reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Megami- to normalne :) odruchy noworodków.

Laydeek- nie pamiętam czy karmisz cycem. Jeśli tak, to ma taką wargę od cycolenia :) u mnie każdy z chlopakow miał. Nie smaruje się nie niczym, samo schodzi.

reklama
Susel, zazdroszcze Wam tej organizacji I rutyny. U nas pobudka OK 7-8, a potem no coz, sa lepsze I gorsze dni.

Moj mial kilka dni zaropiale oczka, raz jedno, potem mu na drugie przechodzilo, czasem ona na raz, mi polozna kazala przemywac ciepla przegotowana woda I pomoglo, ale naprawde kiepsko to wygladalo. Teraz za to mu skorka schodzi. Wyglada jak waz :) smaruje mu olejkami, alecta skorka sie tak przy masowaniu roluje. Czy to normalne?

Kikut odpadl Sam jak maly mial dokladnie tydzien. Niczym nie smarowalismy, poprostu sie ususzyl.

Co do karmienia, to moje dziecie jest jak work bez dna. serio, czasami mi sie wydaje, ze jest w stanie pochlonac kazda ilosc zarcia :)

Megami, moj tak czesto robi, tzn z tym szybszym oddychaniem, podrygiwac nie podryguje.

Jak zrobic, zeby dziecko wiecej spalo? Moj naprawde bardzo malo spi I ciezko mi go zmusic do spania .

Hej Laski, moi chłopcy na spacerze a Młoda jeszcze śpi więc znalazłam 3 minuty by zajrzeć. :)

U nas ok, chociaż przeraża mnie wizja, że od poniedziałku zostanę sama, bez żadnej pomocy z 2 małymi Potworami ;)
Teraz nie mamy czasu żeby usiąść i napić się kawy, mimo, że Mąż bardzo dużo robi przy dzieciach, a co dopiero będzie po weekendzie...

Antek fajnie przyjął siostrę - oprócz tego, że ciągle chce jej zabierać smoczek albo przychodzi do łóżeczka i ją budzi to nie ma większych problemów. Przynosi pampersy, "pomaga" w kąpieli itp. Ale nie mogę ich samych zostawić nawet na sekundę, bo nie ma jeszcze wyczucia siły i nieraz już zrobiłby jej przypadkiem krzywdę (np. zbyt mocno chce ją przytulić, czy kładzie się obok a stopy lądują na jej główce..) ;)

Spacer z 2 maluchów to też wyzwanie! 45 minut ubierania, ja zgrzana... nikt nie mówił, że będzie lekko. ;)

Do tego Młody strzela fochy i usypianie trwa po około 1,5 godziny.

Olga wyszła ze szpitala z wagą 2900, na wizycie u pediatry (miała równo 2 tygodnie) ważyła już 3350. :) Widzę też, że jest większa - ubrania na 56, w których na początku się topiła są już dobre. Młoda wisi na butli około godziny - non stop przysypia, dopiero jak ją odłożę to po 5 min się budzi głodna i znowu chwilę je i zasypia..

Odnośnie kataru - moja też ma coś w nosie. Charczy okrutnie ale wyciągam aspiratorem - i niestety wychodzą wielkie gluty. Jeśli do poniedziałku nie przejdzie to wybierzemy się do lekarza.

Megami - dzieci mają dużo szybszy oddech niż dorośli, więc nie ma się co martwić. :)

Już chciałam sobie wmawiać, że to coś od jego serduszka. Bo normalnie to oddycha cicho i równo, a czasem właśnie tak głośno, szybko i podryguje :-)

Indi do spania nie zmusisz. Ma swój rytm. Nie ma też co za dużo wymagać, to kruszyny jeszcze. Przed chwilą miały wszystko co chciały natychmiast i mamę non stop :-)

Mój też zasypia przy cycu, odkładam to po 5 minutach stęka i trzeba mu dać dojeść. Na szczęście w nocy ile zje tyle zje, najwyżej po godzinie znów woła...

Nieobecna i ja od poniedzialku sama z dwojką! Trzeba przezyc. Ja bede codziennie sama do 19.00!;/

Laydeek cyckolisz? Jak tak to norma. Nie smaruje sie niczym. Dziecka to nie bolo. Samo zejdzie:)

Megami moj tez charczy, marudzi dopoki poządnie nie zasnie:) Czasami tez oddycha glosno i szybko itp. Norma:)

Ostatnia edycja:
u nas jest wizyta po 3 tygodniach,Gniewko przybrał 700 g w ciągu tego czasu,a nastepna jak skończy 6 tygodni;-)

u nas też czasami chrypi i charczy,podobno to normalne u takich maluchów:tak:

reklama
Do góry