reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Mommy dobrze, ze maly juz sie zalatwil:-) to po hippie takie zaparcia czy teraz dopier zaczelas go dawac? Bo ja wlasnie chcialam dawac tez to mleko, ale jak bylam w aptece i potrzebowalam na juzvto bylo tylko enfamil. Poki co tylko dokarmiam go 2 raz dziennie, ale z kupka narazie problemu nie ma... pozniej kupie hipp wlasnie bo tansze jednak..

Jezyk moj juz nie robi za kazdym razem, ale tez tak bylo i teraz tez robi duzo :-D 3-4 razy dziennie ale pielucha cala po brzegi :-)

alecta sliczna Lilcia :-):-):-)

My teraz cycujemy i to dochodzi do godz... :p zaraz trzeba bedzie zmienic cyca ;-)

Mommy ja nie werandowalam wcale i w 10 dobie poszlam na 0,5godz a nastepnego dnia prawie na 2godz;-)

Ostatnia edycja:
reklama
My już po kolejnym cycoleniu :-)
Młoda sobie właśnie pierdzi obok mnie :p
A co się będzie szczypać hihi.
Nocka minęła nawet ok.
Najgorsze było wcześniejsze cycolenie, bo Lila coś nie mogła się utulić i co chwila cycka wołała.
Niedługo pewnie 2 pozostałe potworki wstaną więc spróbuję się jeszcze chwilę zdrzemnąć :-)

Aob my w szpitalu pro nan dostawalismy. Do domu jak wróciliśmy to enamfil - szybko w odstawke poszedł.... wróciliśmy do nan i wszystko było ok aż do przedwczoraj.... od wczoraj na hippa jesteśmy i kupka się poluzowała wiec jest ok. Ale my mamy ten comfort. Oby to było nasze juz nasze trafione mleczko. No i wodę zmieniliśmy do mleka. Bo kupiliśmy ta wodę babydream i położna mówiła ze kilka przypadków miała gdzieś ta woda tez niezbyt służyła i gotujemy teraz żywca.

Mommy- to mialas super nockę, nie możesz narzekać. A co to za masaż? Pierwsze słyszę?

To Wy do przygotowania mleka uzywacie wody z butelek??
Myslalam że to wystarczy przegotowana z kranu.

Mlody śpi, a ja wstalam głupia, ale idę dalej spać.

Mommy A enfamil dlaczego nie sluzyl? Wlasnie wode z butelek? Ja gotuje kranowe ;-) Dobrze ze sie kupki poluznily, bo juz malenstwo sie nie meczy :-)

A wlasnie co tp za masaz? brzuszka wiem, ale pupy i stop?

Dzień dobry ;-)
Czekam na obchod ciekawe czy mnie dzisiaj wypuszcza :-) ogólnie to dzięki Bogu za cudny wynalazek którym jest laktator :-D jak ja przy Ninie dałam radę bez? :-D :-D :-D

No i wybrałam imię będzie Alicja :-) najbardziej do małej pasuje jedyne które dobrze brzmi mi w uszach jak wymawiam :-D teraz tylko muszę jakoś Nine przekonać :p :-D

Nieobecna super ze Antek dobrze przyjął siostrę :-) no niestety przy takich maluchach w roli rodzeństwa to trzeba być ciągle czujnym ja się obawiam o moją 6 latke i jej wyczucie siły i pomysły :-D

MOMMY ojej to meczycie z kolka widzę :-( mam nadzieję że szybko znajdziecie coś co pomoże

Żelka dobrze ze małej wkładki przypasily :-D a mleczka pewnie z czasem będzie więcej... Swoją drogą jeszcze Ci nie miałam okazji napisać że strasznie współczuję przeżyć z czyszczeniem :no: :-(

Alecta nie widzę kluski :-( fajnie ze ładnie przybiera mam nadzieję że mojej też szybko wyskoczy druga broda :-D :p

Jezyk haha fajnie z tym franklinem :-D :-D

Sprite hehe dawaj już do nas bo mi głupio że Cię tak zostawiłam :-D :-D

W ogóle nie pisałam bo za ciężko jeszcze mi było ale ogólnie na oddziale była jedna bardzo fajna położna taka ludzka zresztą była przy porodzie na koniec i ją wypytalam co i jak bo wiecie jak lekarze chętni są do rozmów... I powiedziała mi że to cud że ta ciąża tak się skończyła bo moje łożysko było bardzo małe (300 gram...) i tak naprawdę malutka już była glodzona i jakbym jeszcze do terminu czekała to mogła by nie przeżyć i tak cud ze jest wszystko ok... Jak mi to powiedziała to po prostu szok taki ze nie pytajcie... 4 lekarzy mnie badało... Z tego dwóch prywatnie bo miałam złe przeczucia...

O matko Femme to straszne co powiedziala Ci polozna! tylu lekarzy i nikt na to nie wpadl... i jak tu takim zaufac i powierzyc zycie swoje albo swojego dziecka :-I ale cale szczescie, ze to sie tak skonczylo a nie inaczej :-)
trzymam kciuki za wyjscie do domku no i za szybkie przybieranie malutkiej Ali na masie :-D

Alecta slodziutka!!
Mojemu też już druga broda urosła :-D
Mój się zwykle wierci a troszkę steka jak się kupa zbliża
Jezyk ja herbatkę młodemu robiłam no normalnej przegotowanej wodzie
Femme imie bardzo ładne ;-) && za wyjście! Oj tak..laktator to świetny wynalazek! Aż mnie zmrozilo jak przeczytałam resztę twojego posta..dzięki Bogu, że się wszystko dobrze skończyło.

reklama
Femme, straszne to!!!! :( Najważniejsze, ze mała cała i zdrowa no i śliczna jak mama :-)
Ja juz nie wyrabiam z tym ręcznym laktatorem, dlatego zamówiłam sobie elektryczny canpola. Nie drogi, a podobno w miarę sie sprawdza.
Doggi, no kurde wlasnie mam wrażenie ze pokarmu coraz mniej mam :/ Ja bym nie umiała naciskać cycow :) jak położna mi przycisnie, to z bólu jeczę :p
Ale kupiłam sobie stanik w esotiq. Moje cyce w miarę ładnie w nim wyglądają :-)

Do góry