reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
jenn, ja to znam. tyle, że nie dopychałam mm. po prostu wstawałam tyle razy ile młody chciał. upierdliwe strasznie, ale laktacja się utrzymała i mleko zaczęło produkować się w wystarczających ilościach. szkoda, żebyś tak się męczyła. a może wystarczy tylko kilka nocek i Piotruś wypracuje sobie swój tryb karmienia. jakbyś nie uczyniła to i tak trzymam kciuki ;-)

Mysza, a dziękuję ;-) jestem po wizycie właśnie i cóż... na poród się nie zapowiada.
więc raczej luty, ale jak tak naprawdę mam termin na 02.02., więc moje dziecię będzie legalną lutówką :-D:-D

Mój dopiero zasnął, a właściwie mam taką nadzieję, bo kilka razy już go odkładam :p

Jenn a jakbyś z nim spała i tylko co jakiś czas strony z piersią zmieniała?

Moja też przysypia przy cycku+rozbudzam ją aż porządnie zje.wnosie nic nie charczy wiec nie pomoge.byliśmy na spacerku dzisiaj,25minut,całkiem fajnie.u nas wizytt jak u Dogi,pi 3 tygodniu idzie sie na ważenie,po 6 szczepienie.Jagoda dzisiaj pierwszy raz dostała mm,by£am u dentysty i nie mogłam dać jej kp po znieczuleniu.najpierw wypiła 60 ml mohego ściągni€tego a potem tyle samo mm.teraz już śpi.

Sprite nie mów hop ;) mi też mówili że spotkamy się nacwywolaniu porodu za 10 dni bo moje ciało w ogóle nie jest gotowe, a tu psikus i dwa dni później miałam już stacha :D

Jezyk no Stachu tylko czeka aż go wykapie, nasmaruje tyłek (pediatra powiedziała ze to na pupie to jakiś syf od pleśniawek i ma maść jakąś specjalną na to) i świeży pampers... Wtedy to można walić kupę ze hej ;)

Megami nie chcę małego przyzwyczajać do spania z nami w łóżku, to taka zasada, której chce się trzymać.. Nie jest lekko z tym karmieniem. Mam nadzieję, że będzie lepiej z czasem..

reklama
Dziewczyny osiągneliśmy jakiś sukces! Ok 19 mały się obudził i zaczęła się jazda, już do lekarki dzwoniłam-nie odbierała. Myśleliśmy żeby jechac do innej ale zadzwoniłam po pomoc. Poszły w ruch masaże, 2 porcje nowego mleczka dostał dzisiaj hippa comfort-po prężeniu się , masowaniu, cudach niewidach rozpakowałam pieluszkę - jest kupka! Brzydka, jak modelina twarda, pozbijana w grudki :confused2: więc mamy winowajcę. Pomasowałam małemu pupkę i jeszcze trochę wyszło. Była kąpiel i jest spanko od ok 21..... Boję się tej nocy, ale mam cichą nadzieję, że to najgorsze co korkowało już zeszło z niego i że będzie lepiej....

Jak będzie git majonez to jutro o 12 chcemy zaliczyć chociaż krótki spacerek. Czy werandowanie najpierw zrobić? Pogoda nie jest zła, tzn. dzisiaj była piękna a jutro zobaczymy.

Do góry