reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

reklama
Ja właśnie zrobiłam wielki garnek pulpetów w sosie pomidorowym z bazylią, więc mam nadzieję, że mam święty spokój przed dwa dni, może nawet trzeciego dnia mi się jeszcze coś skapnie :-)

Karpanna ja mam miękką szyjkę od 22 tc czyli już jakieś 11 tygodni.
Na ostatniej wizycie tydzień temu lekarz stwierdził rozwarcie na 0,5 palca do tego.
Ale do tej pory szyjka trzymała.

jezyk, no ja bym sie też nie zastanawiała. nawet do całkowitego remontu. super okazja! :tak::tak:

obiad dziś miałam zdechły, bo mi sie ruszać po wizycie w lidlu nie chce. a mianowicie: tortellini z paczki z lidla z pomidorami + warzywa na patelnie (mrożone z biedry) + mozzarela tarta z paczki z lidla + polane masłem. lubimy, więc tragedii nie ma, że taki beznadziejny obiad zrobiłam, a właściwie zrobił się sam ;-)

Jezyk to ja mam do ina ok 10-15km
Tu tez mam przedszkole, szkole, w razie w jakis sklep, kosciol, poczte
Wiec jest ok pod tym katem. Poza tym plac zabaw przed blokiem i jezioro za blokiem ;-)
Ale tak czy siak marzy mi sie domek, ł na szczescie tez tylko jemu pod krakowem ;-)
A co do Waszebo domkixto serio niedrogi no i super ze maz tak wiele sam umie zrobic
My za mieszkanie w bloku 64m2 dalismy 115tys :-(

Aaaa Ronertowi sie ulewa, bleee
W ogole dopiero ske obudzilam a zasnelam po napisaniu ostatniego postu czyli jakies 2h temu

Dzieki alecta

Karpanna opieke gin
I moze wypisac nie musi
Zalezy czy uwaza ze sie nalezy pomoc czy nie z tego co wiem

Nulini robilabym mu codaiennie te muffiny ale ma sie odchudzac a nie tyc :p
A on umiaru nie ma :-(

Alecta ja robie taki obiad dzis
Wyciagam z zamrazarki leniwe wrzucam do garka czekam i jem :p

Mi lekarz powiedział że nie przejmowałby się miękką szyjką u pierworódki ale przy 3 ciąży powinnam uważać.
To ja mam iść do ginekologa po porodzie żeby wypisał opiekę?? Jak mam to zrobić?

U mnie szpital też nie wypisuje :-( Męża po zaświadczenie do becikowego wyślę, to i na opiekę też pewnie może tak wziąć.

Moja ginka pracuje w szpitalu dlatego ja dostaję od niej. Ty zagadaj z lekarzem podczas wypisu.
Ja nie jestem pierworodka i daję radę z tą szyjką, więc nie panikuj tylko się oszczedzaj.

Ja w sumie nigdy z tej opieki nie korzystałam, ale wydaje mi się, że to przy wypisie się mówi, że potrzeba.
Ja po cc mialam zawsze 2 tyg opieki w zaleceniach wpisane, ale samego druku nie brałam, bo nie był potrzebny

reklama
Do góry