reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Moja gadzina jakby nie wiem co od 2 dni wisi na cycochu albo spać nie chce. Najgorzej, że wybrała sobie w nocy jak ja się mniej więcej kładę spać 22-23 pobudkę i nie śpi mi później przez nawet 2-3 godziny kiedy ja padam na pysk. Teraz też leżała dobre pół h zanim zasnęła, a zazwyczaj zasypiała po karmieniu. Tzn spała ale na mnie. Odłożona do łóżeczka oczy jak 5 zł. Zjadłam śniadanie co chwilę dochodząc i dając smoka...

reklama
Ja bym poszła już na jakiś delikatny fitness ale chyba jeszxze po cc nie moge...nie wiem czy spacer zaliczymy bo śnieg ostro sypie.

McPearl, u nas tez okresy aktywności coraz dłuższe. W nocy to ja juz nie wiem jak usypiać. Spi pięknie na spacerach.
Mnie pediatra powiedziała, zeby wychodzić z dzieckiem na spacer niezależnie od pogody. No chyba, ze bedzie -10. Ale nie patrzeć na wiatr czy śnieg, tylko wychodzić. U nas tez pada śnieg, ale spacer na pewno zaliczymy :-)

Nie straszcie tym zapaleniem pluc :-(

Mcpearl dlatego łz nami pojechal
Pigula kazala malego przytrzymac i ł trzymal, ja bym nie mogla :-(

U nas nockaa jak zwykle. Co 2h pobudka do tego o 1 i 5 espumisan posz3dl w ruch :-( a o 7 wstalismy by na szczepienie z ł zdazyc

Alecta bo zmotywujesz mnue ta gra do kupna ps :p

Zelka ja daja jakxjest glodny a nie jak ktos kaze :p

Misiu tak strasznie plakal przy szczepieniu :-(
Do tego tak spial nozke ze musiala sie dwa razy wbijac, bo za pierwszym razem nie mogla mu szczepionki wstrzyknac :-(
Ale mi bylo go zal, normalnie myslalam ze sie rozrycze tam. Dobrze ze ł byl z nami.

Jeszcze sniadania nie zjadlam bo misiu taki biedny, zamotalam go w chuste i chodze zeby zasnal. Jak zasnie to chociaz zjem cos. Dzis nic nie eobie. Lezymy z mlodym caly dzien i miziamy sie zeby nie bolalo ;-)

Poza tym pochwale sie. Robson wazy 4kg :-D ma 37 w klacie i glowce :-)

Lay mi za to mowilo ze do -15 mozna wychodzic i snieg tez i deszcz, byle wiatru nie bylo

U nas w nocy nie ma jeszcze stałego rytmu, raz się budzi co 3,5 godziny, a raz co 1,5...
Ale generalnie zje, przewinę i śpi, chociaż przyznaję bez bicia, że śpi ze mną, więc czasem tylko cyc wystawiam i drzemię póki się nie naje ;-)

My od dziś zaczniemy werandowanie, bo niestety ani śniegu, ani mrozu :-(

agulqa, a czy Tobie by się chciało spacerować z dzieciem przy -14? ;-) bo ja jakoś pewnie zostałabym w domu :-p żal pyszczka małego, ale co zrobić z tymi szczepieniami? My idziemy 3.03

Lay, ale żeby ta aktywność musiała akurat przypadać wtedy kiedy ja się kładę spać? ;-)

Czy któraś ma zdrowe dziecię ale jakby z katarem? Moja coś jakby miała ale poza tym spoko

Zelka ja w nocy nie budzę. Widze ze duzo zjada to niech spi. W dzien je co 2-2,5 godz, sam się domaga.

Susel u mnie sniegu nie ma ale siedzimy w domu bo takie zanieczyszczenie powietrza dzisiaj u nas jest ze masakra. Jedynie 5 krotnie normy przekroczone :/

Ja na razie wstrzymuje sie z cwiczeniami. Mi przy cc nie mogli malego wyjac bo lepek taki duzy i musial mi gin naciac miesnie brzucha wiec poki co mam szlaban...

Agulqa_b to u mnie z kolei odwrotnie, moj maz nigdy na szczepienia nie chodził bo nie mogl patrzec jak Jasia klują heh wiec ja musialam. No popatrz to moj mial glowke 38 przy urodzeniu, dobrze ze mialam cc :p

McPearl moj charczy ciagle i dzisiaj mu gila wyciagnelam katarkiem. Zobaczymy czy to jakis jednorazowy zbłąkany gil czy katar prawdziwy.

reklama
Mamuśki pomóżcie.

Natalka jak zje to bardzo się pręży, cisnie, robi sie bordowa na buzi, dlugo jest niespokojna,wierzga nożkami a widac,ze jest spiaca to przysypia tylko w chwilach jak nic jej nie dolega, w sumie na chwilke tylko. Co to moze byc i jak jej pomoc? masuje brzuszek, daje wode do picia, rumianek ale to nic nie pomaga

Do góry