reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Nulini nie zła jesteś!

Mnie właśnie chyba wczoraj dało w kość to łazenie po sklepach przez cały dzień i stad te skurcze. Wiecie co tam za nim przyjma Cie na porodowke to jesteś jak by w takiej sali segregacji. Masz swój kącik. Tam Cie bada polozna, robią Ci ktg, wszystkie potrzebne badania itp. Często jest tak, że kobieta która ma w miarę regularnie skurcze pi zbadaniu i monitorowaniu skurczy jest odsyłana do domu. Wczoraj leżę na tym ktg i przyjechała babka ja się przestraszyłam aż, bo ona dosłownie wyła....jak nawet nie wiem do czego porównać, oczywiście zbadał ja lekarza, polozna, ktg....i wiecie co, nie miała rozwarcia, skurcze raczej z rodzaji przepowiadajacych bo słyszałam jak mówiła polozna ze 17-20% ja miałam większe, nie mówię bo bolało ku.rewsko, ale jaki będzie bol w takim razie jak się zacznie poród? Bo trochę się przestraszyłam.....

reklama
Dagi ja też trafiłam do szpitala bez rozwarcia skurcze na 80% ale nie bolało jakoś strasznie. Ostatnie jakie pamiętam były na 180% i to było jakoś przy 8cm rozwarcia. Ale jak miałam te 80-90% to położne mówiły ze wiele kobiet przy takich juz rodzi

Doggi właśnie, ja miałam 50-60% ale prócz tego nic. A później przeszło. Ale właśnie się taka zastanawiałam, dlaczego ta kobieta tak płakała....no bo w sumie wszystko niby ok z tego co oni tam gadali, z dzidziusiem Oki. Końcem końców kazali jej pojechać do domu....i stąd te moje wątpliwości że to aż tak boli czy po prostu nie które kobiety juz tak mają...

Dagi wszystko zależy od tego jaki masz próg bólu. Ja całą ciążę mam skurcze bolesne wiec jestem zahartowana i poród juz nie robił na mnie wrażenia :p

Jenn200818 po jednej stronie na monitorze masz tętno dzidziusia a po drugiej masz siłę skurczy nie wiem jak w PL ale tu jest Toco% nie no Jenn200818 mnie się wydaje, że ona była przestraszona bardzo do tego sama to wiesz strach, panika itp robią swoje. Mi np polozna powiedziała ze takie porodowa rysują się między 100-120% ale myślę, że tak jak napisała Doggi u każdej kobiety to inaczej jest.

jezyk, tak często, dlatego taki ból. i to jeszcze teraz, jak ciasto i ciasteczka na święta obiecałam :baffled:

Nulini, pochwal się co kupiłaś :tak:

reklama
Sprite chodziło mi o to primo czy masz piekranik gazowy czy z grzałki. Bo może to jakiś drobiazg z tym piekarnikiem. Ja mam z grzałka ale cały czas wydaje mi się, że jest zepsuty....

Ostatnia edycja:
Do góry