimy sami bo maz w pracy caly dzien.

reklama
Laydek, wow super! Mi z dwoch tyle sie nie odciaga. Co do zmasakrowanych sutkow, to moze Wercia jakos zle lapie?
U mnie suty OK, bardziej cycki bola Jako caloksztalt, wlasnie po laktatorze bardziej, bo czuje jak mi ta skore tak naciaga.

Gosiane, zdrowka dla dzieciaczkow!

U nas nocka taka sobie, bywalo gorzej. Moj malzon chyba sobie po czesci wzial do serca moje marudzenie I dzisiaj jest w domu, no przynajmniej teraz. Ale dobre I to, moglam w spokoju zjesc, wydoic sie, zaraz lece sie kapac I moze nawet ida mi sie zrobic! Luksus normalnie :) stary niech troche ponianczy :)

Ostatnia edycja:
Do góry