reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Dzień dobry :) Skoro tak wszystkie pranie robicie to i ja wstawiłam ;-)
Nocka ok, o 3 pobudka,pierś była w ruchu ale i tak jeszcze butla poszła w ruch, no niestety mały musi te swoje 120 ml wypić. Teraz sobie śpi w chuście, a ja kończę śniadanie :-)
Piękna pogoda także jak się obudzi to idziemy na spacer :tak:

Sprite dołączasz do nas? ;-) A może już dołączyłaś..?

Ostatnia edycja:
reklama
A u nas pada śnieg i wieje mocno wiatr. Mimo wszystko wyślę męża na spacer z mała, a ja Upięke ciasto bo dzis znów goście do małej przychodzą.

Stokrotka, Kobieto!!! Nie wkręcaj sobie głupot!!! KP przy bliźniakach to niezły hardcor, ja na bank nie dałabym rady :no:

Mommy, miałam tak samo nad ranem, Młody wył a ja z nim :-(

Indi, ja wiem, że przy mm trzeba bardzo kup pilnować...
Oj tak, u mnie mąż się też do tego przydaje, żebym mogła spokojnie się umyć, zjeść śniadanie i ubrać :-D

Lay, wow, ale wynik!!! Brawo!!!

alecta, u nas ostatnio był kumpel, którego uwielbiam, ale strasznie się wkurzałam, że nie mogę Młodego normalnie nakarmić, tylko muszę iść do pokoju obok się chować...

Chyba i my zmagamy się z problemami brzuszkowymi, bo co noc to samo - Młody najedzony, przewinięty, a i tak się pręży, stęka, krzyczy i spać nie może i tak całą noc...
Tylko czemu cholera w dzień śpi jak kamień, a w nocy jazdy???
realmad2.gif.pagespeed.ce.lNT9dwfExo.gif

Mąż pojechał po Bobotic do apteki, bo kolejnej nieprzespanej nocki nie przeżyję :no:

Hej... Powiem wam ze głupio mi tu pisać :sorry: większość z was zmaga się z jakimiś problemami a u nas sielanka... I tak nie mając na co narzekać nie mogę się tu do was wbić :p

Doggi zdrówka, zdjęcie do rozpakowanych

Załączniki

• 1423392099147.jpg
    1423392099147.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 62
Dzień dobry, a ja pranie wczoraj wieczorem a zaraz za prasowanie się zabieram. Miałam iść z Lila do kościoła teraz ale wieje ze śniegiem co chwile...wiec nie. U mnie nocki zawsze ok, gorzej do popołudnia....wczoraj i dziś znów na kupę i boncury pomógł rumianek hippa.
Jenn ja mam tak samo jak Ty z tym kP. Siedzę po 2 h ponad z młoda na cycu a jak ja odstawię to w momencie się budzi i ja juz nie daje rady i daje 90 ml mm wypija i zasypia spokojnie... też się doje laktatorem i herbatki pije a mimo to nie zawsze porcję 100 ml uzbieram. Nie wiem co robić.
Czy któraś piła ten slod jeczmienny? I czy ta metoda dojenia 7/5/3 ma rozkręcić laktacje? Od wczoraj stosuje i póki co niewiele zmian....

MyszaKr - spróbuj sobie karmi wypić ;-) u mnie od razu cycki pełne :-) położnej pytałam czy mogę to mówiła że jak najbardziej i że na laktacje bardzo dobre ;-)

Nulini, nasz ma tak samo wlasnie jak Wasz z brzuszkiem, w dzien jest Jako tako, coprawda rano nie spi, ale nie prezy sie, a wieczorem spi jak zabity. Za to w nocy widze jak sie meczy.
Dlaczego przy mm trzeba pilnowac kup? Ja zmienilam ostatnio na lzejsze mm, specjalnie dla,dzieci z kolka I zatwardzeniami. Zobaczymy jak bedzie.

Zastanawiam sie nad ta herbatka z koperku. Jak to podajecie dzieciom? W butli czy lyzeczka? Ile jednorazowo ma polknac?

Nulini- bo kolki w 99% pojawiają się na noc.

Ech... I skąd ja to mogłam wiedzieć, jak Młoda bezkolkowa była :sorry2:

femme, u mnie tak samo Karmi działało, chociaż walczyłam ze sobą, żeby je wypić, bo nie cierrrrpię tego smaku :no:

Indi, bo przy KP te kupki idą łatwo i dużo, a przy mm łatwo o zatwardzenia i trzeba uważać :tak:

reklama
Najgorsze jest to, że piersi są obolałe.. Macie jakieś sposoby na to? Okłady zimne?
MyszaKrak obawiam się, że długo tak nie wytrzymam z tym dojeniem, chciałam karmić 3 albo 4 miesiące ale pewnie skończy się na tym, że jeśli do końca lutego tak to będzie wyglądać to po prostu się poddam :-( Nie mogę prawie całego dnia małego karmić, po dwie godziny to przesada..

Do góry