reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Jenn ja juz chciałam ćwiczyć w dzuen wyjścia ze szpitala ale odczekalam 2tyg bo juz dłużej nie mogłam nie ćwiczyć i tak to było o 9 miesięcy za długo nic nie robienia :p

reklama
Doggi, kiedy Ty znajdujesz czas na obzeranie sie I na cwiczenia? Ja nawet rano sniadanie z trudem jem. Dzisiaj jadlam I w tym samym czasievmalego karmilam, bo sie dark. O cwiczeniachvtez poki co moge chyba zapomniec :(

Jenn, moj tez taki zarloczny, az sie czasami dziwie gdzie on to wszystko miesci, na nie nafszam z produkcja !

Wczoraj bylismy u lekarza to mowila nam, zeby ostawic mm I tylko cyckiem karmic. W dzien to niech sobie cycka ale w nocy dostaje odciagniete z laktatora + mm. Serio nie wyrabiam, po 1 nocy cyckania padam na ryj! Chyba poprostu zmienimy mleko, bo czytalam wlasnie ze to co teraz uzywamy czesto powoduje takie objawy jakie nasz ma :(

Ja po prostu się zastanawiam gdzie on to wszystko mieści, skoro żołądek taki malutki.. No i nie chciałabym go przekarmić. Wiem, że mojego mleka to może jeść do woli, ale z mm już tak nie jest..

Ja tak miałam z Dominką jak opisujecie... ciągłe jedzenie, ulewanie, kolki. Teraz Ewelinka chyba wie, że mama nie dałaby rady i jest grzeczna. Co prawda jak już zaczyna jeść to schodzi nawet 1h, ale później śpi albo leży sobie spokojnie w łóżeczku lub kołysce.

LayDeeK u nas z usypianiem nie ma problemu, ale sprawdza przy Dominice sprawdziło się Usypianki | Radio • Muzyka • Piosenki • Dla dzieci | Radio4baby

zdrówka dla chorujących -dużych i małych :happy:

mój Gniewko z tego co tu czytam najgorszy na forum :-pstyczniówek,na okrągło trzeba nosić,a jak nie ma kolki to ulewa i tak w kółko,dziś nawet na spacerze nie pospał :-( teraz śpi przy suszarce ,ale to i tak jego najdłuższa dziś drzemka całe 40 minut:-pnie wiem co komu zrobiłam,i za co ta kara,ale co nas nie zabije to nas wzmocni
wczoraj m kazał wyjść z domu popołudniu się zresetować,a po powrocie przyznał mi racje,że też chciał naszego wyczekanego maluszka przez okno wyrzucić lub oddać do adopcji :szok::-p
kołyska parzy jak u agulqa i śpi z nami,ale też nie najlepiej,a raczej zależy kiedy,mówią ,że najgorsze pierwsze 3 miesiące -oby był już kwiecień :-D tyle mojego co sobie ponarzekam,a jeszcze wczoraj się śmiałam sama do siebie,jak alecta wymysla obiadek,a ja się zastanawiam nie co na obiad tylko czy w ogóle coś uda mi się zrobić

Ostatnia edycja:
Lay moj jak sie go ubiera to histeria, musi poczuc swieze powietrze :p

Doggi ale zazdroszcze Stacha spiocha :p
Jaka chuste kupilas przypomnij?

Jenn moj tez ciagle je ;-)

Mlody wlasnie lezy i wali kupe z pierdami i jest sukces bo nie placze przy tym
Bylismy na bioderkach, kontrola za 3mce.

Nic dzis nie zrobilam poza wizyta u ortopedy z malym a padam na pysk
Nogi mnie tak bola, sa jak z waty
Poza tym jestem jakas zje.bana
Patrze na malego, sciska mmie w gardle i zanosi sie na lzy.
I nie, to nie baby blues. Ja chyba nadal niedowierzam w to ze jest z nami caly i zdrowy...

Patrzcie co nam z siedziby ł banku przyslali

Załączniki

• 1423146481231.jpg
    1423146481231.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 63
agulqa jaki ładny prezent, a co jest w środku? :-)
bada może Gniewko teraz się wyszaleje a za chwilę będzie aniołkiem ;-)
Mój A ciągle żartuje o oddaniu małego, jak płacze albo nie chce spać.. a to ja właściwie robię prawie wszystko łącznie z nocnym wstawaniem :-)

ByJenn, mojego by sie nie dalo cyckiem przekarmic bo nie mam tyle mleka. Wydaja mnie do pusta I zazwyczaj placze o jeszcze to mu wtedy serwuje butle. Laktatorem max 200 ml na dove wyciagbe I juz mnie to zaczyna wkurzac, bo I'd tego ciagniecia skora na cyckach mnue swedzi I boli :(

Bad a twoj to chyba mojego jakis brat blizniak jest :) jajuz jestem swiecie przekonana ze u niego w kolysce chyba straszy czy cos :)
Najbardziej mnie rozwalaja czasami teksty moich kolezanek, ktore juz maja odchowane dzieci, ze piwinnam go uczyc rutyny I nie leciec jak tylko zaplacze. Tylko ze jedna z nich np ma synka ktory nuemowlwctwo spedzil w bujaczku I nawet nie zaplakal,a moj raz ze ma kolki, a dwa ze poprostu chyba potrzebuje wiecej uwagi. Chyba sie zamkne przed wszystkim az moj dziec troche podrosnie I sie ogarnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Indi dasz radę i nie słuchaj takich tekstów, bo każde dziecko inne. Ja sama to widzę, bo jakoś postępowania z niemowlakiem nie zmieniłam a między dziewczynkami jest kolosalna różnica. Dominika robiła dym na cały blok o wszystko, Ewelinka potrafi zapłakać i sama się uspokoić.

Z każdym dniem, miesiącem będzie coraz lepiej

Do góry