reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Ja nie zapisana nigdzie, młody też jeszcze nie, pewnie dlatego sama nie przyszła, mi to na rękę :-) Ale to dlatego, że młody bezproblemowy, inaczej już dawno bym poszła.

U nas też bez problemów. A szpital nie wysylala papierów? U nas trzeba było podać dane przychodni gdzie będzie dziecko i wysyłali tam bidajze kartę szczepień, a poza tym my musieliśmy kartę zdrowia zawieść, którą też dał nam szpital.

Czesc dziewczęta.

U Nas położna już wydzwaniała, jak jeszcze w szpitalu byliśmy kiedy może przyjść z wizytą. Będe jutro dzwonić, umówię się pewnie na poniedziałek :tak:

Z laktacją mam problem przez te szpitale, moje zabiegi wszystkie okołopołogowe, po których nie mogłam karmić ;(
Wrobiłam się w nakładki (mam mega plaskie sutki) małej bez cieżko chwicić i nie bardzo chce jesc ... za to w naklładkach siorbie mało cycków nie urwie :-D
Tylko mleczka mogłoby być więcej. Przystawiamy się ile wlezie, ale i tak sztucznym dokarmiam i dojada tak po 15-20 ml jeszcze co któreś karmienie. moze mi ta położna coś mądrego powie :confused2:

Znacie jeszcze jakies metody na krecenie laktacji? po za herbatkami i słodem jęczmiennym, laktatorowac 7/7/5/5/3/3 jakos nie mam weny ciagle :rofl2:

Aob my odciągamy fridą, ale ogólnie nos ma czysty.. Ponoć charczenie jest normalne i oby szybko minęło bo mnie to trochę wkurza nie ukrywam.

Nullini ja też jak karmię piersią to mi mały zasypia i co chwila muszę go budzić, a jak chcę odłożyć to jest bestia czujna i od razu mu się przypomina, że jeszcze jest głodny..

W nocy też muszę działać z laktatorem bo w nocy dostaje mm, także upierdliwe to wszystko..

jenn, ale właśnie w nocy mleko z cycka jest najlepsze dla malucha i nocne karmienie (ale ssanie przez dziecko) najbardziej pomaga rozkręcić laktację. dosłownie dziś o tym czytałam :tak:

sprite wiem, ale w nocy jestem tak padnięta, że jak mam walczyć z małym żeby pił z piersi to byśmy do rana tak siedzieli.. bo on niestety powolnie ssie i w dodatku przez połowę czasu sobie tak "ciamka" zamiast pić. Obojętnie jak długo bym go nie trzymała to i tak jest głodny i musi się dopchać mm. :-(

Femme mi szalwia zdzialala cuda, ale oklady a nie picie ;-)

Nulini moj tez na cycku zasypial, terax juz nie.
Moze rozpudzaj go w trakcie jedzenia, pozatykaj mu nosek troche, odciagsj brode w dol jak trzyma cyca a nie ssie lub wciskaj lekko palec przy uchu- blisko skroni. U nas pomagalo. Robson rozbudzal sie, jadl do syta i dopiero szedl spac. A od kilku dni juz nie zasypia na cycu, no poza noca ;-)

Doggi czyli to co umnie od poczatku, laktator nie odciagal a z cyckow sikalo

Mlody przebrany, najedzony, odbilo sie idzie do lozeczka i dzielnie czekamy az zasnie ;-)

reklama
Lilcia już dawno po kąpieli i już śpi :)
Ciekawe kiedy cycka zażąda :)

Jenn Lila w nocy też często przysypia przy jedzeniu (czasem ja razem z nią), ale i tak wolę w nocy to niż wstawanie, robienie mm i mycie butelki.
Przerabiałam to z Nikolą, bo ona tylko na mm od urodzenia była i cycek dla mnie jest o wiele wygodniejszy.

Do góry