reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Aob- nie, nie jest uczulony. Tak myślę, bo na nie ma jakichś takich objawów. Po prostu ciekawa jestem :)

Agulqa- a co masz na kolki? Tak jak pisze Alecta. Coś mu ewidentnie nie pasuje i się biedny męczy.

U nas ulewanie minęło. Mały dorasta ;) no i polubił kąpiele, już w ogóle nie płacze. :)

reklama
Jezyk no ja jestem nabialozerna, wiec nie wyobrazam sobie go nie jesc ;-) ale tez ciekawa jestem:-)

Agulqa ja nie pomoge, bo wiem tyle ze zielone wodniste przy kp to nie jest normalne:-I zeby tylko sie maly nie odwodnilxx

Dla mnie sprawy dzieciecego brzuszka to jedna wielka niewiadoma. Moj caly czas sie meczya ja juz serio prawie nic nie jem, bo raz ze nie mam czasu na gotowanie a dwa ze nie mam apetytu. Poza tym nic z tego co jem nie jest jakues niezdrowe, ciezkistrawbe czy cos :(

Jezyk, moj tez polubil kapanie, zasypia po nimod razu, nawet nie czeka na zarcie. Za to kazde przebieranie to dla niego trauma jakby go ze skory obdzierali

Agulqa, moja wczoraj tez zrobiła zielona kupę. Zawsze miała żółte. No i sie przestraszyłam. Wyczytałam, ze ta kupa to moze byc zależna od tego co zjadła mama. U nas kupa zielona była jedna. Teraz znów żółte.
Na 12.30 idziemy na pierwsza wizytę do pediatry. Jestem ciekawa ile mała wazy :) Bo klocek sie z niej robi niezły :)
Ja dalej Odciągam pokarm i juz kur.wicy dostaje. Czekam na ten laktator elektryczny jak na zbawienie.
Wercia nas dzisiaj zaskoczyła bo dała pospać od 1 do 5. A ona jak w zegarku budzi sie co 2,5-3h :-)

Zielona kupa to może być na nabiał właśnie...u nas chyba pierwszy skok rozwojowy sie zaczyna, w nocy pobudka co 2 godziny,do tego je jak smok...

Susel ale ja jem sporo nabialu i wyszloby po 6tyg?
Tym bardziej ze wczoraj jakos nie jadlam go za duzo

Dzwonilam do poloznej i powoedzoala ze czasem tak jest. Mam sie nic nie martwic jesli dopiero sie zaczely zielone. Na brzuszek w razie w dac espumisan i obserwowac malego z tymi kupkami to tyle. W razie czego w srode mamy szczepienie wiec zapytam lekarke co robic i od czego go moze byc. Poza tym od dzis zapisuje skrupulatnie co jadlam zeby woedziec w razie czego

U nas też kryzysowo, mały właściwie od godziny 5.40 w ogóle nie śpi, może z małymi dwiema przerwami 20 minutowymi.. Najpierw pił przez prawie godzinę, potem jak go próbowałam odstawić to od razu się wybudzał, no to znowu trochę do piersi, ale ciągle podsypiał, więc znowu odstawiałam, aż w końcu nie miałam siły i na leżąco go karmiłam, zasnął..no to wstałam i już koniec spania.
Potem przebieranie, dałam butle bo jeszcze głodny no i po 60 ml się zmulił, ale ze spaniem kiepsko.. urządził koncert w kołysce, teraz co jakiś czas się odzywa ale niby zasypia.. Padam ze zmęczenia:-(

U nas w kąpieli też błogość, lubi jak siostra :tak:
Z tą różnicą, że Tosia po kąpieli jadła i od razu lulu, a Młody gapi się do 21-21.30 :-(

No i u nas przewijanie to masakra, całe miasto wie, że zmieniamy pieluchę, drze się jak opętany :baffled:

reklama
Widze ze problemy brzuszkowo-pierdowo-kupkowe sie zaczynają u wszystkich. U nas kolki sie pojawiły bo codziennie od 19:30 maly sie prezy i poplakuje ale to i tak lajt w porównaniu z tym co przechodzilismy z Jasiem. Jego wymeczylo okropnie...

Ja sie zastanawialam czy nie odstawić na pewnien czas nabialu bo Tymuś strasznie ulewa, moze cos by pomoglo?

Alecta fajnie ze zadowolona z autka jestes, a gdzie fotka? :)

Agulqa jak bedziesz do lekarza szla to wez pieluche kupka najlepiej zeby pokazac.

Licja kciuki za zdrowie synka i szybkie wyjscie do domu!

Jezyk u mnie tez dzis paskudnie bleeech

Ja w kooooncu zostalam z Tymonem sama w domu. Ale luuuuuz!!! :) starszak w zlobku, B w pracy, wypas hihi

Do góry