reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

jezyk różne rzeczy się o tym mówi, ale nie ma reguły.. jak to z porodem, każdy inny :-) Znam takie co rodziły w 37 tygodniu.. także to wszystko sprawa indywidualna.

reklama
Hey, widzę, że nie tylko mnie męczą skurcze. Ja tez juro mam wizytę i ktg więc zobaczymy co wyjdzie. Dziś muszę wyszorować kibelek i kabinę bo po cc to bedzie ciężko z takimi pracami. Chłopa pogonie do odkurzacza i umycia podłóg :)))

Alecta sen superowy hehe :)))

Jezyk może coś się zaczyna? :))

Nulini tort pierwsza klasa :))))

Witam niedzielnie!

Sorki że nic wiele nie odpiszę, ale ta zgaga mnie zabije... :confused:

Głow mi pęka. Dziś termin z om, poza twardnieniem brzucha co jakiś czas nic się nie dzieje...

Jeżyk, może to już tuż tuż jednak? :-)

Aza ja swojego wczoraj pogoniłam do odkurzania to nie zrozumiał, że łazienka też się wlicza i kuchnia.. :-D Najgorsze jest to, że przecież będziemy mieli syna więc pomocy w domu nie będę miała żadnej.. hmm

Jenn- jak sobie wolisz, możesz się nastawiac na wcześniejszy poród. Życzę żebyś nie musiała za długo czekać, bo każdy dzień dłużej to dopiero kur.wica bierze.

Mommy- możesz psikac tantum verde.

Jenn- a czemu myślisz że syn Ci nie pomoże? Już tu kiedyś była gorąca dyskusja na temat pomocy przez chłopców. I każdej z nas syn pomaga, moi robią wszystko odpowiednio do wieku. No chyba że go tak chcesz wychować, że ma leżeć i czrkac aż mu wszystko podasz to wtedy inna sprawa :p

Ostatnia edycja:
Jezyk gdzieś miałam chyba w szafce... a jak nie to później pojadę kupic, ehh... Normalnie czuję jakby na płucach mi coś "siedziało" :-/

Ja się nastawiam, że przenoszę.... Są dni gdzie mam skurcze (i noce, zwłaszcza noce) ale kurcze jak was tak czytam to u mnie to prawie nic się nie dzieje... No tylko ten ból krocza co był ale już dziś (na razie) lepiej....

Nulini piękny tort!! Tosia mina kozak :) mistrzyni :)
Co fo młodego on taki nicpoty że po nim to się już wszystkiego spodziewam :p

Dagi to ja dziś o dziwo spałam hak dziecko! Zasnęłam co prawda o 1:30 bo wcześniej u mnie nie daje rady ale jak już zasnęłam spałam do 6 aż, luksus

Sprite miałam mieć wizytę 16.01 dzuen po terminie żeby umówić się na wywołanie ale gin powiedxial że teraz to już inna sprawa i mam iść 12 to szpitala id razu tam mi usg zrobią i jsk się młody znów obróci to ordynator zadecyduje kiefy mam wrócić na wywołanie. A że ordynator to du.pek to pewnie do końca stycznia każe czekać... Ech :/ mogłam się spodziewać ze nie będzie tak pięknie jsk się zapowiadało.

Jezyk czyżbyś się szykowała na pełnię? :p

Jenn ja Sue zgadzam z jezyk nie nastawiaj Sue na dużo wcześniejszy poród, to są naprawdę rzadkie przypadki, ja osobiście znam tylko 3 przypadki zdrowych dziewczyn pierworodek które urodziły przed terminem, jedna 5 dni przed, inna 3dni przed a trzecia dosłownie godzinę przed datą wyznaczona z om ;) wiec wiesz nie nastawiaj Sue na nic bo Sue tylko rozczarujesz a tak zawsze może być małe zaskoczenie

Mommy tamtum verde, choć mi nie pomaga nigdy.
Ja dziś psikala sobie do nosa taki spray od teściowej jakieś lekarstwo i kurde od razu lepiej, porządnie się wysmarkałam i od razu lepiej mi się oddycha

Mommy juz kiedyś pisałam o mojej koleżance, ona całą ciążę żadnych objawów tylko zmęczenie w 1 trym, ani razu brzuch jej się nie stawiał kompletnie zero czegokolwiek aż nagle 3dni przed terminem robiła śniadanie mężowi i hej wody odeszły :D a myślała ze długo poczeka :)

reklama
Do góry