reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

U nas tez sniadanko i dospimy. Maz zaprowadzil starszaka do żłobka to mamy luz.

Tez sie boje tych chorobsk, szczególnie ze starszy w kółko choruje nam.

Nocki poii co sa ok cyc ok 1 i o 4 wie nie jest zle. Zje i idzie spac. No... jak mu sie odbije to zasypia a czasami nie ma i nie ma tego odbicia to sie bujam z nim po nocy tak.

reklama
A u nas z kolei noc do d... Starsza w nocy przeżywa jeszcze nasz pobyt w szpitalu, płacze przez sen, sprawdza czy w domu jestem... mój biedny "duży Maluszek". Przez jej ryki wybudzała się Ewelinka i cała noc w "trybie czuwania"

U nas nocka tez ok. Mała zjadła o 1 a potem pobudka o 5. W nocy daje jej mleko z butli, bo z cyca jeszcze sie nie najada. Ale w dzien tylko na cycu, także za pare dni mam nadzieje przejdziemy tylko na cyca.
Ja siedzę i Odciągam mleko nowym laktatorem.

U nas nocka ok, pobudka po 3 i potem po 7 ;-)Mały śpi, a ja brzęczę, czyli mam randkę z laktatorem..
Za oknem biało, ciekawe czy się utrzyma. Spacer na pewno zaliczymy :-)

Aaaaa za jakieś 3h bedą teściowie, a ja ze wszystkim jestem w czarnej d!!!!
Lila jak zawsze o tej godzinie śpi to dzisiaj jak na złość ma czas czuwania i to taki, że musi być przy mamusi.
Dobrze, że część obiadu wczoraj z pomocą Ł zrobiłam.

Zamawiam dzisiaj grę na PS3 Get fit with Mel B + Just Dance Kids żeby nie było, że matka tylko o sobie myśli :-)
Jak przyjdzie zaczynam ćwiczyć, bo patrzeć na siebie nie mogę już.

Alecta a wrzuc sobie na luz, w koncu masz maluszka w domu i jeszcze 2 starszych. Nie musi byc wszystko na tip top :) widze ze sie wszystkie do cwiczen zabierają powoli :)

Gosiane na tip top to ja nawet nie marzę, że będzie :-p nie chciałabym po prostu otwierać teściom drzwi w piżamie z wycięciami na cycki i każdym włosem na głowie w inną stronę :-D

Alecta z trojką dzieci ja bym zluzowała ... i neich się dzieje :) fajnie z tymi gierkami i ćwiczonkami.

U mnie mały "Dzaba" został, ogólnie źle nie jest jak na 3 tyg po porodzie.

Dziewczyny, czyli znowu mnie dopadł noworodkowy *******ec?? bo mi młoda prawie całą noc przespała jadla chyba z godzine od 23-24 ... i ją potem zerwałam o 3.30 chciałam dać jeść, ale była nie tomna o 4 dostała troche butli bo ja już paranoje mialam :p i spała do 6:50 po cyzm cycała znowu 1,5 h z przerwami teraz śpi dopiero od 8:40.

Mi tak nawkręcali w tym szpitalu ze co 3 h ma wstawać ze ludu, ja sobie budzik nastawiam, żeby nie przegapić :/ sie jakos boje odwodnienia i innych takich :-( boże myślałam, że przy drugim dziecku człowiek większy luz nabierze :-D w moim wypadku to nierealne chyba

Żelka Mi położna powiedxiala ze w ciągu dnia pilnować żeby Stachu jadł co 3h e nocy nie trzeba, a jak np śpi przez całą noc to za dnia dawać częściej jeść

Alecta ja zawsze jestem w Czarnej du.pie z szykowaniem a sumą sumaru wszystko mam gotowe, jestem ubrana i nawet pomalowana ;) z nożem na gardle najlepsze efekty osiągam :p
Daj znać jak gra się bedxie spisywał, tez nad nią myślę. Ile ona kosztuje?

U nas Stachu pobudka o 5.30 i do 6.15 wojowal i nie chciał spać :/ a jak zasnął Stachu wstała ola z tekstem "nudzę się".... Co za gady małe!

reklama
Do góry