reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Dziewczyny chciałam się pochwalić. Wy już wszystko naszykowane że i ja w końcu się zmobilizowałam.
Nastawiłam pierwsze pranie rzeczy dla Majeczki:tak: !
Ogólnie wszystko mam przejrzane i posegregowane. Teraz tylko piorę i suszę. No i prasowanie, które lubię - więc to nie problem.
No i w końcu chyba koniec zakupów. Wczoraj kupiliśmy wanienkę. A dzisiaj jeszcze zamawiam termometr i emulsję do kąpieli.
Bo ciążowa głowa nie ogarnia i zamiast emulsji do kąpieli zamówiłam emulsję do ciała 400 ml i chyba sama będę teraz używać.:-D

reklama
Yggam tak jak mommy pisze udana bestia z Ciebie:p ja mam już wszystko wyprane i wyprasowane od nie pamiętam kiedy. Dziś ostatnia pralkę puscilam z rzeczami z pl....
To dzięki swojej sklerozie masz czym smarować ciało:p

Ja to ostatnio się zastanawiam czy mam wszystko, ale chyba już więcej mieć nie można albo można ale aż tak bardzo nie oszalałam...

No nie tak całkiem nic :-)
Wszystko kupione - żadnych braków nie mam. Jest wózek, łóżeczko złożone, fotelik. Wszystkie kosmetyki dla mnie i maluszka.
Tylko to pranie tak mi zostało. A wszystko przez przeprowadzkę. Bo większość ciuchów mam od siostry i najpierw nie kazałam jej nic przywozić bo mieliśmy się zaraz przeprowadzać. Potem jak już mieszkaliśmy u siebie to święta i ciągle goście. No i końcu się zebrałam :tak:

Agulqa, w UK w pierwszej polowie ciazy sa przynajmniej przydzialowe 2 USG, w dupie tak konkretnie to zaczynaja miec po 20 TYG, kiedy tak naprawde wszelkie komplikacje dopuero moga sie pojawic.

Yggam, no Ty juz chociaz lozeczko masz. Nasze dopiero sie wysyla :) ale poki co I tak mlody bedzie spal w koszyczku.

Co do zakupow, czy ktoras z Was stosowala herbate z lisci malin? Czy ona naprawde pomaga przy pirodzie?

Dagi jestwm jestem
W dzien mam mniej czasu bo Robson lubi cycowanie ;-)
A dzis go wymeczylismy bo mial sesjw zdjeciowa :-D
Wiec musial pozowac i w ogole ;-)
No i zrobil dzisiaj chyba z 10razy kupe :-D
Poza tym jest przeslodki i coraz bardziej kumaty :-)

Indi ale chyba do pewnego momentu przy krwawieniach itp nic nie dzialaja? Czy sie myle?

reklama
Agulaq_b i Indi ja mieszkam w uk i do 12tyg owszem jest problem ale później normalnie jak coś się dzieje to przyjma Cie do szpitala czy coś
A co do usg to pierwsze jest w 12tc a następne w 20tc i tyle.
Ja miałam wątpliwości co do tego, że mnie dłonie swedza, to od razu kazali mi przyjechać do szpitala, zrobili mi badania, ktg i dopiero wypuścili jak wróciły wyniki badań.

A jeśli ciaza jest wysokiego ryzyka albo coś to częściej robią scan itp

Ja nie narzekam, bo mam dobrą opiekę.

Indi ja pije ale nic więc po prostu pije raz dziennie do śniadania.....

Ostatnia edycja:
Do góry